3 - 12 - 2019
خبر
پرداخت ۸۷ درصدی سهم عمرانیها در بودجه
آنچه در بودجه ۱۳۹۷ گذشته از این حکایت دارد که پروژههای عمرانی توانستند ۸۷ درصد سهم بودجه مصوب سالانه خود را دریافت کنند.
به گزارش ایسنا، بودجههای عمرانی بخشی از مصارف مالی دولت در سال به شمار میروند که در کنار هزینههای جاری و همچنین تملک داراییهای مالی تشکیلدهنده هزینههای عمومی هستند، اما اغلب به دلیل اینکه هزینههای جاری سهم بالایی از مصارف را در بر میگیرند و عدم پرداخت در این بخش با توجه اینکه عمده آن حقوق و دستمزد است، تا حدی امکانپذیر نیست.
معمولا این بودجههای عمرانی هستند که سهم آنها به طور کامل در سال مقرر نمیشود و هر گاه دولتها در منابع کم بیاورند، عدم تحقق شامل پروژههای عمرانی میشود.
با این وجود عملکرد سال گذشته نشان میدهد سهم عمرانی تا حد بالایی پرداخت شده است به گونهای که در بودجه ۱۳۹۷ مصوب شده بود که دولت ۶۲ هزار میلیارد تومان برای بودجه عمرانی اختصاص دهد و این در حالی است که تازهترین گزارش سازمان برنامهوبودجه از این حکایت دارد که ۵۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای عمرانی پرداخت شده که از این رقم حدود ۲۱ هزار و۶۷۳ میلیارد تومان به صورت نقدی و ۱۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد دیگر از طریق انتشار اسناد خزانه بوده است.
بر این اساس در سال گذشته حدود شش هزار میلیارد تومان از بودجه عمرانی پرداخت نشده است که عملکرد چندان منفی نسبت به سالهای قبل به شمار نمیرود، چراکه گاها عدم تحقق در بودجههای عمرانی بیش از این نیز بوده است.
برای امسال نیز در لایحه بودجه حدود ۶۷ هزار میلیارد تومان برای پروژههای عمرانی پیشنهاد شده بود که در نهایت به ۶۲ هزار میلیارد تومان کاهش یافت که باید دید چه میزان از آن محقق خواهد شد.
استفاده از رمز یکبار مصرف اختیاری شد
رمز یکبار مصرف از دیروز، اول خردادماه به صورت انتخابی و اختیاری در دسترس مشتریان بانکها قرار گرفت تا مشتریان بتوانند از آن
استفاده کنند.
به گزارش ایبِنا، بر اساس برنامهریزیها قرار بود بانکها از اول خردادماه ۹۸ رمز دوم ثابت را حذف کرده تا با جایگزینی رمز یکبارمصرف مقابله جدی با برداشتهای غیرمجاز صورت گیرد اما به دلیل عدم آمادگی برخی از بانکها بانک مرکزی اعلام کرد استفاده از رمز دوم ایستا از روز گذشته برای تراکنشهای کمتر از ۵۰۰ هزار تومان در صورت پذیرش مسوولیت سوءاستفادهها و جبران خسارت توسط بانک مجاز اعلام شد.
بر همین اساس بانکهایی که زیرساخت اجرای طرح رمز دوم یکبار مصرف را ندارند میتوانند کماکان از رمزهای ایستا استفاده کنند اما در صورتی که مشکلی برای امنیت این تراکنشها به وجود آید، بانک موظف است جبران خسارت کند.
رمز یکبار مصرف به منظور افزایش ضریب اطمینان در انجام تراکنشهای مبتنی بر کارت و همچنین حسب تاکید بانک مرکزی و پلیس فتا مبنی بر استفاده از رمز دوم یکبار مصرف در دستور کار قرار گرفت و مشتریان بانکها میتوانند با مراجعه به وبسایت بانکها یا حضور در شعب نسبت به فعالسازی و استفاده از رمز یک بار مصرف اقدام کنند.
در مقابل رمز ثابت، رمز یکبار مصرف One Time Password یا OTP قرار دارد که به معنای کلمه رمزی است که فقط یکبار میتواند مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر جلوگیری از فیشینگ با استفاده از این رمز یکبارمصرف جلوی برداشت از طریق کیلاگرها (نرمافزارهایی که کلیدهای فشردهشده روی صفحهکلید را ذخیره میکند) را هم میتوان گرفت.
بانکها در واقع باید به وسیله ابزارهایی که در اختیار مشتریان خود قرار میدهند تا خردادماه ۹۸ امکان استفاده از رمز دوم را فراهم کنند.
پیش از این برخی بانکها از توکن که دستگاهی جداگانه برای تولید رمز بود، استفاده میکردند اما با گسترش تلفنهای همراه در کشورهای مختلف جهان این کار به وسیله اپلیکیشنها صورت میگیرد. بانکها باید در اپلیکیشنهای موبایل خود یا با اپلیکیشن جداگانه امکان استفاده از رمز دوم را فراهم کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد