24 - 10 - 2017
خبر
افزایش ۴۰ درصدی واردات موز
ایسنا- بر اساس تازهترین آمار گمرک ایران از تجارت خارجی نیمه نخست سالجاری کشور، واردات موز در سالجاری نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است.
بر این اساس در این مدت ۳۴۷ هزار تن موز سبز تازه یا خشک کرده به ارزش ۲۶۷ میلیون دلار به ایران وارد شده است که واردات موز در این مدت ۰۲/۲ درصد وزن و ۱۳/۱ درصد از ارزش کل واردات ایران را شامل میشود.
این در حالی است که در سال گذشته در همین مدت ۲۴۹ هزار تن موز سبز تازه یا خشک کرده به ایران وارد شده بود که ارزش آن به ۱۹۱ میلیون دلار میرسید.
همچنین واردات موز در نیمه نخست سال گذشته از نظر وزنی ۵۷/۱ درصد و از نظر ارزشی ۹۴/۰ درصد از کل واردات انجام شده در مدت مذکور بوده است.
به این ترتیب مقایسه میزان واردات موز در ششماهه نخست سالجاری با مدت مشابه سال گذشته حاکی از آن است که واردات این محصول در سالجاری نسبت به سال قبل چه از لحاظ وزنی و چه از لحاظ ارزشی بیش از ۳۹ درصد رشد داشته است.
این موضوع علاوه بر اینکه بر افزایش مصرف موز وارداتی در داخل کشور دلالت دارد، نشان میدهد که قیمت موز وارداتی در طول سال گذشته تاکنون تغییر چندانی نداشته و حدود ۷۶ سنت است.
پیاز، سیب و آهنآلات رکورددار گرانی
تسنیم- روند افزایش قیمت انواع کالاهای مهم و اساسی همچنان در بازار ادامه دارد و هر ماه مردم با تغییرات قیمتی تعدادی از کالاها مواجه میشوند. این در حالی است که مطابق آمار جدید وزارت صنعت هم، گرانی کالاهای مهم و اساسی در مرداد فراگیر شد و پیاز، سیب و آهنآلات رکورددار گرانی شدند.
براساس آمارهای جدید وزارت صنعت، قیمت پیاز در مردادماه امسال هم رکورد افزایش ۱۷۷ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثبت کرده است. علاوه بر این قیمت سیب قرمز ۶/۷۶ درصد، گوجهفرنگی ۹/۳۷ درصد، سیب زرد ۳/۴۸ درصد، میلگرد (نمرده ۱۴ ) ۲/۴۱ درصد، تیرآهن (۱۸) ۵/۷۲ درصد و تیرآهن (۱۴) ۲/۶۲ درصد رشد قیمت را تجربه کرده است.
همچنین از میان کالاهای اساسی در مردادماه امسال فقط قیمت تعدادی از کالاها از جمله موز ۴/۱۴ درصد، شکر سفید ۶/۱۵ درصد و ذرت داخلی هشت درصد کاهش داشته است.
طمع برای واردات گندم
مهر – برخی معتقدند حذف تقاضای ایران از بازارهای جهانی منجر به کاهش قیمت جهانی گندم شده است. در این رابطه مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: قطعا وقتی هفت میلیون تن تقاضا از بازار جهانی حذف شود، قیمت افت خواهد کرد. واردات هفت میلیون تن گندم افراد زیادی را تحریک میکند که بر سر تولید ملی چانه بزنند و بهانه بگیرند، مگر اجداد ما غیر از گندم تولید داخلی استفاده میکردند. در حال حاضر بهانه، بهانه وارداتچیهاست. اسماعیل اسفندیاریپور با بیان اینکه واردات هفت میلیون تن گندم افراد زیادی را تحریک میکند که بر سر تولید ملی چانه بزنند، گفت: باید مراقب باشیم این عده دولتمردان را دچار تردید نکنند.
وی همچنین در واکنش به اینکه برخی عنوان میکنند کاهش تولید در سالجاری به افزایش ناچیز نرخ خرید تضمینی و تاخیر در اعلام آن نیز مربوط میشود، گفت: این مساله ربطی به کاهش تولید نداشته چراکه وقتی کشت انجام شده این امر تاثیری ندارد. البته ما نیز علاقهمند هستیم قیمت افزایش بیشتری داشته باشد ضمن اینکه قانون میگوید نرخ خرید تضمینی حداقل باید به میزان نرخ رسمی تورم افزایش یابد.
اسفندیاریپور همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه توجیه شما در برابر کسانی که میگویند گندم خارجی ارزانتر از گندم داخلی و برای کشور به صرفهتر است که واردات انجام شود، چیست، اظهار کرد: من از شما سوال میکنم اگر پول داشتید و به شما گندم ندادند چه خواهید کرد، ۳۸ درصد کالری و ۴۰ درصد پروتئین ۸۰ میلیون نفر از طریق گندم تامین میشود. امنیت غذایی ما به این محصول وابسته است، بنابراین مگر میشود بگوییم امنیت غذایی ما آن طرف مرزها تامین شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد