18 - 10 - 2017
خبر
جزییات صادرات لبنیات ایران به آمریکا
مهر- آنطور که دبیر انجمن لبنی خبر داده است، چند کانتینر محصول لبنی برای اخذ گواهی FDA آمریکا به این کشور صادر شده است. رضا باکری در این خصوص گفت: صادرات انجام شده به این کشور در حد ارسال چند نمونه بوده که به صورت تجاری نبوده است.
دبیر انجمن لبنی همچنین درباره آخرین وضعیت بررسی و تعیین قیمت سه محصول لبنی (شیر، ماست و پنیر) در سازمان حمایت اظهار داشت: بررسی وضعیت قیمت این سه فرآورده تقریبا نهایی و به هیات تعیین و تصویب قیمتها فرستاده شده است بنابراین بهزودی قیمت آنها ابلاغ خواهد شد. وی درباره آخرین وضعیت پرداخت فاز سوم مشوق صادراتی لبنیات نیز افزود: هنوز فاز سوم این مشوق به حساب کارخانهها پرداخت نشده و خبری هم از واریز آن نیست.
درخواست مکزیک برای روابط تجاری با ایران
«جهانصنعت»- در راستای افزایش مناسبات تجاری ایران و مکزیک، هیات اقتصادی مکزیک متشکل از فعالان بخش خصوصی از بخشهای مختلف کشاورزی، بیمارستانی و دارو، پلسازی و راهسازی، گردشگری و… به اتاق بازرگانی شیراز رفته و با فعالان بخش خصوصی دیدار کردند. آنها همچنین خواستار همکاری و ارتباط اقتصادی دوطرفه با فعالان بخش خصوصی استان فارس برای انجام مبادلات تجاری شدند.
رییس اتاق بازرگانی شیراز در نشست مشترکی با این هیات اقتصادی گفت: فعالان اقتصادی استان فارس و کشور مکزیک میتوانند در زمینههای مختلف صادراتی از جمله صادرات بخش کشاورزی و پسته مبادلات خوبی داشته باشند. جمال رازقی اظهار کرد: استان فارس حدود هفت درصد از جمعیت و وسعت کشور ایران را تشکیل میدهد و به لحاظ اقتصادی جایگاه ویژهای در کشور دارد. فارس پنج درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تامین میکند بهطوریکه ۱۲ درصد تولیدات کشاورزی کل کشور معادل سالانه ۱۴ میلیون تن در استان فارس تولید میشود.
قوانین جدید تجارت ترجیحی ایران و ترکیه
ایسنا- به دنبال مذاکرات انجام شده بین مقامات ایران و ترکیه در موضوع تایید اسناد تجاری طبق اعلام معاونت توسعه بازارهای صادراتی و مرکز واردات و امور مناطق آزاد ویژه اعلام شد که در مورد تجارت کالاهای تحت پوشش موافقتنامه ترجیحی ایران و ترکیه برای کسب اطمینان از مبدأ کالاهای صادره به دو طرف صرفا مقرر شده گواهی مبدأ از طریق اتاقهای بازرگانی دو کشور تایید و به گمرک ارائه شود.
در همین خصوص دبیر کل شورای بازرگانی ایران و ترکیه از وضع قوانین تجاری جدید در معاملات کالاهای تحت پوشش تجارت ترجیحی خبر داد و گفت: از این به بعد گواهی مبدأ از طریق اتاقهای بازرگانی دو کشور تایید و به گمرک ارائه میشود.
جلال ابراهیمی گفت: بر این اساس سازمان توسعه تجارت الزامی به تصدیق اسناد کالاهای تحت پوشش موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران و ترکیه توسط نمایندگیهای ایران و ترکیه در آن کشور نمیبیند. در واقع تحمیل چنین الزامی مغایر با موافقتنامه فوق است و از سوی دیگر باعث ایجاد تاخیر و تحمیل هزینه به تجار دو طرف میشود. دبیرکل شورای بازرگانی ایران و ترکیه اضافه کرد: البته اگر گمرک تردیدی در اسناد پیدا کند به صورت موردی میتواند برای محمولههای موردنظر درخواست تصدیق اسناد از نمایندگیهای یادشده کند.
احتمال کاهش تعرفه واردات پنبه
ایرنا- به تازگی وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد کاهش تعرفه واردات پنبه از ١٠ درصد به پنج درصد را به دولت ارائه کرده است که به طور قطع به ازای آن، خرید داخلی انجام میشود. در همین خصوص مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد داد: برای حمایت از تولید داخلی، اجرای کاهش تعرفه واردات به ازای خرید پنبه داخلی توسط کارخانجات نساجی انجام شود تا تولیدکنندگان داخلی متضرر نشوند.
ابراهیم هزارجریبی با بیان اینکه طبق سیاستهای حمایتی دولت دوازدهم نباید کاهش تعرفه واردات لطمهای به تولید داخلی وارد کند، گفت: در ابتدای فصل برداشت پنبه هستیم. در صورتی که طی حداقل دو ماه پنبه داخلی خریداری شد، مجوز واردات پنبه صادر شود تا با واردات پنبه خارجی اختلالی در پنبه داخلی صورت نگیرد. وی اضافه کرد: اگر بخواهیم واردات بیرویه و خارج از تعرفه داشته باشیم به طور حتم برنامه خوداتکایی پنبه با مشکل مواجه میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد