6 - 10 - 2017
خبر
هلگا اشمید: نباید مسایل منطقهای را با
برجام مخلوط کرد
هلگا اشمید، دبیرکل بخش روابط خارجی اتحادیه اروپا در مجمع ایران و اروپا در زوریخ سوییس از برجام به عنوان نمونه موفقی از دیپلماسی موفق چندجانبه یاد کرد و گفت: برجام موفق بوده است و نباید مسایل منطقهای را با هدف برجام مخلوط کرد. اشمید در آغاز دومین روز از محمع ایران و اروپا گفت: برجام توافق صلح یا توافق منطقهای نبوده بلکه یک توافق عدم اشاعه هستهای بود و مهم است که توافق هستهای در مورد مسایلی که قرار نبوده به آنها بپردازد، مقصر شناخته نشود. وی تاکید کرد: برجام توافقی درباره مسایل منطقهای یا حقوق بشر نبوده است. ما درباره برخی از فعالیتهای ایران در منطقه و همچنین برنامه موشکی بالستیک نگرانی داریم اما مهم است که این مسایل را با هم خلط نکنیم.وی گفت: توافق موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک یک دستاورد سیاسی بزرگ و نمونهای عالی از دیپلماسی موفق چندجانبه است. این توافق برای اتحادیه اروپا از اهمیت خاصی برخوردار است. ما تسهیلکننده مذاکرات بودیم و به ایفای نقش مهمی در دوره اجرای برجام از طریق کمیسیون مشترک ادامه میدهیم. اشمید ادامه داد: برخی افراد اعتقاد داشتند که رسیدن به توافق امکانپذیر نیست اما مشخص شد که آنها اشتباه میکردند. توافق به دست آمد و در حال اجرا شدن است و نتیجه داده است اما مساله پنهانی نیست که در ماههای اخیر برخی این توافق را با جملاتی شدید مورد تردید قرار دادهاند. این مسوول در اتحادیه اروپا یادآور شد: اما اتحادیه اروپا به علاوه بسیاری دیگر در جامعه بینالمللی در مورد حمایت قاطع از برجام بسیار روشن بودهاند. همین دو هفته پیش فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سازمان ملل در نیویورک بر این مساله تاکید کرد. ما در ماههای گذشته این پیام روشن را فرستادهایم و در آینده هم تکرار میکنیم که توافق هستهای نتیجه داده و جهان بدون این توافق ثبات کمتری خواهد داشت. این یک توافق چندجانبه مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل است و ما اروپاییها هر اقدامی برای تضمین بقای آن انجام خواهیم داد.وی ادامه داد: برخی منتقدان میگویند که برجام به موضوع فعالیتهای منطقهای ایران نپرداخته است. مهم است که درک کنیم این توافق به چه موضوعاتی مربوط به چه موضوعاتی نامربوط است. این یک توافق منع اشاعه هستهای است؛ توافقی درباره موضوعات منطقهای یا حقوق بشر نیست. ما همچنان درباره برخی از اقدامات منطقهای ایران و همچنین برنامه موشک بالستیک نگران هستیم اما مهم است که این دو مساله را خلط نکنیم. برجام نباید درباره مسایلی مقصر شناخته شود که قرار نبوده به آنها بپردازد. اشمید در ادامه اضافه کرد: اگر برجام دوام نیابد، ایران میتواند به برنامه غنیسازی بازگردد و این موجب بیثباتی بیشتر منطقهای و یک رقابت تسلیحاتی احتمالی خواهد شد. اعتقاد داریم که این مساله مهم است که مردم ایران و شرکتهای ایرانی مزایای این توافق را به طور مستقیم احساس کنند.
لاریجانی:
مذاکرات در موضوع هستهای پایان یافته است
علی لاریجانی دیروز و در سفر به استان فارس پس از زیارت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) در جمع خبرنگاران گفت: یکی از اهداف سفر ما به استان فارس حضور در چند شهر این استان است و با توجه به نظر نمایندگان این استان در مجلس در مناسبتهای چند شهر شرکت خواهیم کرد و همچنین از نزدیک مشکلات برخی از شهرستانها بررسی میشود.رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بعد از بررسی مسایل و مشکلات شهرها تلاش میشود در بودجه سنواتی و طرحها و لوایح در این رابطه تدابیری اتخاذ شود. یکی از وظایف ما این است که اقتصاد کشور در مسیر تندشوندهای قرار گیرد که مشکلاتی مانند بیکاری رفع شود البته در این راستا تلاشهایی انجام شده و قوانینی برای تسهیل فضای کسب و کار وجود دارد و در احکام برنامه ششم توسعه سرمایهگذاری تسهیل شده است. وی در خصوص این موضوع که آیا برجام قابل مذاکره است، گفت: آقای ظریف چند بار در این زمینه پاسخ دادند و حرفهای وزیر خارجه درست است چون وقتی مذاکرات طولانی انجام شده و نهایتا توافقی حاصل شده که جنبه بینالمللی پیدا کرده و به مصوبه شورای امنیت مستند شده است بنابراین پروژه مذکور تمام شده و اگر بحثی میخواهد انجام شود باید موضوع جدید مطرح شود که مشاهده شود آیا طرفین مایل به مذاکره هستند یا نه. وی افزود: تا جایی که با مسوولان اروپایی مذاکره داشتهام استنباط میکنم آنها نیز اشکال در روش سیاسی آمریکا را درک کردهاند و صراحتا میگویند ما مستقلا تصمیم میگیریم و معتقدند که برجام باید وجود داشته باشد البته در عالم سیاست باید این موضوعات را به صورت لحظهای رصد کرد.
تکرار ادعای وزارت خارجه آمریکا درباره
نقض روح برجام توسط ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با بیان اینکه گفتوگوها در داخل بدنه دولت ترامپ درباره ایران ادامه دارد، مدعی شد: ایران روح توافق هستهای را نقض کرده است.هیتر نوئرت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری درباره سخنان جیمز ماتیس وزیر دفاع این کشور در پشتیبانی از توافق هستهای با ایران و اینکه آیا برجام منافع ملی آمریکا را تامین میکند، گفت: وزیر ماتیس یکی از بسیار افرادی است که به رییسجمهور درباره ایران مشاوره و اطلاعات میدهد. رییسجمهور اطلاعات زیادی در این زمینه دریافت میکند. ۱۲ روز فرصت داریم تا بار دیگر دستورالعملهای مورد نیاز را در زمینه برجام مشخص کنیم. نوئرت در ادامه ادعاهای خود گفت: وزیر امور خارجه بر این باور است که آمریکا رفتار بد ایران را در کل در نظر نگرفته است اما او با این موضوع به خوبی آشناست و خیلی درباره آن صحبت کرده است. او در یکی از سخنرانیهایش توضیح داد که برجام چقدر ناقص است. این یکی از واژههایی است که وی برای توصیف توافق به کار برد. نوئرت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رکس تیلرسون گفته است ایران مقدمه برجام را نقض کرده و این در حالی است که مقدمه توافق هستهای در معرض داوری قوانین بینالمللی قرار نمیگیرد، مدعی شد: در مقدمه برجام درباره امنیت و ثبات بینالمللی گفتوگو شده و ایران باید به برقراری این امنیت و ثبات کمک کند اما روشن است که چنین کاری نمیکند و دارد روح قانون را زیر پا میگذارد.
پاسخ مجلس به احمدینژاد:
استقلال قوا نمیتواند بهانهای برای تخلف
قوه مجریه باشد
مجلس شورای اسلامی با اعلام جزییات چهار شکایت خود از «محمود احمدینژاد» رییس دولتهای نهم و دهم به دادگاه تاکید کرد که استقلال قوا نمیتواند بهانهای برای تخلف قوه مجریه از قوانین و عدم پاسخگویی آن به مجلس و نمایندگان باشد. به گزارش خانه ملت، این موضوع روز گذشته در قالب جوابیه حسین مظفر معاون نظارت مجلس شورای اسلامی به نامه اخیر محمود احمدینژاد اعلام شد.رییس دولتهای نهم و دهم اخیرا در نامهای به رییس قوه قضاییه با استناد به اصول مربوط به تنظیم روابط قوا در قانون اساسی گفته بود که مجلس فقط میتواند سوال و استیضاح کند و شکایت مجلس از رییسجمهور به قوه قضاییه، خلاف قانون اساسی است.در بخشی از جوابیه حسین مظفر به احمدینژاد آمده است: مجلس در رأس امور است و طبق قانون اساسی حق دارد از همه امور اجرایی کشور تحقیق و تفحص به عمل آورد و حق دارد هرگونه کاستی، نقض و استنکاف از قوانین توسط هر کس و هر مقامی را مورد بررسی و پیگیری قرار دهد و استقلال قوا که از افتخارات نظام سیاسی جمهوری اسلامی است نمیتواند بهانهای برای تخلف قوه مجریه از قوانین و عدم پاسخگویی به مجلس و نمایندگان باشد. مظفر در این جوابیه آورده است: اینکه نامبرده شکایات به دستگاه قضایی را ناشی از اعمال نظر رییس محترم مجلس عنوان کرده است نیز صحت نداشته، چراکه هیچیک از شکایات ارسالی از مجلس به دستگاه قضایی مربوط به رییس مجلس آن است و هیچ اعمال نظری نیز از سوی ایشان صورت نگرفته است بلکه فقط به خاطر تخلفات رییسجمهور وقت در اجرای قوانین بوده که توسط کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مورد رسیدگی قرار گرفته و پس از اثبات تخلف به دستگاه قضایی ارجاع شده است که ذیلا به آنها اشاره میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد