21 - 09 - 2017
خبر
درآمد ۲/۳ میلیارد دلاری ایران
از میدان نفتی یادآوران
برداشت از میدان نفتی یادآوران که از میادین مشترک نفتی ایران با عراق است تاکنون ۶۵ میلیون بشکه نفتخام معادل ۲/۳ میلیارد دلار درآمد برای کشور بوده است. درحال حاضر برداشت از این میدان با ظرفیت ۱۱۰ هزار بشکه در روز در سرویس بوده و پیشبینی شده است تولید از آن در فاز دوم تا سقف ۴۵۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
به گزارش ایسنا، میدان نفتی یادآوران که از میادین نفتی مشترک با عراق به شمار میرود در ۷۰ کیلومتری جنوبغربی اهواز و شمال خرمشهر و در منطقه مرزی ایران و عراق قرار گرفته است. طول این میدان حدود ۴۵ کیلومتر و عرض آن ۱۵ کیلومتر بوده که بهصورت شمالی-جنوبی در گستره نوار مرزی با کشور عراق واقع شده است.فاز اول توسعه این میدان بهصورت بیع متقابل با ساینوپک چین انجام شده است و در خصوص فازهای توسعهای بعدی، مذاکراتی در چارچوب تفاهمنامه با شرکت SHELL در قالب مدل قراردادهای جدید در جریان است.نفت درجای میدان نفتی یادآوران ۳۳ میلیارد بشکه نفت تخمین زده شده و ضریب برداشت اولیه شش درصد (سروک) تا ۱۴ درصد (فهلیان) است. تعداد چاه حفرشده این میدان ۵۵ حلقه بوده و شبکه جمعآوری، واحد فرآورش نفت و سیستم انتقال نفت و گاز تاسیسات احداث شده در این میدان است.در فاز اول توسعه نفتی یادآوران تولید ۸۵ هزار بشکه در روز تخمین زده شده است که اکنون با ظرفیت ۱۱۰ هزار بشکه در روز در سرویس است. توان بالقوه این فاز تولید ۱۳۵ هزار است. فاز دوم طرح توسعه این میدان نیز افزایش تولید تا بیش از ۴۵۰ هزار بشکه در روز خواهد بود. بر اساس این گزارش، ۶۵ میلیون بشکه نفتخام معادل حدود ۲/۳ میلیارد دلار درآمد تولید انباشتی از میدان نفتی یادآوران تاکنون بوده است. همچنین سرمایهگذاری اولیه آن ۳۲۲۸ میلیون دلار بوده که سهم ایرانی طبق قرارداد ۵۱ درصد است.
تاخیر ٢۵روزه در پرداخت کارمزد؛
برخی جایگاههای سوخت در شرف تعطیلی
رییس کانون کارفرمایی جایگاهداران سوخت گفت: دو سال است که با وجود افزایش هزینههای جایگاهها، نرخ کارمزدها ثابت بوده و این موضوع برخی جایگاهها را به ورطه تعطیلی کشانده است.ناصر رییسیفر ضمن گلهمندی نسبت به ثابت بودن کارمزد جایگاهداران سوخت طی دو سال گذشته گفت: با وجود افزایش هزینه جایگاهداران طی دو سال گذشته همچنان کارمزد آنها ثابت است و بسیاری از این جایگاهها در شرف تعطیلی هستند. البته این تعطیلی به خواست آنها نیست بلکه به دلیل هزینههای بالا و معوق شدن بازپرداخت تسهیلاتی است که برخی از آنها از بانکها گرفتهاند و ناگزیر به تعطیلی هستند.وی همچنین با اشاره به زیاد بودن گاز موجود در بنزین نسبت به حد معمول و مجاز ادامه داد: تبخیر فرآورده در فصول گرم سال بالاتر از فصول سرد است که امری طبیعی به شمار میرود، این در حالی است که بعضی از جایگاهها به بهانه تبخیر غیرمجاز جریمه میشوند آن هم در شرایطی که هزینههای خود را به زحمت مدیریت میکنند.این مقام مسوول حداقل کارمزد را ١٧ریال و حداکثر آن را ٣۵ ریال اعلام کرد و به مهر گفت: این میزان بسته به مشخصههای جایگاه متفاوت است که آن را با ٢٠ تا ٢۵ روز تاخیر میپردازند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد