27 - 10 - 2017
خبر
لغو طرح حذف برچسب قیمت کالا
تسنیم- وزیر صنعت، معدن و تجارت با توجه به تاکید و نظر رییسجمهور، طرح تغییر شیوه اطلاعرسانی قیمت برخی کالاها (برچسبگذاری قیمت) در خردهفروشیها یا محل عرضه را
لغو کرد.
در حالی که قرار بود طرح حذف برچسب قیمت برخی گروههای کالایی از اول مهر اجرایی شود اما به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت، اجرای این طرح یک ماه به تعویق افتاد تا بحث و بررسی بیشتری در این خصوص انجام گیرد چراکه برخی کارشناسان معتقد بودند، طرح حذف قیمتها اگرچه در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا اجرا شده است اما با توجه به سیستم نابسامان نظارتی در ایران، میتواند به هرج و مرج بازار و گرانی کالاها دامن بزند.
بر این اساس، رییسجمهور برای جلوگیری از به هم ریختگی بیشتر بازار کالاهای اساسی و مواد خوراکی، این بار خودش وارد میدان شد و دستور لغو کلی این طرح را صادر کرد.
بر همین اساس محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامهای اعلام کرد: طرح قیمتگذاری برخی کالاها در واحدهای خردهفروشی با توجه به تاکید رییسجمهور لغو شد. همچنین در بخشی از این نامه آمده است: شیوه جلوگیری از اعلام قیمت توسط کارخانه روی کالا به گونهای باشد که امکان تخفیفهای ۵۰ درصد با دخالت سازمان حمایت فراهم شود.
هدفگذاری برای صادرات آبزیان به روسیه
فارس- با توجه به اینکه امسال صادرات انواع آبزیان نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد رشد داشته، وزیر جهاد کشاورزی اظهار امیدواری کرد که ۳۰ هزار تن انواع آبزیان به روسیه صادر شود.
محمود حجتی از ایجاد بازارهای جدید صادراتی برای محصولات شیلات بهویژه میگو خبر داد و گفت: سال گذشته ۲۰ هزار تن میگوی پرورشی در کشور تولید شد که امسال این رقم به ۲۷ هزار تن رسیده که بخش زیادی از آن صادر شده است.
همچنین هشت هزار تن انواع آبزیان را به روسیه صادر کردهایم که عمده آن ماهی قزلآلا بوده است. وزیر جهاد کشاورزی از هدفگذاری صادرات ۳۰ هزار تن انواع آبزیان به روسیه خبر داد و گفت: امیدواریم از این محل ارزآوری مناسبی را برای کشور داشته باشیم.
وی همچنین در ادامه در مورد نحوه تخصیص منابع صندوق توسعه ملی به بخش کشاورزی گفت: این منابع تقریبا به دو پروژه بزرگ اقتصاد مقاومتی مدنظر ما یعنی توسعه گلخانهها و پرورش ماهی در قفس به دلیل مزیت اقتصادی که دارند، اختصاص مییابد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه برای افزایش بهرهوری آب باید به توسعه گلخانهها توجه بیشتری شود، خاطرنشان کرد: هیچ مشکلی برای تامین منابع موردنیاز سرمایهگذاران در بخشهای توسعه گلخانهای و پرورش ماهی در قفس نداریم.
دولت تکلیف گندمکاران را مشخص کند
فارس- به دنبال بلاتکلیفی کشاورزان به دلیل تعلل دولت در اعلام نرخهای خرید تضمین محصولات کشاورزی، شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی از رییسجمهور خواست برای حفظ امنیت غذایی و خودکفایی گندم، اعلام هرچه سریعتر نرخ خرید تضمینی به تناسب نرخ تورم و پرداخت مطالبات کشاورزان به همراه جریمه تاخیر را شخصا پیگیری کند.
در بخشی از نامه شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی به رییسجمهور آمده است: هدایت کشاورزان به سمت تولید گندم با استفاده از سیاست خرید تضمینی در حالی صورت گرفت که اگر این اقدام انجام نمیشد، منابع کشاورزی در تولید محصولاتی استفاده میشد که نه تنها آب زیادی برای تولید نیاز داشت بلکه جزو نیازهای اصلی کشور نبود و تاثیری در تامین امنیت غذایی نداشت.
با این وجود، دو سال است که مهمترین دستاورد دولت به دلیل عدم توجه و همراهی کافی بدنه دولت با چالش مواجه شده است؛ عدم اعلام به موقع نرخ خرید تضمینی گندم، عدم افزایش این نرخ به اندازه تورم طبق قانون و تاخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان به عنوان سه عامل مهم، اثرگذاری سیاست خرید تضمینی را کاهش داده تا جایی که طبق آمارهای اعلامی از سوی وزارت جهاد کشاورزی، سطح تولید گندم طی سالجاری ۲۳ درصد کاهش یافته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد