21 - 09 - 2017
خبر
کالای بیکیفیت، آفت صادرات به عراق
ایرنا- به گفته کارشناسان، اگرچه با ساماندهی صادرات به عراق برای همه فضا پیدا میشود اما عرضه کالاهای بیکیفیت و رقابت ایرانیها با یکدیگر در این بازار به مبادلات بین دو کشور لطمه میزند. عضو انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در این خصوص اظهار کرد: سیستم صادرات کشورمان بهروز نیست و بسیاری از کالاهای خود را به بازرگانان دسته چهارم و پنجم عراقی میفروشیم که آنها نیز در قبال مشکلات پیش آمده در آن کشور مسوولیتی برعهده نمیگیرند.
محسن حاجیبابا تصریح کرد: با پایان جنگ داخلی در عراق و برقراری ثبات در این منطقه، مسوولان این کشور به دنبال سازماندهی بخشهای مختلف خواهند بود که کشور ما با این شیوه صادراتی پراکنده و در صورت استفاده نکردن از فرصتها، با مشکلات زیادی روبهرو میشود.
وی گفت: ظرفیت رسمی تولید کشور ما دو برابر میزان کنونی است اما اگر حتی رکود برطرف شود، بازار ایران کشش این حجم تولید را ندارد و برای بقا باید به دنبال صادرات باشیم. حاجیبابا، عراق را دروازهای برای صادرات دانست و ادامه داد: بخش خصوصی باید به این باور برسد که با ساماندهی مناسب وارد عمل شود و منتظر بخش دولتی نباشد؛ سپس میتواند از دولت برای اجرای طرحها یاری بخواهد.
عضو انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی اضافه کرد: برای صادرات به عراق باید شرکتی بدون مشارکت صادراتی ایجاد شود که از صادرات صحیح کالاهای ایرانی حمایت کند و با اعطای نمایندگی و نشان تجاری مانع رقابت تولیدات ایرانی در عراق و دیگر کشورها شود.
ضرورت توسعه دیپلماسی اقتصادی
توسط بخشخصوصی
ایرنا- رییس مجمع کارآفرینان ایران که به عنوان نخبه اقتصادی جهان اسلام در مالزی انتخاب شد، معتقد است: توافق برجام میان ایران و کشورهای ۱+۵ بسیاری از نگرانیهای مختلف را در عرصه فعالیتهای اقتصادی کشورمان با کشورهای جهان اسلام از بین برد. محمدرضا دیانی در هشتمین کنفرانس و نمایشگاه تجارت و سرمایهگذاری جهان اسلام اظهار داشت: امروز کشورهای اسلامی موفق شدهاند ظرفیتهای بسیار زیادی را در بخشهای مختلف ایجاد کنند و به ویژه در انتقال دانش فنی و همکاری در زمینه فناوری گامهای ارزندهای برداشتهاند.
وی بر توسعه دیپلماسی اقتصادی ایران توسط فعالان بخش خصوصی در جهان و در میان کشورهای اسلامی تاکید کرد و گفت: امروز موضوع سرمایهگذاری مشترک در زمینه گردشگری و تبادل گردشگر از زمینههایی است که ایران باید به خوبی با توجه به قابلیتهایی که دارد، از آن بهرهگیری کند.
دیانی موضوع رویکرد اقتصادی را در دوره چهارساله فعالیت دولت دوازدهم بسیار مهم دانست و گفت: پیشتر سفارتخانههای ایران بیشتر در اقصی نقاط جهان بر توسعه فعالیت سیاسی متمرکز بوده اما اکنون رویه گسترش فعالیت اقتصادی نیز در دستور قرار گرفته است. وی بهرهگیری از توان و ظرفیت کشورهای اسلامی برای توسعه همکاریهای اقتصادی را به عنوان یک راهبرد مهم در این دوره چهارساله ذکر کرد.
علاقهمندی آفریقا برای مشارکت اقتصادی در ایران
ایرنا- به گفته سفیر آفریقایجنوبی در ایران، برجام انگیزه فعالان اقتصادی آفریقایجنوبی برای سرمایهگذاری در ایران و انعقاد تفاهمنامههای دوجانبه تجاری را دوچندان کرده است. ویلیام مکس فلمن وایتر در نشست با محمدرضا خباز استاندار سمنان در این رابطه افزود: پسابرجام فرصت بسیار ارزشمندی برای کشورهای جهان از قارههای مختلف برای سرمایهگذاری اقتصادی و تجاری در ایران است.
وی با بیان اینکه آفریقایجنوبی به خوبی ظرفیتهای اقتصادی و تجاری ایران را درک کرده است، گفت: سمنان از ظرفیتهای قابل توجه معدنی و کشاورزی برخوردار است و با همکاری رایزن اقتصادی کشور آفریقایجنوبی در ایران، تلاش میکنیم این ظرفیتها را به سرمایهگذاران آفریقایجنوبی برای مشارکت تجاری و اقتصادی معرفی کنیم.
فلمن وایتر اضافه کرد: آفریقایجنوبی آمادگی دارد، این محصولات را برای مصرف مردم کشورش از این استان صادر کند.
محمدرضا خباز، استاندار سمنان نیز در این نشست با اشاره به اینکه این استان با برخورداری از طبیعت چهارگانه میتواند از گردشگران خارجی به صورت مطلوب پذیرایی کند، اضافه کرد: در بخش تولید داروهای دامی سمنان از ظرفیتهای قابل توجهی برخوردار است و به گفته کارشناسان این بخش، داروهای دامی تولیدی در این استان با کیفیت معادل اروپایی خود برابری میکند.
اختلاف قیمت ۵ برابری لوازم عزاداری خارجی با ایرانی
ایسنا- همه ساله با نزدیک شدن به ماه محرم، بازار لوازم و ادوات عزاداری با رفت و آمد مردم و هیاتهای عزاداری برای تهیه وسایل مورد نیازشان همراه میشود؛ بازاری که از تنوع گستردهای برخوردار است و برندهای مختلف ایرانی و خارجی در آن مشاهده میشود که لوازم خارجی که بیشتر برندهای چینی و ژاپنی هستند، قیمت چهار – پنج برابری نسبت به ایرانیها دارد. به گفته برخی فروشندگان، بخش قابل توجهی از این وسایل و ادوات، برندهای خارجی هستند و برندهای ایرانی هم در کنار خارجیها مشتریان خود را دارد. به گفته آنها کیفیت، طراحی و زیبایی اصلیترین عامل در تعیین قیمت این لوازم است.
گشت وگذاری در این بازار حاکی از آن است که انواع طبل در مغازهها بسته به نوع برند و جنس، رنج قیمتی از ۲۰۰ هزار تومان تا بیش از یک میلیون تومان دارد. همچنین سایدرومهای ایرانی و چینی با رنج قیمتی حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان ارزانترین نوع سایدروم هستند و برخی برندهای ژاپنی این نوع ساز قیمتشان بیش از یک میلیون تومان است. دوقل نیز به عنوان یکی از سازهای کوبهای پر مصرف در دستههای عزاداری رنج قیمتی از ۱۳۰ تا حدود ۳۵۰ هزار تومان دارد.
زنجیر هم که یکی از پرمصرفترین وسایل هیاتهای عزاداری است با دو نوع طلایی و نقرهای رنگ فروخته میشوند. قیمت طلایی رنگ آن ۱۶ هزار تومان و قیمت نقرهای رنگ آن ۱۲ هزار تومان است. از سوی دیگر علامت که یکی دیگر از اصلیترین و زیباترین لوازم دستههای عزاداری ماه محرم به حساب میآید، بر اساس اندازه و وزن آن قیمتهای مختلفی دارد. علامتها شامل ادوات خاص خود میشوند. کمربند علامت در انواع مختلف بین ۶۰ تا ۴۵۰ هزار تومان قیمت دارند. همچنین پر علامت نیز از ۷ هزار تا ۲۰ هزار تومان و شال علامت از حدود ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان عرضه میشود.
به غیر از این ادوات، پیراهن مشکلی در انواع مردانه و بچهگانه از پر فروشترینها اقلام در بازار محصولات ماه محرم است. پیراهنهای مشکی مردانه با برندهای ایرانی رنج قیمتی از ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان دارند. همچنین پیراهنها با دوختهای خارجی بیش از ۴۰ هزار تومان فروخته میشوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد