8 - 10 - 2017
خبر
تجمعهای معلمان به مناسبت روز جهانی معلم
۱۳ مهرماه مصادف با ۵ اکتبر تعدادی از معلمان در شهرهای مختلف اقدام به تجمع کردند.
این گردهمایی که با حمل پلاکاردها و بنرهایی اعتراضی خطاب به وزارت آموزشوپرورش و دولت همراه بود در تهران در مقابل سازمان برنامه و بودجه و در استانها و شهرستانها در برابر ادارات آموزشوپرورش برگزار شد. معلمان در این تجمعها خواهان آموزشوپرورش رایگان، بودجه کافی برای وزارت آموزشوپرورش، همسانسازی حقوق بازنشستگان با شاغلان، اجرای کامل قانون مدیریت کشوری، رفع تبعیض، توجه کافی به معیشت و منزلت معلم و آزادی معلمان زندانی شدند.
وزیر رفاه تاکید کرد؛
لزوم سختگیری در صدور گواهینامه رانندگی
علی ربیعی، وزیر کار در مراسم یادبود قربانیان حوادث راهنمایی و رانندگی اظهار کرد: در حالی که ۷۷ درصد از مردان و ۲۳ درصد از زنان در تصادفات صدمه میبینند در آمارها مشخص شده است میانگین سنی رانندگان در تصادفات ۳۸ سال است. کسی که رانندگی میکند باید صلاحیت لازم را داشته باشد و قوانین بسیار سنگین و شدیدی برای گرفتن گواهینامه وضع شود.
وی بیان کرد: رنجی که جامعه از بیکیفیتی میبرد بسیار زیاد است و این به دستگاهها و سازمان خاصی ارتباط ندارد. متاسفانه ما در بحث اخلاق، فرهنگ و مهارت یک راننده دچار مشکل هستیم از این رو باید برای ارائه گواهینامه به رانندگان از فیلترهای سختگیرانهتری بهره ببریم. کسی که رانندگی میکند باید صلاحیت لازم برای رانندگی را داشته باشد و باید قوانین بسیار سنگین و شدیدی برای گرفتن گواهینامه وضع شود. راننده باید به نیروهای راهور کمک کند تا سختگیری بیشتری در اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی اعمال شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در حال حاضر برای یک مورد استخدامی حتما باید سوءپیشینه ارائه شود، افزود: ما چنین سختگیریهایی برای رانندگان نداریم در حالی که باید سالها پیش از ارائه گواهینامه به افراد، سازوکارهایی برنامهریزی شود تا افراد سالم و بدون هیچگونه سوءپیشینه، دارای گواهینامه شوند. امروز غالب جمعیت کشور تمایل به دریافت گواهینامه دارند. به اعتقاد من باید بتوانیم کیفیت رانندگی را بالا ببریم و برای دادن صلاحیت رانندگی به افراد یک بسته سیاستی مناسب را تهیه و تدوین کنیم.
ربیعی ادامه داد: متاسفانه ساختار حملونقل ما سیگنالهای بینظمی را به رانندگان ارائه میدهد. باید با وضع قوانین و آییننامههای درست این ساختار بینظم را منظم کنیم. فناوری حملونقل نیازمند بررسی بیشتر است و باید شرایطی فراهم شود تا جایی که ممکن است بینظمی در حملونقل کاهش پیدا کند. پیشنهاد میدهم ۵۰ هزار فقره از تصادفات را برای بررسی به جامعهشناسان بسپاریم و آنها عوامل موثر در تصادفات از جمله سهم هر کدام از رانندگان، جاده یا وسیله نقلیه را به صورت علمی استخراج و اعلام کنند چه گروه سنی با چه افراد و سلیقههایی بیشتر دچار صدمات ناشی از تصادفات میشوند. ما به این تحلیلهای جامعهشناسانه برای اصلاح رفتارهای ترافیکی نیازمند هستیم.
وی تاکید کرد: ۴۳ درصد از ۲۱ هزار و ۴۴۶ معلول ضایعه نخاعی که تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند معلول ناشی از تصادفات راهنمایی و رانندگی هستند. دشواری زندگی برای سرپرست یک خانوار یک فرزند یتیم و فرد ضایعه نخاعی از پیامدهای منفی تصادفات است.
لزوم تشکیل پرونده اجتماعی قبل از تولد؛
کمبود ۵۰ هزار مددکار در کشور
ایسنا- رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با تاکید بر استفاده از ظرفیت مددکاران اجتماعی و مشاوران در راستای پیشگیری و کاهش بزهکاری جامعه گفت: کشور در حال حاضر با کمبود ۵۰ هزار مددکار اجتماعی مواجه است. سیدحسن موسوی چلک اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰ هزار مددکار اجتماعی در کشور فعالیت دارند اما در این زمینه باید رویکرد رشد و تربیت مشاوران در دانشگاهها تقویت شود.
وی با تاکید بر اینکه نباید حوزه اجتماعی در حاشیه نگه داشته شود، ادامه داد: امروز حوزه اجتماعی با امنیت جامعه گره خورده و ایجاد امنیت در گروی تقویت ظرفیت و بسترها با رویکرد سلامت اجتماعی است نه با زور.
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در ادامه سخنان خود تشکیل پرونده اجتماعی قبل از تولد را یک ضرورت دانست و اظهار کرد: امروز خانوادهها در حوزه جسمانی نوزاد از زمان تولد به بهداشت مراجعه کرده و کارت سلامت دریافت میکنند و این مقوله در حوزه اجتماعی نیز باید فرهنگسازی شود.
موسویچلک با طرح این سوال که پس از اتمام دوران حبس فرد بزهکار، چگونه باید بستر پذیرش وی در جامعه فراهم شود، گفت: با تشکیل پرونده مددکاری و بررسی سوابق شخصیتی افراد، بسیاری از مشکلات حل میشود.
وی یکی از چالشهای اساسی در حوزه مددکاری اجتماعی را فقر دانش به ویژه دانش بومی دانست و گفت: متاسفانه در رشته مددکاری اجتماعی و مشاوره، ارتباط ایران با جامعه علمی جهان خیلی زیاد نیست.
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با بیان اینکه نیازمند ایجاد سازمان مددکاری اجتماعی هستیم، تصریح کرد: در حوزه مشاوره، پزشکی، دامپزشکی، مهندسی و کشاورزی نظامهایی ایجاد شده که از جامعه هدف حمایت صنفی کرده و با نظارت تخصصی صلاحیت فرد بررسی میشود اما در حوزه مددکاری هر فردی ورود میکند.
این مسوول خواستار حضور پررنگ مددکاران و مشاوران در سیاستگذاریهای اجتماعی شد و خاطرنشان کرد: در برنامه ششم این حضور دیده شده اما آمار سیاستگذاران اجتماعی که با رشته مددکاری اجتماعی آشنایی داشته باشند، نزدیک به صفر است.
وی تاثیرپذیری حوزه اجتماعی از سایر حوزهها را از مشکلات امروز جامعه توصیف کرد و گفت: مسکن مهر تاسیس میکنیم، سهام عدالت و یارانه میدهیم اما بدون پیوست اجتماعی که عوارض آن به سمت سازمانهای اجتماعی میآید.
موسویچک اضافه کرد: تقویت رویکرد سلبی با مددکاری اجتماعی، همخوانی ندارد. در واقع لازم به ذکر است مردم کشورمان خدمات مددکاری اجتماعی را لمس نکرده اما پسماند آن را لمس کردند. بر این اساس امروز در دنیا از مددکار اجتماعی انتظار میرود نقش خود را در توسعه اجتماعی تعریف کرده و در تغییر اجتماعی و ایجاد نظم، امنیت، سرمایه، رفاه، سلامت اجتماعی و بهزیستی مداخله کند.
وی توصیه کرد: باید با پرهیز از کار جزیرهای در حوزه مددکاری، موضوعات مددکاری اجتماعی که یک کار فرابخشی است با همافزایی بیشتر پیگیری شود تا منابع مالی در ادارات و ارگانهای دولتی درست مصرف و هزینه شود.
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران یادآور شد: امروز باید حد فاصل خانه و کلانتری با حضور مددکاران اجتماعی پر شود و با رویکرد محلهمحور و با استفاده از ظرفیتهای غیردولتی، کار را پیش ببریم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد