22 - 09 - 2017
خبر
انتقاد بخش خصوصی از ردپای دلارهای رانتی
مهر- به گفته رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران، ردپای دلارهای رانتی همچنان در اقتصاد ایران دیده میشود در حالی که دولت بعد از حذف ارز مسافرتی، نباید دلار را قیمتگذاری کند. مسعود خوانساری در این خصوص گفت: برای تکنرخی کردن ارز و واقعیسازی قیمت آن، باید دو اقدام صورت گیرد؛ به این معنا که بساط ارزهای دو قیمتی برچیده شده و تخصیص ارزهای مبادلهای هم کاهش یافته و حذف شود.
رییس اتاق بازرگانی تهران افزود: روش حذف ارزهای مبادلهای این است که به تدریج کالاها را از شمول دریافت ارز مستثنی کرده و در گامهای ابتدایی، ارز تخصیص به واردات کالاهای اساسی، حذف شود و به صفر برسد.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر با توجه به تورم داخلی و تفاضل آن با تورم خارجی، قیمت ارز محاسبه شود؛ البته نه اینکه دولت قیمتگذاری ارز را صورت دهد بلکه کنترلهای لازم را صورت دهد تا جلوی نوسانات نرخ ارز گرفته شود و بر اساس قیمتی که در بازار وجود دارد، عرضه و تقاضا خود به خود، قیمت را تعیین کند.
به گفته خوانساری، حذف ارز مسافرتی در هر حال، باعث دونرخی بودن ارز میشد؛ و حذف آن یکی از روشهای یکسانسازی نرخ ارز است و خود قدم مثبت به شمار میرود. رییس اتاق تهران در خصوص عدم استقبال صادرکنندگان نسبت به خرید و فروش ارز در شبکه بانکی ادامه داد: در گذشته به دلیل اینکه بانکها، ارز را به نرخ مبادلهای از صادرکنندگان میخریدند، جذابیتی وجود نداشت، اما اکنون اگر بانکها خرید و فروش ارز از سوی صادرکنندگان را تسهیل کنند، استقبال بیشتر خواهد شد.
واکنش وزارت صنعت به واردات قاچاق از مناطق آزاد
فارس- همانطور که بسیاری از کارشناسان معتقدند مناطق آزاد به محلی برای ورود کالاهای قاچاق تبدیل شده است، وزارت صنعت نیز سرانجام این موضوع را قبول کرد. بر همین اساس معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به راهکارهای وزارت صنعت برای جلوگیری از واردات پوشاک قاچاق گفت: معتقدیم یکی از راههای نشت کالای قاچاق به ویژه پوشاک به سرزمین اصلی، مناطق آزاد است.
یدالله صادقی اظهار کرد: پیشنهادهایی در راستای جلوگیری از واردات پوشاک قاچاق از مناطق آزاد به سرزمین اصلی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تنظیم و به دولت ارائه شد که برخی از آنها تصویب و بعضی هم با اصلاحات تصویب شد. از جمله پیشنهادات وزارت صنعت، معدن و تجارت به هیات دولت برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق به سرزمین اصلی ممانعت از ورود کالای همراه مسافر از مناطق آزاد به سرزمین اصلی بود که در نهایت مصوبه منع ورود کالای همراه مسافر از مناطق آزاد جدید تصویب شد.
وی همچنین در مورد اقدامات انجام شده در راستای جلوگیری از واردات پوشاک قاچاق، بیان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت دستورالعملی برای اعطای نمایندگی به واردکنندگان پوشاک با چند شرط تنظیم کرد. در این دستورالعمل شرط اول این است که شرکت صاحب برند، حکم اعطای نمایندگی را امضا کند و این کار با واسطه انجام نشود. معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت بیان داشت: دومین شرط این دستورالعمل این بود که در دو سال اول فعالیت نمایندگی، ۲۰ درصد حجم واردات در ایران تولید شود و سومین شرط هم بدین گونه رقم خورد که پس از دو سال ۵۰ درصد از مقدار تولید پوشاک در ایران توسط نماینده قانونی به بازارهای هدف صادر شود. صادقی گفت: پیرو این دستورالعمل در حال حاضر حدود ۱۴ شرکت شرایط و دستورالعمل جدید برای واردات پوشاک را پذیرفتهاند و مراحل ثبت نمایندگی آنها در حال انجام است.
تکذیب استفاده از گوشت گربه
در سوسیس و کالباس
ایسنا- اخیرا اخباری مبنی بر استفاده واحدهای تولیدکننده فرآوردههای گوشتی از گوشت گربه و یافتن لاشههای این حیوان در ماشین حمل فرآوردههای گوشتی در استان تهران منتشر و اعلام شد که سازمان استاندارد در بررسیهای خود ۱۸ واحد تولیدکننده فرآوردههای گوشتی را به همین دلیل تعطیل کرده است اما مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی این اخبار را تکذیب کرد و گفت: چنین شایعاتی هر چند وقت یک بار منتشر میشود که هیچ پایه و اساسی ندارد، چراکه حتی در صورت امکانپذیر بودن، استفاده از گوشت گربه برای این صنعت صرفه اقتصادی ندارد.
محمد موسوی اظهار کرد: استفاده از گوشت گربه در تولید فرآوردههای گوشتی به کلی تکذیب میشود و همه این مسایل مطرح شده شایعه است، چراکه به غیر از ناظر اداره کل نظارت بر مواد غذایی، سازمان استاندارد و سازمان دامپزشکی، بازرسان اتحادیه نیز دائما از بازار نمونهبرداری و آزمایش میکنند. وی افزود: تاکنون حتی یک مورد هم از این دست تخلفات نداشتهایم و امسال نیز هیچ واحد صنعتی تولیدکننده فرآوردههای گوشتی به دلیل تخلف تعطیل نشده است.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی با تاکید بر اینکه اگر تولیدکننده فرآوردههای گوشتی چنین تخلفی مرتکب شود، ضمن تعطیلی واحد صنعتی، مسوولانش را به دادگاه معرفی میکنیم تا به اشد مجازات برسند، تصریح کرد: چنین حقهبازیهایی که در فضای مجازی صورت میگیرد با هدف تشویش اذهان عمومی است و باید گفت که حتی در صورت امکانپذیر بودن انجام چنین تخلفی، استفاده از گوشت گربه از نظر اقتصادی صرفه ندارد و امکانپذیر نیست، چراکه حتی برای گرفتن آن باید یک واحد صنعتی هزینههای زیادی متحمل شود.
رییس اتحادیه سراجان:
تولیدات داخلی در انبار خاک میخورند
باشگاه خبرنگاران- واردات بیش از حد کیف به صورت رسمی سبب شده تا بخش زیادی از تولیدات داخلی در انبار و مغازهها بدون مشتری بماند. در همین خصوص رییس اتحادیه سراجان درباره وضع این روزهای بازار کیف اظهار کرد: در سالجاری ۲۶ درصد افزایش تولید داشتهایم اما به سبب واردات بیش از حد عمدتا بخش زیادی از تولیدات داخلی در انبارها خاک میخورد.
محسن خردمند افزود: اکنون در کشور بیش از ۱۵ میلیون دانشآموز و دانشجو وجود دارد که میزان تولیدات داخلی از نظر کیفی و کمی جوابگوی نیاز آنها خواهد بود اما اگر میزان واردات به همین منوال ادامه داشته باشد، ما به تولیدکنندگان اعلام میکنیم که میزان تولید را کاهش دهند تا کالاها در انبار و مغازه نماند.
رییس اتحادیه با اشاره به اینکه اوضاع بازار هر روز رو به وخامت میرود، بیان کرد: بانکها در این سالها با افزایش میزان سود تسهیلات سپردهها، افراد را به جای سرمایهگذاری در بازار به سمت خود کشاندهاند در نتیجه پول در بازار تزریق نمیشود و اکنون هم به دنبال کاهش سود، بانکها با تغییر عنوان حسابها به شکل دیگری به بنگاهداری خود خواهند پرداخت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد