11 - 10 - 2017
خبر
صنایع غذایی در اولویت نوسازی تجهیزات
ایسنا- آنطور که معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داده است، صنایع غذایی در اولویت نوسازی تجهیزات قرار دارند. محسن صالحینیا در نشست اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس با فعالان اقتصادی بخش خصوصی استان کرمانشاه، اظهار کرد: سیاست ما در حوزه صنایع غذایی ایجاد واحد جدید نیست، بلکه باید واحدهایی را که داریم از نظر امکانات و تجهیزات نوسازی کنیم و به ظرفیت کامل تولید برسانیم. به گفته این مسوول صنایع غذایی و صنایع تبدیلی کشاورزی در اولویت حمایت و پرداخت تسهیلات برای نوسازی تجهیزات قرار دارند. وی افزود: صنایع غذایی اگر نتوانند محصول بهروز و باکیفیت تولید کنند، تعطیل خواهند شد.معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت سپس به مشکل تامین مواد اولیه از جمله مس و آلومینیوم که برای برخی از واحدها ایجاد شده اشاره کرد و ادامه داد: از تمام ظرفیتها برای عرضه کافی مس و آلومینیوم در بورس استفاده خواهیم کرد. صالحینیا خاطرنشان کرد: عرضه مس اکنون در بورس انجام میشود و در پنج ماهه امسال ۵۰ هزار تن مس در بورس عرضه شده که تلاش میکنیم این میزان تا پایان سال به بیش از ۱۴۰ هزار تن برسد. وی یادآوری کرد: به زودی روش مناسبی هم برای عرضه آلومینیوم در بورس اتخاذ میکنیم.
تغییر در مبادلات تجاری ایران و تونس
ایرنا- به منظور توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی و اسلامی مانند تونس به عنوان یکی از بهترین بازارها و همچنین آشنایی تجار، تولیدکنندگان و صنعتگران ایرانی با ظرفیتها و بازار بکر این کشور، همایش «فرصتهای تجاری ایران در تونس» برگزار شد. بر همین اساس افشار فتحاللهی معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت تهران، ایجاد روابط مشترک اقتصادی با کشورهای مسلمان را یکی از محورهای اصل اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: تونس به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژهای که دارد میتواند بازاری برای عرضه و صادرات تولیدات ایرانی به منطقه آفریقا و اروپا باشد.همچنین سفیر تونس در تهران گفت سال ۲۰۱۸ میلادی، زمان شکوفایی مبادلات تجاری میان ایران و کشور متبوعش خواهد بود. غازی بن صالح در حاشیه این همایش افزود: حجم سالانه مبادلات تجاری ایران و تونس حدود ۱۲میلیارد دلار است که ظرفیت لازم برای افزایش چند برابری این مبادلات وجود دارد. وی همچنین خواستار سرمایهگذاری ایران در صنایع مختلف و بخشهای اقتصادی کشور تونس شد و گفت: امیدواریم مبادلات تجادی بین دو کشور یکطرفه نباشد و کالاهای تونسی نیز در بازار ایران عرضه شوند. حسن خسروجردی، رییس شورای همکاریهای ایران و آفریقا نیز در زمینه مشکلات و تبادلات مالی تجار ایرانی در تونس گفت: تونس آماده است با بانک مرکزی ایران قراردادی منعقد کند تا شعب بانکهای ایرانی کشورمان دایر شود که این مهم میتواند گرهگشای مشکلات مالی تجار در تونس باشد.
باغات پسته در خطر
ایرنا – در حال حاضر به دلیل مشکل کمآبی و خشکسالیهای پی در پی، وضعیت باغات پسته استان کرمان نگرانکننده است. در همین خصوص صادرکننده عمده پسته ایران، انتقال کشت پسته از کرمان به سایر استانهای کشور همچون یزد، خراسان جنوبی، سمنان، دامغان، قزوین و ساوه را از راهکارهای نجات محصول پسته عنوان کرد. اسدالله عسکراولادی گفت: اکنون سطح زیرکشت باغات پسته کشور ۳۸۰ هزار هکتار است که بخشی از آنها غیرفعال و بخشی شامل باغهای جدیدالاحداث در استانهای دیگر کشور میشود.به گفته رییس اتاق بازرگانی ایران و روسیه، در حال حاضر حجم قابل توجهی از پسته تولیدی کشور مربوط به استانهای دیگر کشور به جز استان کرمان است زیرا وضعیت آب در کرمان به عمق ۳۰۰ متری رسیده که باعث شوری آب میشود. این درحالی است که در استانهای دارای شرایط بهتر برداشت آب از عمق ۵۰ متری از سطح زمین انجام میشود. این فعال تجاری، وضعیت باغات پسته استان کرمان را نگرانکننده دانست و گفت: اگر فکری به حال باغات پسته کرمان و رفسنجان نکنیم، تا ۱۰ سال دیگر خشک میشوند.وی اظهارداشت: طی سالهای گذشته بیش از ۸۰ درصد پسته تولیدی کشور مربوط به استان کرمان بود، این درحالی است که به دلیل خشکسالیهای مداوم، کمآبی و شوری آب حجم تولید این محصول به کمتر از ۴۰ تا ۵۰ درصد رسیده و تولید این محصول استان در حال کاهش است.
بررسی راههای گسترش تجارت ایران و ویتنام
«جهان صنعت»- معاون بینالملل اتاق بازرگانی ایران با هدف پیگیری توافقات انجام شده در سفر هیات پارلمان بخش خصوصی ایران به ویتنام، میزبان رییس شورای مشترک ویتنام و ایران بود. بر همین اساس محمدرضا کرباسی در این دیدار از راهاندازی اتاق مشترک ایران و ویتنام طی دو ماه آینده خبر داد و گفت: اقدامات اولیه تاسیس این اتاق انجام شده و تا دو ماه آینده به طور رسمی کار خود را شروع خواهد کرد.کرباسی پیدا کردن راهکار برای برقراری روابط بانکی بین دو کشور را نیز خواستار شد و تشریح کرد: امروز تعداد زیادی از کشورهای دنیا توانستهاند مراودات بانکی خود را با ایران گسترش دهند اما همچنان روابط بانکی بین ایران و ویتنام در سطح پایینی انجام میشود.در ادامه چن وی چی، رییس شورای مشترک ویتنام و ایران هدف از ایجاد این شورا را توسعه مراودات و همکاریهای مشترک بین دو کشور دانست و تصریح کرد: در پی آن هستیم که روابط خود را با ایران به سطح دو میلیارد دلار ارتقا دهیم. برای همین بانکهای این کشور به دنبال پیدا کردن راههایی برای برقراری روابط بانکی با ایران هستند. لازم به ذکر است در پایان این دیدار نیز محمود تولایی، رییس اتاق کاشان با چن وی چی، رییس شورای مشترک ویتنام و ایران تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
مازاد تولید تخممرغ، دردسرساز شد
باشگاه خبرنگاران- همه ساله در فصل سرما تقاضا برای تخممرغ به سبب ازدیاد مصرف در صنایع غذایی به اوج خود میرسد، در حالی که این امر امسال تحت تاثیر واردات پودر تخممرغ محقق نشده است. در همین رابطه دبیرکل کانون پرورشدهندگان مرغ تخمگذار با اشاره به گلایهمندی مرغداران درباه تعرفه پایین واردات پودر تخممرغ گفت: سال گذشته وزیر جهادکشاورزی پیشنهاد افزایش تعرفه واردات تخممرغ از ۱۵ به ۴۰ درصد را به شورای اقتصاد داد که متاسفانه این مصوبه در شورای اقتصاد به تصویب نرسید و درنهایت آسیب جدی بر پیکره صنعت تخممرغ وارد کرد.
فرزاد طلاکش با اشاره به اینکه مسوولان امر به ساختار تولید بیتوجه هستند، بیان کرد: افزایش تعرفه واردات پودر تخممرغ باید در دستور کار قرار گیرد چراکه این امر موجب خواهد شد واردات برای تجار صرفه اقتصادی نداشته باشد. وی با انتقاد از گلایههای مرغداران از شرایط نامساعد بازار اظهار کرد: مازاد تولید تخممرغ ناشی از نبود صادرات، نظام عرضه و تقاضا را به گونهای تنظیم کرد تا به قیمت اصلی تخممرغ دست نیابیم. طلاکش در بخش دیگر سخنان خود قیمت تمامشده هر کیلو تخممرغ را چهار هزار و ۱۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: در شرایط کنونی هر کیلو تخممرغ در مرغداری با نرخ سه هزار و ۷۰۰ تومان عرضه میشود که این امر به معنای زیان انباشته مرغداران است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد