31 - 10 - 2017
خبر
تراز تجاری کشاورزی منفیتر از سال گذشته
ایسنا- تراز منفی بازرگانی بخش کشاورزی در شش ماهه نخست امسال با رشد بیش از دو برابری نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته مواجه شد که نهتنها خوشایند نیست بلکه نشاندهنده افزایش واردات در مقابل بیتحرکی صادرات محصولات کشاورزی در نیمه امسال است.
تراز بازرگانی بخش کشاورزی در شش ماهه نخست امسال به منفی چهار میلیارد و ۳۷۳ میلیون دلار رسیده است که نسبت به شش ماهه سال گذشته رشد بیش از ۱۱۸ درصدی را نشان میدهد که با نگاهی به آمار صادرات و واردات محصولات کشاورزی در این بازه زمانی درمییابیم که تجارت خارجی در این بازار سودی به حال کشور نداشته و تنها ارز بیشتری از ایران خارج شده است.
براساس آمارهای رسمی منتشر شده بیش از دو میلیون و ۷۶۵ هزار تن انواع محصولات کشاورزی به ارزش بیش از دو میلیارد و ۶۲۳ میلیون دلار در شش ماهه نخست امسال به کشورهای مختلف صادر شده است که در مقابل واردات بیش از ۱۰ میلیون و ۶۵۵ هزار تنی به ارزشی بالغ بر شش میلیارد و ۹۹۶ میلیون دلاری ناچیز به نظر میرسد و تراز منفی چهار میلیارد و ۲۹۶ میلیون دلاری را برای کشور رقم میزند.
ترازی که نه تنها نسبت به سال ۱۳۹۵ بلکه نسبت به نیمه نخست پارسال نیز با رشد قابل توجهی مواجه شد، چرا که در شش ماهه نخست سال گذشته تراز بازرگانی بخش کشاورزی حدود منفی دو میلیارد دلار بود که امسال بیش از ۱۱۸ درصد رشد
پیدا کرده است.
خروج صنوف آلاینده از شهرها
ایرنا – براساس بند۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداریها، بنگاههای مزاحم و آلاینده باید از شهر خارج و در شهرکهای اقماری ساماندهی شوند تا تسهیلات ویژهای برای آنها منظور شود.
این در حالی است که با وجود مستقر شدن این واحدها در خارج شهر، هیچ تسهیلاتی در اختیار آنها قرار نگرفته است. در همین خصوص رییس اتاق اصناف ایران بر ضرورت تسریع در رفع موانع خروج صنوف آلاینده از شهرها در کشور تاکید کرد و با بیان اینکه شهرداریها مکلفند تسهیلات و بسترهای لازم برای خروج این دسته از واحدها در جامعه را فراهم کنند، افزود: اجرای این طرح سال ۱۳۷۱-۱۳۷۰در کشور آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
علی فاضلی، بنگاههای کوچک و متوسط را، ثروت و سرمایه ملی کشور دانست و افزود: باید تسهیلات و تمهیدات ویژهای برای این واحدها لحاظ شود. فاضلی با بیان اینکه واحدهایی که تاکنون به شهرکهای اقماری هدایت و مستقر شدند، از هیچ تسهیلاتی برخوردار نشدند و حتی شهرکها را با سرمایه خود ساختند، افزود: این در حالی است که اغلب این واحدها تولیدی و خدمات فنی هستند و سرمایه چندانی ندارند.
فاضلی گفت: اجرای این طرح با مشکلاتی نظیر نبود زیرساختها، تامین زمین، اعتبارات، ارائه نشدن تسهیلات لازم به واحدهای صنفی مشمول مواجه است و در سایه نبود این تسهیلات، بسیاری از بنگاههای مشمول مجبور به تعطیلی، تغییر شغل شده و به مشاغل کاذب و غیرمولدی چون دلالی روی آوردند. وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح به حمایت از بنگاهها و واحدهای صنفی مشمول نیاز دارد، افزود: بسیاری صنوف و بنگاها حمایت نشدند و مجبور به تغییر شغل و روی آوردن به کارهای دلالی و غیرمولد شدند که این مشاغل کاذب ضربهای به اقتصاد کشور خواهد بود.
ضرورت ایجاد شرکتهای بازاریابی صادراتی
تسنیم- در حال حاضر یکی از بزرگترین مشکلاتی که در حوزه صادرات مطرح میشود، مربوط به بازاریابی است چرا که واحدهای تجاری از مهارت لازم در این زمینه برخوردار نیستند.
در همین رابطه رییس اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه بازاریابی یکی از مهمترین مشکلات در حوزه صادرات کشور است افزود: واحدهای بزرگ در این حوزه مشکل چندانی ندارند بلکه مشکل اصلی مربوط به بخش صنایع کوچک و متوسط است.
یحیی آلاسحاق اظهار داشت: این واحدها نه توان مالی و نه سابقه لازم را دارند بنابراین میطلبد سازمان توسعه تجارت، اتحادیهها و سایر دستگاههای مرتبط دست بنگاههای مزبور را به گرمی بفشارند تا بازاریابی بهصورت منسجم در این حوزه انجام شود.
حمایت نامناسب وزارت کشاورزی از نخلداران
مهر- متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی آنگونه که باید و شاید حمایت مناسبی از نخلداران ندارد و شاهد تعلل و سهلانگاری در این زمینه هستیم. نماینده شهرستان دشتستان در مجلس با بیان این مطلب گفت: ایجاد صنایع تبدیلی خرما و بازار مناسب باید با جدیت دنبال شود.
محمدباقر سعادت با تاکید بر لزوم حمایت ویژه دولت از نخلداران، گفت: وزارت کشاورزی با درک مناسب از وضعیت خرما و نخل و کشاورزان فعال در این حوزه باید با یک برنامهریزی مناسب به خرما کمک کند و برای حل مشکلات و کمک به کشاورزان وارد عمل شود.
وی با بیان اینکه خرما با قیمت پایینی از کشاورز خریداری میشود، تصریح کرد: قیمت تولید و فروش خرما تفاوت چندانی با هم ندارد و در برخی سالها نیز شاهدیم که کشاورزان با فروش محصول خود متضرر میشوند.
سینکی، معاون بازرگانی شریعتمداری شد
ایسنا- حسن یونس سینکی طی حکمی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت بهعنوان معاون امور اقتصادی و بازرگانی این وزارتخانه منصوب شد.
محمد شریعتمداری در حکمی حسن یونس سینکی را بهعنوان معاون امور اقتصادی و بازرگانی این وزارتخانه منصوب و از زحمات یدالله صادقی قدردانی کرد.
لازم به ذکر است سینکی پیشتر قائممقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی بود. وی همچنین در دوره اصلاحات معاون وزیر بازرگانی بود. همچنین پیش از این یدالله صادقی مسوولیت معاونت امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت را برعهده داشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد