20 - 10 - 2017
خبر
رکورد جدید بورس انرژی
بازار مشتقه بورس انرژی در جریان معاملات روز سهشنبه شاهد معامله ۱۸ میلیون و ۱۳۱ هزار قرارداد معادل ۳۰۳ میلیون و ۲۳۹ هزار کیلووات ساعت به ارزش ۱۰۴ میلیارد و ۷۹۱ میلیون ریال بود. به گزارش سنا، از نکات حائز اهمیت بازار برق روز سهشنبه میتوان به شکسته شدن رکورد ارزش روزانه معاملات برای سومینبار در دو ماه اخیر اشاره کرد. خاطرنشان میشود در بازار برق روز سهشنبه ۳۶ شرکت خریدار و ۱۵ شرکت فروشنده مشارکت کردهاند. در این روز نمادهای بارپایه، کمباری، میانباری و بارپیک با متوسط قیمت ۳۴۱، ۲۸۹، ۳۵۴ و ۴۰۲ ریال بر کیلووات ساعت مورد معامله قرار گرفتند. همچنین در تابلوی سلف موازی استاندارد برای قراردادهای با سررسید یکسال و بیشتر در بازار مشتقه بورس انرژی، در نماد سماه ۹۶۱، ۲۴ قرارداد با ارزشی بالغ بر ۱۰۲ میلیون ریال معامله شد. خاطرنشان میشود در آغاز جلسه معاملاتی روز سه شنبه، در بازار عمدهفروشی برق معاملاتی این روز نمادهای بارپیک روزانه، بارپایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه ۲۵ آبان ۹۶ گشایش یافتند. همچنین نمادهای بارپیک روزانه، بارپایه روزانه، میانباری روزانه و کمباری روزانه ۲۹ مهر ۹۶ و نمادهای بار پیک هفتگی، میانباری هفتگی، کمباری هفتگی و بارپایه هفتگی ۲۹ مهر ۹۶ در پایان جلسه معاملاتی این روز متوقف و فرآیند تحویل آنها آغاز شد. در مجموع ارزش معاملات روز سهشنبه بازار مشتقه بورس انرژی، به ۱۰۴ میلیارد و ۸۹۳ میلیون ریال بالغ شد. بر این اساس روز سهشنبه بازار فیزیکی بورس انرژی میزبان عرضه کالاهای برش سنگین پتروشیمی جم، برش سنگین پتروشیمی شازند، پروپیلن پالایش نفت شازند، متانول پتروشیمی شیراز، میعانات گازی پالایش گاز خانگیران، حلال ۴۰۴، نفتای سنگین تصفیهنشده و نفتای سبک پالایش نفت شیراز در رینگ داخلی و حلال ۴۰۲ پالایش نفت تبریز و گاز مایع پالایش گاز سرخون و قشم در رینگ بینالملل بود. حجم کل معاملات صورتگرفته طی این روز ۱۴۳/۲۰ تن و به ارزش بیش از ۳۰۸ میلیارد و ۳۲۶ میلیون ریال است. همچنین طی عرضههای آخرین روز معاملاتی کالاهای آیزوریسایکل پالایش نفت بندرعباس، پنتان پالایش نفت کرمانشاه، حلال ۴۰۲ پالایش نفت تبریز، سیاساو پالایش نفت شازند و حلال ۴۱۰ پالایش نفت آبادان در رینگ داخلی و حلال ۴۰۲، حلال ۴۰۴، آیزوریسایکل و آیزوفید پالایش نفت شیراز و حلال ۴۰۲ پالایش نفت بندرعباس در رینگ بینالملل عرضه خواهند شد. از نکات مهم عرضهها میتوان به عرضه چهار هزار مترمکعب حلال ۴۰۲ در رینگ بینالملل و پنج هزار تن سیاساو (CSO) در رینگ داخلی اشاره کرد.
معرفی ۸ نوزاد بورسی
کوچکترین سهامداران بازار سرمایه معرفی شدند. به گزارش تسنیم، ۲۹ کد سهامداری در شهریور برای نوزادان در کشور صادر شده است. مدیریت امور ناشران شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات)، فهرست کوچکترین سهامداران بازار سرمایه را تا پایان شهریور منتشر کرد. کوروش سلطاننژاد چهار روزه از تهران، کیانا سامانی پنج روزه از مشهد، کوچکترین نوزادانی هستند که در شهریور کد سهامداری خود را از شرکت سپردهگذاری مرکزی دریافت کردهاند. والدین میگل بیغم میری از تهران، مرسانا کریمی از اصفهان، رادمهر باقریکوپایی از شمیرانات در ششمین روز تولد، ارتین قربانیمهیا و صدیقه تیموریبادلهدره در هفتمین روز تولد، اشکان موسوی شهابی و امیرعلی عبدی از تهران با دریافت کد سهامداری در نهمین روز تولد برای نوزادان خود کد سهامداری دریافت کردند تا در رتبههای بعدی کوچکترین سهامداران بازار سرمایه قرار گیرند.
اصلاح مصوبه خصوصیسازی سرخابی
با توجه به مصوبه هیات وزیران، فعلا وظیفهای برای خصوصیسازی پرسپولیس و استقلال نداریم. میرعلیاشرف عبداللهپوریحسینی رییس سازمان خصوصیسازی درباره مطرح شدن حرف و حدیثهای دوباره درخصوص واگذاری دو باشگاه بزرگ پایتخت به بخش خصوصی به تسنیم گفت: هفته گذشته در جلسهای با وزیر ورزش و جوانان در مورد چگونگی انجام خصوصیسازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس رایزنی کردیم. قبلا نیز تجاربی از روند خصوصیسازی این دو باشگاه در سازمان خصوصیسازی و مجموعه وزارت ورزش به دست آمده است. وی ادامه داد: هنوز کار خصوصیسازی این دو باشگاه عملا شروع نشده و با توجه به پابرجا بودن مصوبه مرداد سال ۹۴ هیات وزیران، فعلا وظیفهای برای خصوصیسازی نداریم و هر زمانی که هیات وزیران این مصوبه را اصلاح و نام این دو باشگاه را به فهرست خصوصیسازی اضافه کند، کار را برای واگذاری آغاز میکنیم. رییس سازمان خصوصیسازی خاطرنشان کرد: ارادهای در سلطانیفر و مجموعه وزارت ورزش و جوانان برای خصوصیسازی وجود دارد و من این اراده را تحسین میکنم. ما هم علاقهمند هستیم این کار انجام شود و زمانی که مصوبه هیات دولت اصلاح شود، کار خود را شروع خواهیم کرد.
انعقاد ۱۱۰۰۰ قرارداد آتی سکه
حجم و ارزش معاملات آتی سکه روز سهشنبه در بورس کالا به ۱۱ هزار و ۹۶۴ قرارداد و ارزش معاملات نیز به یکهزار و ۷۵۸ میلیارد ریال رسید. به گزارش بورس کالا، روز گذشته در بازار نقدی طلا، هر قطعه سکه تمام طرح قدیم با ۵۹ هزار ریال عقبگرد، ۱۳ میلیون و ۸۱ هزار ریال دادوستد شد. قیمت جهانی هر اونس طلا با پنج دلار و ۷۳ ریال کاهش به یکهزار و ۲۹۹دلار و ۹۰ سنت رسید. همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار با کاهش ۱۷ هزار و ۸۰ ریالی یک میلیون و ۲۲۴ هزار و ۵۰ ریال به فروش رفت. به این ترتیب روز سهشنبه معاملهگران هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم را با ۷۰ هزار ریال کاهش بها ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال، هر نیمسکه را با ۳۰ هزار ریال افت قیمت، شش میلیون و ۵۹۰ هزار ریال و هر ربع سکه را با ۲۰ هزار ریال کاهش نرخ، سه میلیون و ۷۷۰ هزار ریال فروختند. نرخ سکه گرمی هم بدون تغییر بود و دو میلیون و ۵۲۰ هزار ریال عرضه شد. در همین حال روز سهشنبه بهای سکه در پنج سررسید آتی افت را تجربه کرد. به این ترتیب سکه در قرارداد تحویل آبان ماه افت ۳۶/۰ درصدی را تجربه کرد و با رقم یک میلیون و ۳۲۵ هزار تومان دادوستد شد. در همین حال قراداد آتی سکه سررسید دیماه نیز با رقم یک میلیون و ۳۶۱ هزار تومان دادوستد شد که ۴/۰ درصد کاهش داشت. از سوی دیگر سکه تحویل اسفندماه با رقم یک میلیون و ۳۹۹ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت که ۴۵/۰ درصد افت داشت. همچنین قرارداد آتی سکه تحویل اردیبهشتماه سال ۹۷ با ۳۵/۰ درصد افت با رقم یک میلیون و ۴۳۲ هزارتومان دادوستد شد. در آخر سکه در سررسید تیرماه سال ۹۷ با ۴۱/۰ درصد افت، با رقم یک میلیون و ۴۷۷ هزارتومان دادوستد شد. همچنین تالار صادراتی بورس کالا میزبان دادوستد ۱۱۰ هزار تن سنگآهن دانهبندی بود. طی این روز و در تالار مذکور ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن انواع قیر نیز معامله شد. شایان ذکر است تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی بورس کالا نیز در این روز معامله ۱۳ هزار و ۶۵ تن مواد شیمیایی، ۶۵۲ تن مواد پلیمری، ۱۱ هزار و ۷۴۵ تن قیر و ۳۶ هزار تن وکیومباتوم را تجربه کرد. براساس این گزارش شش هزار تن تختال طول کوتاه و۵۰۰ تن میلگرد هم در تالار محصولات صنعتی و معدنی به فروش رسید. تالار محصولات کشاورزی بورس کالا نیز در این روز شاهد معامله پنج هزار و ۱۵۰ تن شکر، سه هزار و ۲۵۰ تن گندم خوراکی بود. بازار فرعی بورس کالا نیز در این روز معامله ۱۵۰ تن کنسانتره فسفات را تجربه کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد