3 - 12 - 2019
خبر
صادرات سیبزمینی و پیاز آزاد شد
مهر- وزارت صنعت، معدن و تجارت شرایط جدیدی برای صادرات و واردات تبیین کرده که در یکی از بندهای آن صادرات برخی از کالاها فقط با کارت بازرگانی صاحبان واقعی کالا مجاز اعلام شده است.
بر اساس این ابلاغیه، در خصوص کالاهای کشاورزی، محمولههای صادراتی میوه و ترهبار و محصولات غذایی صرفا در گمرکات استانی پس از صدور گواهی قرنطینه و تایید و ارزیابی ضوابط و شاخصهای بستهبندی توسط وزارت جهاد کشاورزی و گمرکات باید اظهار شود.
همچنین این محصولات در گمرکات مرزی کشور ارزیابی، اظهار و پلمب نمیشود و گمرکات مرزی صرفا معبر خروج کالاهای مذکور هستند. ضمن اینکه صادرات محصولات غذایی صرفا توسط واحدهای تولیدی یا نماینده ویژه واحد مربوطه و فقط با کارت بازرگانی صاحبان واقعی کالا یا نماینده رسمی آنها امکانپذیر است.
رضا رحمانی وزیر «صمت» طی دستوری به رییس کل گمرک کشور، ممنوعیت صادرات پیاز و سیبزمینی را لغو و صادرات آنها نیز آزاد شد.
پیش از این به دلیل تنظیم بازار داخلی صادرات پیاز و سیبزمینی به طور موقت لغو شده بود.
ورود شکر کوبایی به بندر امام
ایلنا- از ابتدای سال تاکنون حدود سه میلیون تن کالای اساسی در بندر امام تخلیه شده است که از میزان ۱۶۸هزار تن شکر بوده است.
علیاکبر احمدی رییس امور بندری اداره کل بنادر خوزستان با بیان اینکه بندر امام دارای ۴۰ پست اسکله است وهاب تخلیه و بارگیری غلات در بین بنادر کشور محسوب میشود، گفت: تجهیزات پیشرفته در بندر امام باعث کاهش توقف بار در این بندر شده است و به سرعت عملیات تخلیه و بارگیری از بندر امام انجام میشود.
وی با اشاره به افزایش تخلیه کالاهای اساسی در بندر امام اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون چیزی حدود سه میلیون تن کالای اساسی در بندر امام تخلیه شده است.
وی ادامه داد: از ابتدای فروردین تا به امروز ۱۶۸ هزار تن شکر از کشورهای مختلف از جمله کوبا، هند و مکزیک تخلیه شده است و روز گذشته هم شکر خام از مبدأ کوبا در حال تخلیه در بندر امام است.
احمدی ادامه داد: همچنین ۷۰ هزار تن جو از مبدا مالزی هم در حال حاضر در حال تخلیه است.
رییس امور بندری اداره کل بنادر خوزستان گفت: شکر خام برای تصفیه و تبدیل به شکر خوراکی به کارخانجات واقع در استانهای همدان، اصفهان، خراسانشمالی، خراسانرضوی و استان مرکزی ارسال میشود و زمان انتقال این کالاها به حداقل ممکن رسیده است.
وی تاکید کرد: زمان تخلیه و ارسال محمولههای کالاهای اساسی در بندر امام به سه روز رسیده است.
رییس امور بندری اداره کل بنادر خوزستان ادامه داد: همچنین ۲۷ هزار تن دانه روغنی از مبدأ چین در بندر امام در حال تخلیه است و کشتی ذرت حامل ۶۶ هزار تن ذرت هم به بندر امام رسیده است.
وی گفت: در بندر امام ۱۲ دستگاه برج مکنده وجود دارد که عمکرد آنها مکش ۶۰۰ تن در ساعت است.
تناقضهای تجارت با قطر
ایلنا- در هفته گذشته اخباری مبنی بر محدودیت تجاری قطر و ایران در قالب غذا و دارو منتشر شد که در همین رابطه رییس اتاق ایران و قطر گفته بود: از سه، چهار روز قبل، زمزمههایی مبنی بر اجرای تحریمهای آمریکا از سوی قطر شنیده بودیم و در تماسهایی که با اتاق بازرگانی قطر داشتیم آنها این امر را تکذیب کردند، اما ساعاتی پیش اعلام کردند که مطابق دستورالعمل وزارت خزانهداری آمریکا رفتار خواهند کرد، یعنی فقط اقلام غذایی و دارو از این به بعد میتوانند به ایران بفرستند در صورتیکه ما خودمان تا چند وقت پیش تامین کننده اقلام کشاورزی و غذایی آنها بودیم.
رییس اتاق بازرگانی ایران و قطر گفته بود: قبل از ماه رمضان وزیر خارجه به قطر سفر کردند و ما نمیدانیم چه صحبتهایی در آن جلسه رد و بدل شد که اکنون این رفتار را دولت قطر با وجود روابط بسیار خوب تاجران دو کشور در پیش گرفته است. منتظر هستیم ظرف امروز و فردا اخبار تکمیلی و جزئیات بیشتری به دست ما برسد.
اما روز پنجشنبه در کمتر از گذشت یک هفته از خبر محدودیتهای تجاری با قطر، رییس اتاق ایران و قطر خبر از افزایش حجم تجاری دو کشور داد. عدنان موسیپور گفت: روابط تجاری ایران و قطر در سالهای اخیر نزدیک به پنج برابر رشد کرده است.
رییس اتاق مشترک ایران و قطر ادامه داد: بعد از تحریم قطر توسط کشورهای همسایهاش میزان مبادلات تجاری بین ایران و قطر از ۶۰ میلیون دلار به حدود ۲۵۰ میلیون دلار در سال رسیده است.
عدنان موسیپور اضافه کرد: روابط تجاری ایران و قطر به دلیل نزدیکی جغرافیایی، علاقه تجار دو کشور به افزایش روابط تجاری و دوستی مشترک، مستعد پررنگتر شدن است و این موضوع را هم ایرانیها و هم قطریها قبول دارند.
موسیپور افزود: مثل خیلی از کشورهای جهان که برای برقراری روابط تجاری با ایران تحت فشارهای بینالمللی قرار میگیرند، قطر هم تحت فشار است. اما در روابط تجاری بین ایران و قطر قصد هر دو طرف افزایش میزان مبادلات است.
رییس اتاق مشترک ایران و قطر افزود: یکی از راههای گسترش مبادلات تجاری سرمایهگذاریهای مشترک است و به نظر من آینده روابط تجاری دو کشور روشن است.
رکود در بازار کفش
باشگاه خبرنگاران جوان- بخش تولید کفش کشور به دلیل عدم تامین مواد اولیه فعلا در رکود به سر میبرد. رسول شجری، رییس اتحادیه کفاشان دستدوز درباره بازار کفش گفت: هماکنون بخش تولید به دلیل کمبود مواد اولیه در رکود به سر میبرد.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای دو ماه امسال، قیمت مواد اولیه بیش از ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: امیدواریم که کمبود مواد اولیه در این صنف، بهزودی مرتفع شود.
به گفته رییس اتحادیه کفاشان دستدوز، حدود چهار هزار واحد تولیدی در تهران مشغول به فعالیتاند که متاسفانه بیشتر آنها به دلیل کمبود مواد اولیه تعطیل شدند.
شجری با بیان اینکه کاهش قدرت خرید مردم میتواند نقش مهمی در رکود بازار داشته باشد، افزود: این امر میتواند عواقب منفی را در بازار داشته باشد.
رییس اتحادیه کفاشان دستدوز یادآوری کرد: امیدواریم که بازار کفش همانند سایر اصناف بتواند به یک ثبات نسبی دست یابد که البته این امر مستلزم همکاری دولت و مسوولان ذیربط است، چرا که از دولت درخواست شده برای تامین مواد اولیه این صنف تدبیری بیندیشد، چرا که تداوم کمبود مواد اولیه بر افزایش تدریجی قیمتها اثرگذار است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد