23 - 10 - 2017
خبر
بیمهری دولت به کشاورزان
خانه ملت- درحالیکه نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی هنوز اعلام نشده و کشاورزان همچنان منتظر دریافت مطالبات خود از دولت هستند، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: عدم پرداخت مطالبات ظلم فاحشی در حق کشاورزانی است که محصول تولید کردهاند و آن را در اختیار دولت قرار دادهاند ولی طلب خود را نگرفتهاند. علی اکبری با بیان اینکه پرداخت مطالبات کشاورزانی که محصول خود را بهصورت تضمینی به دولت فروختهاند، از عهده وزارت جهاد کشاورزی خارج است، گفت: دولت، سازمان برنامه و بودجه و خزانه است که باید این منابع را تامین کند.
وی درخصوص عدم پرداخت مطالبات کشاورزان و رد شدن فصل کشت پاییزه اظهار داشت: هفته گذشته که از وزیر جهاد کشاورزی برای حضور به کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی دعوت کردیم، به همین منظور بود.
نماینده مردم شیراز در مجلس با اشاره به اینکه عدم پرداخت مطالبات ظلم فاحشی در حق افرادی است که محصول تولید کردهاند و آن را در اختیار دولت قرار دادهاند، اضافه کرد: بین ۳۰ تا ۵۰ درصد مطالبات کشاورزان تاکنون پرداخت نشده است. افرادی که کار آنها تولید است، باید بدهیهای خود را پرداخت و نهادههای مورد نیاز خود را تهیه کنند و وارد فصل کشت جدید شوند.
ورود فرانسه به بازار گوشت ایران
فارس- طبق قراردادی که میان شرکت ایرانی با طرف فرانسوی انجام شده است، قرار است ظرف سه سال آینده ۱۳ هزار راس گوسفند مولد برای پرواربندی و تامین گوشت کشور وارد شود. در همین خصوص محمدیاسر ترابی، مدیرعامل این شرکت گفت: با توجه به کمبود بارشها و خشکسالیهای اخیر حتی امکان اضافه کردن یک راس گوسفند برای استفاده از مراتع کشور وجود ندارد و برای همین باید به سمتی برویم که نژادی از گوسفند در دامداریها پرورش یابد که ضریب تبدیل بالایی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه طبق تجربه و آزمون و خطایی که در سه سال گذشته با طرف فرانسوی داشتهایم، به این نتیجه رسیدیم که برای دستیابی تولید گوشت گوسفندی با قیمت تمامشده پایین تا افق ۱۴۰۴ چارهای نداریم جز اینکه نژادی از گوسفند را پرورش دهیم که زایش بالا و ضریب تبدیل بالایی داشته باشد.
ترابی اظهار امیدواری کرد در فاز اول طی سه سال آینده به مرور ۱۳ هزار راس دام وارد کشور شود تا بتوانیم در چهار مزرعه مادر که در زیرمجموعه اقتصادی کوثر در استانهای مازندران، اردبیل، کرمانشاه و تهران وجود دارد، تعداد مولدها را تا ۶۰ هزار راس برسانیم.
گرانی برخی برندهای زعفران
مهر- حدود ۱۰ روز است که برداشت زعفران آغاز شده و از ۵ آبانماه، زعفران نوبرانهای که وارد بازار میشود، نوع «نگین» است که حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان ارزان شده. در همین خصوص نایبرییس شورای ملی زعفران گفت: با ورود محصول نو به بازار، قیمت زعفران نگین بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان کاهش یافته و به چهار میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تا پنج میلیون تومان رسیده درحالیکه قبلا بین پنج میلیون تا پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بوده است.
غلامرضا میری افزود: با این حال قیمت انواع دیگر زعفران مقداری افزایش یافته و درحالیکه قبل از ورود محصول نو به بازار بین سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده، در حال حاضر به چهار میلیون و ۲۵۰ هزار تومان تا چهار میلیون و ۵۰۰ هزارتومان رسیده است.
میری در بخش دیگری از سخنان خود درباره وضعیت برداشت محصول نیز با بیان اینکه ۲۰۰ هزار بهرهبردار زعفران داریم، گفت: تاکنون حدود هشت درصد زعفرانکاران برداشت را آغاز کردهاند ضمن اینکه ما با برخی از کشاورزان که درباره شرایط برداشت صحبت میکنیم آنان رضایت دارند و میگویند اوضاع خوب است.
تجارت ۱۳ میلیارد یورویی ایران و اروپا
در ۸ ماه
تسنیم- آنطور که پایگاه خبری کمیسیون اروپا اعلام کرده، مبادلات تجاری ایران و اروپا در هشت ماهه نخست سالجاری میلادی با رشد ۷۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به بیش از ۱۳ میلیارد یورو رسید. بر این اساس مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا که در ماههای ژانویه تا آگوست سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۵/۷ میلیارد یورو اعلام شده بود در مدت مشابه امسال به ۱۶/۱۳ میلیارد یورو افزایش یافته است.
افزایش واردات اروپا از ایران در پی ازسرگیری خرید نفت ایران پس از توافق هستهای نقش مهمی در رشد تجارت دو طرف داشته است. اعضای اتحادیه اروپا در هشتماهه نخست ۲۰۱۶ بالغ بر ۶۶/۲ میلیارد یورو کالا از ایران وارد کرده بودند که این رقم در هشتماهه نخست ۲۰۱۷ با رشد ۱۴۴ درصدی به ۵/۶ میلیارد یورو رسیده است. بر اساس این گزارش صادرات اتحادیه اروپا به ایران در هشتماهه نخست ۲۰۱۷ نیز رشد ۳۷ درصدی داشته و به ۶۶/۶ میلیارد یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در هشتماهه نخست سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۸۴/۴ میلیارد یورو کالا به ایران صادر کرده بود.
رشد ۲۸۴درصدی صادرات روغننباتی
ایرنا- ایران بیش از ۹۰ درصد روغن خام مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین میکند اما سالانه بیش از ۱۰ درصد روغننباتی تولیدی به کشورهای هدف صادر میشود بهطوریکه با صادرات هشت هزار و ۹۱۱ تن روغن در طی ششماهه امسال نسبت به سال گذشته ۲۸۴ درصد رشد را تجربه کردیم.
در همین خصوص عضو انجمن صنفی صنایع روغننباتی ایران درباره آخرین وضعیت صادرات این محصول گفت: از سال ٩١ به بعد و پس از اعمال تحریمها علیه ایران، شرایط ارزی کشور با مشکلاتی روبهرو شد که در نتیجه آن صادرات روغن از کشور ممنوع شد.
جعفر بیرالوند با بیان اینکه این ممنوعیت چندساله موجب شد که تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغننباتی، بازارهای صادراتی خود را از دست بدهند، اظهار کرد: در سالهای اخیر با حمایتهای دولت و بهبود نسبی شرایط ارزی و اقتصادی کشور، شرکتهای تولیدی که در حوزه صادرات نیز فعال بودند به تدریج امکان حضور در بازارهای منطقه را پیدا کردند.
مدیرعامل شرکت مارگارین ظرفیتهای تولیدی کشور در حوزه روغننباتی را مورد توجه قرار داد و افزود: تولیدکنندگان روغن، توانمندیهای خوبی در بخش تولید و صادرات دارند و با توجه به رکود نسبی اقتصاد داخلی، بهطور حتم برنامهریزی این شرکتها برای توسعه تولید و صادرات میتواند مثمرثمر باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد