29 - 09 - 2017
خبر
فروش برنج خارجی در کیسه ایرانی
باشگاه خبرنگاران- با وجود اظهارات استاندار مازندران مبنی بر ممنوعیت عرضه برنج خارجی، در سایه کمبود نظارتها در این استان شاهد عرضه برنجهای خارجی در کیسههای ایرانی هستیم. نایبرییس انجمن برنج با بیان این مطلب گفت: با وجود آنکه وزارت جهاد کشاورزی واردات برنج همزمان با فصل برداشت محصول از اول مرداد تا آخر آبان را ممنوع اعلام کرده بود، اما این تاریخ به اول شهریور تا پایان آبان تغییر کرد.
به گفته علی اکبریان، طبق دستور وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت علاوه بر تاخیر یک ماهه ممنوعیت واردات، از اول شهریور مجددا ۴۷ روز دیگر این تاریخ تمدید شد که این امر برای تولید برنج ایرانی دردسرساز خواهد شد.
اکبریان ادامه داد: براساس آمار گمرک از ابتدای سال بیش از یک میلیون تن برنج به کشور وارد شده، درحالیکه کسری کشور ۶۵۰ تا ۷۰۰ تن برآورد میشود. نایبرییس انجمن برنج با بیان اینکه واردات بیرویه برنج در فصل برداشت مشکلساز خواهد شد، گفت: در سال ۹۲ بیش از دو میلیون تن برنج وارد شد که پیامد منفی این امر برای مدت سه چهار سال برنجکاران را در برگرفت. وی با بیان اینکه حمایت از برنجکاران در حد شعار باقی ماند، گفت: براساس واردات بیش از حد برنج خارجی، بخش قابل توجهی از برنج ایرانی در انبارها دپو شدند. این اظهارات در حالی بیان میشود که برخی تجار و کارشناسان نیز از اتخاذ سیاست ممنوعیت واردات با هدف حمایت از تولید وزارت کشاورزی انتقاد دارند و معتقدند این امر بدون در نظر گرفتن منافع مصرفکنندگان است که منجر به گرانی برنج خارجی در بازار شده است.
خطر در کمین تجارت ایران و افغانستان
فارس- با وجود زبان و ویژگیهای فرهنگی مشترک بین ایران و افغانستان، حجم تجارت بین دو کشور بسیار ناچیز است. این در حالی است که افغانها علاقهمندند که ایران در بخش معادن غنی آهن و مس این کشور سرمایهگذاری کند درحالیکه بوروکراسی شدید اداری این کشور مانع جدی سرمایهگذاری در این بخش است. نایب رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان با بیان این موضوع گفت: ارزش کالاهای صادراتی ایران به افغانستان حدود یک میلیارد دلار برآورد میشود. این در حالی است که ایران ظرفیت پنج میلیارد دلار صادرات به این کشور را دارد. حسین سلیمی بیان کرد: ایران توان تولید و صادرات تمام مواد غذایی مورد نیاز افغانستان را دارد اما به دلیل برخی عدم توافقات از جمله کاهش تعرفه واردات بین دو کشور، بخش قابل توجهی از کالاهای وارداتی به این کشور از طریق پاکستان و ترکیه تامین میشود. وی با بیان اینکه با وجود تاسیس اتاق بازرگانی ایران و افغانستان در کشورمان هنوز اتاق بازرگانی افغانستان و ایران در افغانستان تاسیس نشده است، گفت: سرمایهگذاران افغان پروژههای مختلف تجاری در ایران افتتاح کردهاند و خوشبختانه در این زمینه هم از سوی افغانها تمایل بسیار خوبی وجود دارد. نایبرییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان با بیان اینکه یکی از مشکلات تجارت بین دو کشور، حمل و نقل جادهای است، گفت: به دلیل جلوگیری از قاچاق مواد مخدر، کامیونهای حمل بار افغان اجازه ورود به ایران و همچنین کامیونهای حمل بار ایران اجازه ورود به افغانستان را ندارند که بار این کامیونها در مرز باید تخلیه و به کامیون دیگری منتقل شود که هزینه حملونقل و صادرات را افزایش میدهد.
رشد صادراتی صنایع غذایی در سال ۹۵
شاتا- اگرچه در راستای صادرات صنایع غذایی هنوز ایران نتوانسته به جایگاه مناسبی دست پیدا کند اما به گفته مدیرکل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت، معدن و تجارت، برنامه صادراتی بخش صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی کشور در سال ۹۵ از نظر ارزشی حدود سه میلیارد دلار پیشبینی شده بود که ارزش صادرات محققشده ۹۵۸/۲ میلیارد دلار بوده است که نشاندهنده تحقق ۹۸ درصدی برنامه است.
مهدی صادقینیارکی افزود: در این زمینه صنایع غذایی حدود ۱۳ درصد، صنایع دارویی حدود ۳۱ درصد و صنایع آرایشی و بهداشتی حدود هشت درصد در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۴ رشد صادراتی داشتهاند. به گفته وی صنایع غذایی با صادرات حدود ۵/۲ میلیارد دلار و سهم حدود ۵/۸۵ درصدی در رتبه اول، صنایع آرایشی و بهداشتی با صادرات حدود ۲۴۲ میلیون دلار و سهم حدود ۸ درصد در رتبه دوم و صنایع دارویی با صادرات حدود ۱۹۲ میلیون دلار و سهم حدود ۵/۶ درصد رتبه سوم از نظر ارزش صادرات این بخش را به خود اختصاص دادهاند. همچنین سهم صادرات بخش صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی کشور در سال ۱۳۹۵ از کل ارزش صادرات غیرنفتی کشور (بدون احتساب میعانات گازی) حدود ۸ درصد و از کل ارزش صادرات کالایی کشور حدود ۶/۱۴ درصد برآورد شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد