2 - 11 - 2017
خبر
عراق فاتحه لبنیات ایران را خواند
ایسنا- درحالیکه بیش از ۸۰ درصد صادرات لبنیات ایران به عراق صورت میگیرد، این کشور یکباره در راستای حمایت از سرمایهگذاری داخلی، تعرفه واردات لبنیات را بالا برد و صادرات کشورمان را در آستانه فروپاشی قرار داد. بر همین اساس رضا باکری، دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: تعرفه واردات ماست از پنج به ۲۵ درصد و نیز تعرفه واردات شیر و خامه از پنج به ۱۵ افزایش یافته بود که اکنون این تعرفه به ۴۰ درصد رسیده است. همچنین به گفته حسین سلاحورزی نایبرییس اتاق ایران با توجه به صادرات ۷۵ درصدی لبنیات تولیدی بخش خصوصی کشور به عراق، این مساله صنعت لبنیات را با خطر ورشکستگی مواجه کرده است.
بر همین اساس رییس میز عراق در سازمان توسعه تجارت نیز ضمن تایید افزایش تعرفه صادرات ماست، شیر و شیرخشک به عراق به میزان ۴۰ درصد، گفت: این تغییر برای مدت چهار سال اجرایی خواهد شد. ابراهیم رضازاده اظهار کرد: دولت عراق به منظور حمایت از تولیدات داخلی کشورش برای پنج قلم کالای صادراتی افزایش تعرفه در نظر گرفته است. رایزن سابق ایران در عراق افزود: از میان این اقلام سه قلم مربوط به گروه لبنیات بوده و دو قلم دیگر در حوزه صنایع فلزی و کالاهایی مانند کابل برق هستند. رییس میز عراق در سازمان توسعه تجارت ادامه داد: تا جایی که میدانیم، عراق توانایی تامین لبنیات کشورش را به طور کامل ندارد و به نظر میرسد این تغییر برای استفاده از کارخانه شیری که از سوی وزارت صنعت این کشور ایجاد شده، صورت گرفته است. وی درباره حجم صادرات محصولات لبنی به عراق نیز یادآور شد: شاید بتوان گفت کمتر از نیمی از محصولات لبنی عراق از سوی ایران تامین میشد و پیگیری این موضوع در سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به عراق در دستور کار قرار دارد.
صادرات پوشاک به ترکیه
تسنیم- شرکت السی وایکیکی ترکیه تامین آزمایشی پوشاک از ایران را آغاز کرده است؛ اقدامی که احتمالا موجب واردات ۳/۲۳ میلیون دلاری پوشاک توسط این شرکت ترک از ایران طی ۱۸ ماه آینده خواهد شد. این شرکت طی هشت ماه گذشته مشغول مذاکره با وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنایع، معادن و تجارت ایران بوده و از حدود ۷۰ کارخانه و واحد تولیدی پوشاک در ایران تحقیقاتی را انجام داده است.
در همین خصوص فاتح آلماز، مدیر سرمایهگذاریهای تولید داخل شرکت السی گفت: به صورت آزمایشی یک سفارش کوچک به شرکت روناک جینز داده شده تا السی بتواند توانمندیهای این شرکت را ارزیابی کند. وی اظهار کرد: شرکت به دلیل قوانین ایران این کشور را انتخاب کرده، زیرا مقررات ایران به برندهای خارجی علاقهمند به فروش محصولاتشان در بازار این کشور اجازه میدهد مستقیما برای دریافت مجوز ایجاد مراکز فروش در کشور بدون استفاده از افراد واسطه اقدام کنند. این قانون به آن معناست که حداقل ۲۰ درصد از ارزش کالاهای وارداتی در دو سال نخست در داخل ایران تولید خواهد شد. بعد از آن، شرکت باید ۵۰ درصد از پوشاک تولیدشده در ایران را صادر کند. این رقم از سال سوم به بعد حداقل به میزان پنج درصد افزایش خواهد یافت.
پیشنهاد معاون وزیر کشاورزی؛
به جای پرتقال، نارنگی بخورید
ایسنا- به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، در حال حاضر فصل برداشت پرتقال نرسیده و باید حدود ۱۵ روز دیگر منتظر بمانیم تا به کیفیت مطلوب برسد. بنابراین بهتر است به جای پرتقالهای رنگآمیزیشده، نارنگی مصرف کنیم.
محمدعلی طهماسبی اظهار کرد: براساس برآوردهای صورتگرفته میزان تولید مرکبات در سالجاری بیش از پنج میلیون تن شامل لیموشیرین، لیموترش، نارنگی و سایر مرکبات است که در این میان بیش از دو میلیون و ۸۵۰ هزار تن انواع پرتقال شمال و جنوب تولید میشود. وی افزود: اینکه اخیرا برخی پرتقالهای رنگشده را به بازار میآورند درست نیست، چرا که بریکس پرتقال باید به ۵/۶ برسد تا طعم و شیرینی خود را دریافت کند که معمولا این حالت در نیمه دوم آبان اتفاق میافتد و پرتقال آماده برداشت میشود که البته ممکن است تغییرات اقلیمی کمی آن را جلوتر یا عقبتر بیندازد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برخی از پرتقالهایی که هنوز آماده برداشت نشدهاند با گازهایی مانند اتیلن سمزدایی میکنند تا زرد رنگ شود اما بهتر است تا صبر کرد و منتظر فصل برداشت پرتقال شد تا بتوان با کیفیت بهتری این محصول را به دست مردم رساند. در حال حاضر به نظر میرسد با حدود ۶۵۰ هزار تن نارنگی که پیشرس است میتوان در هفتههای پیشرو از این محصول استفاده کرد.
زمزمه افزایش قیمت سیگار
ایسنا- رییس هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی معتقد است کنترل قاچاق محصولات دخانی در ایران شبیه اروپا نیست و هر گونه افزایش قیمت، آب ریختن به آسیاب قاچاقچیان، گرم کردن تنور قاچاق و ضربه به صنعت دخانیات به شمار میآید.
محمدرضا تاجدار در ارتباط با اظهارات اخیر ایرج حریرچی، قائممقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر اینکه ایران ارزانترین کشور دنیا برای سیگاریهاست، اظهار کرد: به نظر میرسد این مطلب با هدف فراهم کردن زمینه افزایش قیمت سیگار با توجیه کاهش مصرف از سوی قائممقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح شده و این قبیل اظهارات از مصادیق نگرش یکسویه به موضوعات چندبعدی است.
وی ادامه داد: مطابق جدول درآمد مالیاتی دولت، طی پنج ماهه اول سالجاری تنها مبلغ ۱۸۰۰ میلیارد تومان مالیات از محل تولید داخلی و واردات قانونی توسط دولت وصول شد و این روند از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ رو به افزایش است. از طرفی ایران جزو مقاصد اصلی و هدف قاچاقچیان محصولات دخانی است که بدون پرداخت عوارض و مالیات، اقدام به قاچاق کالا میکنند و فارغ از رعایت استانداردهای بهداشتی و در سایه نبود مبارزه موثر و وجود بازار مصرف، به عرضه کالای دخانی قاچاق ادامه میدهند.
رییس هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی با بیان اینکه اگر ادعای ارزان بودن سیگار در ایران حتی در قیاس با کشورهای منطقه واقعی باشد، قاچاق آن به داخل از منظر اقتصادی فاقد توجیه است، عنوان کرد: حال چنانچه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با افزایش مالیات، عوارض و گران کردن دخانیات قصد دارد به هدف کاهش مصرف برسد، راه منطقی و صحیحی را مدنظر قرار نداده.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد