4 - 12 - 2019
خبر
وعده کاهش قیمت گوشت
ایرنا- زمزمه کاهش قیمت گوشت قرمز به گوش میرسد. این در حالی است که قیمت گوشت قرمز و مرغ چند ماهی دچار نوسانات شدیدی شده بود.
در همین رابطه رییس شورای تامینکنندگان دام کشور گفت: با توجه به شرایط مناسب واردات و رقابت گوشت وارداتی با داخلی شاهد ثبات نسبی در بخش دام زنده و گوشت قرمز هستیم.منصور پوریان با اشاره به اینکه واردات گوشت قرمز کماکان سابق در حال انجام است، افزود: هماکنون گوشت از کشورهای آسیای میانه و استرالیا با قیمت مناسب وارد و در اختیار بازار قرار میگیرد.پوریان ادامه داد: با توجه به شرایط مناسب جوی و افزایش عرضه دام داخل در کنار واردات پیشبینی میشود طی روزهای آتی با کاهش قیمت گوشت در بازار روبهرو شویم.
رییس شورای تامینکنندگان دام کشور واردات گوشت با ارز نیما را یکی از دلایل ثبات و کاهش قیمت لاشه داخل در بازار برشمرد و افزود: با توجه به اختصاص ارز نیما و رقابت میان واردکنندگان و تولیدکنندگان داخل، التهاب بازار گوشت قرمز فروکش کرده که با استمرار این روند بازار خوبی را برای گوشت قرمز متصور هستیم.به گفته وی ازدیاد عرضه لاشههای وارداتی در برابر تقاضا این نوید را میدهد که سطح بازار کامل تامین شده است.پوریان قیمت هر کیلو لاشه وارداتی در بخش عمدهفروشی را ۷۶ تا ۷۸ هزار و لاشه داخلی را ۸۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: تمامی دستاندرکاران بخش گوشت این نوید را میدهند که با استمرار این روند قیمت گوشت در بخش خردهفروشی کاهش مییابد.این مقام مسوول ادامه داد: با توجه به شرایط مناسب بارش و مراتع، ۹۰ درصد فشار بر دامداران به سبب تامین علوفه و نهاده کاهش یافته که از پایان خرداد با ازدیاد عرضه دام زنده، بسیاری از دامداران نگران نبود بازار و انباشت دام در واحدها هستند.
لزوم توانمندسازی تجارت خارجی
تسنیم – محدودیتهای تجاری در شرایط کنونی یکی از اصلیترین مشکلات کشور است که علاوه بر میزان واردات و صادرات پای نوسانات قیمتی را به سبد معیشتی مردم نیز باز کرده است چراکه بخش قابل توجهی از تولیدات کشور به واردات مواد اولیه وابسته است. عضو هیاترییسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص دلیل اهمیت تجارت خارجی گفت: فشارهای خارجی به گونهای برنامهریزی شده که واردات و صادرات کشور و انتقال بینالمللی مالی را هدف قرار دهد و ضرورت دارد نسبت به موضوعات و چالشهای این حوزه توجه بیشتری صورت گیرد.وی تاکید کرد: همه میدانیم که تنها راه خروج از بحرانهای مختلف در حوزه اقتصاد و اشتغال، توجه به موضوع «رونق تولید» است ولی نکته اساسی این است که استمرار فعالیت بسیاری از خطوط تولید وابسته به واردات مواد اولیه و قطعات واسطهای است و این نشان میدهد که نباید نسبت به تامین این اقلام، بیتوجهی و غفلت صورت گیرد.
به گفته آقاپور، باید سازوکارهای لازم برای بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای تجارت خارجی را فراهم کنیم و اجازه ندهیم بدخواهان، تجارت خارجی کشورمان را فرسایشی و به یک فعالیت غیرکارآمد تبدیل کنند.وی با تاکید بر ضرورت توانمندسازی تجارت خارجی اظهار کرد: الزام دستگاهها به شناسایی و رعایت اصول توانمندسازی تجارت خارجی، یک ضرورت غیرقابل انکار در شرایط فعلی است و البته این کار باید پیش از اینها صورت میگرفت، چرا که هرچقدر هزینه تمامشده تجارت خارجی افزایش پیدا کند، در واقع هزینهای که به مردم تحمیل میشود افزایش پیدا میکند و این موضوع در رابطه با کالاهای سلامت اعم از دارو، تجهیزات پزشکی، مواد غذایی و فرآوردههای بهداشتی و آرایشی که با سلامت افراد ارتباط مستقیم دارد، از اهمیت بیشتری برخوردار است.وی با اشاره به ضرورت توجه به نقش تشکلهای تخصصی در بهینهسازی تجارت خارجی ادامه داد: بسیاری از مشکلاتی که درحال حاضر اقتصاد کشورمان را با نوسان و تگنا مواجه کرده و موجب صدور بخشنامههایی شده که عمر آنها کوتاه است، ناشی از عدم اعتماد به بلوغ و تجربیات شکل گرفته در تشکلهای تخصصی و فعالان اقتصادی بخش خصوصی است و اگر میزان مشارکت بخش خصوصی در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها افزایش پیدا کند، قطعا این موضوع میتواند موجب کاهش خطا در برنامهریزیها و سیاستگذاریها شود.
زردآلو قیمت مشخصی ندارد
مهر- میوههای تابستانی که قبل از رسیدن این فصل به بازار میوه عرضه شدهاند به اسم نوبرانه با قیمتهای بسیار بالا و عجیب به فروش میرسند.
حسن صابری با اشاره به ورود زردآلو به بازار میوه گفت: این میوه هنوز نوبرانه است و قیمت مشخصی ندارد.
وی با بیان اینکه قیمت نوبرانههایی مانند زردآلو از ثبات برخوردار نیست، افزود: به عنوان مثال صبح نرخ این میوهها کیلویی ۱۰ هزار تومان و عصر پنج هزار تومان است بنابراین فعلا نمیتوانیم قیمت مشخصی برای آنها اعلام کنیم.
به گفته رییس اتحادیه بارفروشان، قیمت این نوبرانهها از ۱۵ خرداد به بعد به ثبات خواهد رسید.صابری همچنین با اشاره به آزاد شدن صادرات پیاز و سیبزمینی اضافه کرد: درباره پیاز باید این اتفاق رخ میداد چون قیمت آن به شدت افت کرده و حتی هزینه تولید آن نیز تامین نمیشود و کشاورزان به شدت زیان میکنند. در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم از این محصول بین ۲۰۰۰ تومان تا ۲۵۰۰ تومان است.
وی با بیان اینکه تاحدودی با کمبود سیبزمینی مواجه هستیم، افزود: سیلی که در ابتدای سالجاری رخ داد دلیل این کمبود است چرا که در این فصل عمده سیبزمینی مورد نیاز بازار را منطقه گرگان تامین میکند که بر اثر سیل دچار خسارت شده است.
پیشبینی برداشت ۵/۱۱ میلیون تنی گندم
مهر- با توجه به بارشهای اخیر پیشبینی میشود که در سال جدید گندم بیشتری نسبت به سال قبل برداشت شود که سیل اخیر این عدد را دستخوش تغییر کرد. عباس کشاورز معاون وزیر جهاد کشاورزی در بازدید از مزارع گندم شهرستان نمین گفت: امسال دو میلیون و ۴۰ هزار هکتار گندم آبی و نزدیک سه میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار هم گندم دیم کشت شده است.
وی افزود: از این پنج میلیون و ۷۵۰ هکتار مزارع گندم پیشبینی میشود ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم برداشت شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: پیشبینی ما قبل از سیل در برخی استانهای کشور، نزدیک ۱۵ و نیم میلیون تن برداشت گندم بود که ۶۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی گندم کشور در استان خوزستان زیر آب رفت.
وی افزود: پیشبینی میشود امسال ۵/۱۱ میلیون تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان کشور خریداری شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد