4 - 12 - 2019
خبر
گرانفروشی در صدر تخلفات اصناف
ایسنا- بررسی عملکرد بازرسی اصناف تهران نشان میدهد در ۲۴ هزار و ۳۴۵ مورد بازرسی انجام شده تعداد ۴۷۴۹ برگه جریمه صادر شده که ۳۷۹۵ مورد در سطح خردهفروشی، ۲۹۰ مورد در سطح عمدهفروشی و ۶۶۴ مورد در صنوف خدماتی بوده است که بیشترین تخلف صنفی در اردیبهشت شامل گرانفروشی و عدم درج قیمت و نرخنامه بوده است.
در اردیبهشتماه سالجاری اتاق اصناف تهران ۲۴ هزار و ۳۴۵ مورد بازرسی انجام داده که از این تعداد ۱۸ هزار و ۴۴۸ مورد در سطح خردهفروشی، ۲۵۰۰ مورد در سطح عمدهفروشی، ۳۰ مورد در سطح انبار، ۴۷ مورد در سطح سردخانهها و ۳۳۲۰ مورد در زمینه صنوف خدماتی انجام شده است.در سطح خردهفروشی بیشترین حجم تخلف به میزان ۱۸۶۳ مورد به علت گرانفروشی بوده که در سطح عمدهفروشی نیز بیشترین حجم تخلف عدم درج قیمت و نرخ نامه بوده است.
همچنین در سطح صنوف خدماتی بیشترین تخلف به میزان ۳۲۹ مورد در زمینه گرانفروشی بوده که در مجموع به ترتیب بیشترین میزان تخلف اصناف تهران در زمینه گرانفروشی و عدم درج قیمت و نرخنامه بوده است.طبق اعلام بازرسی اتاق اصناف تهران، در اردیبهشتماه تعداد ۲۲۸۸ مورد از شکایات از طریق ستاد خبری به ثبت رسیده که از این میان در ۱۲۱۹ پرونده تخلف صنفی و در ۱۰۶۹ پرونده عدم تخلف صنفی مشخص شده است.اتاق اصناف تهران با دارا بودن دو هزار و ۵۱۰ بازرس فعال در اردیبهشتماه نظارت و بازرسی خود را انجام داده که در نهایت ارزش ریالی پروندهها در حدود ۱۳ میلیارد و ۲۶ میلیون و ۸۱۹ هزار و ۱۳۱ ریال بوده است.
کاهش ۲برابری فعالیت مرغداریها
ایرنا- پنج هزار و ۲۰۰واحد مرغداری گوشتی صنعتی به دلیل افزایش هزینههای تولید و شرایط اقتصادی نامناسب از چرخه تولید خارج شدند.برومند چهارآیین مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: اکنون نیز بین سه تا چهار هزار واحد تولیدی مرغ گوشتی دیگر به دلیل اقتصادی نبودن تولیداتشان، در حال خروج از این صنعت هستند.وی اظهارداشت: پیش از این طبق آمارها تعداد واحدهای تولیدی مرغ گوشتی ۲۰ هزار و ۵۰۰ واحد بود که اکنون تنها ۱۰ هزار واحد تولیدی فعال در این زمینه داریم که ادامه این روند برای صنعت خطرناک است.وی تصریح کرد: اکنون سالانه نزدیک ۵/۲ میلیون تن تولید گوشت مرغ داریم در حالی که ظرفیت تولید این صنعت نزدیک چهار میلیون تن است که با دستیابی به این میزان تولید میتوانیم علاوه بر تامین نیاز داخلی، سالانه یک میلیون تن از این محصول را به کشورهای هدف صادر کنیم.مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور درباره میزان سود برای تولید مرغ گوشتی گفت: اکنون سود تولید برای هر کیلوگرم مرغ گوشتی بین ۱۰ تا ۱۲ درصد است که برای استمرار تولید باید اعمال شود زیرا با ادامه ضرر تولیدکنندگان ممکن است با مشکل مواجه شویم.وی ادامه داد: در این شرایط اقتصادی تولیدکنندگان نیز به حقوق مصرفکنندگان توجه دارند تا اجحافی صورت نگیرد.چهارآیین افزود: در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ زنده با محاسبه نرخ مصوب دولتی برای هر کیلوگرم کنجاله سویا ۲۴۵۰ تومان، ذرت ۱۳۵۰ تومان و جوجه یک روزه ۲۴۵۰ تومان در مرغداریها باید ۹۲۰۰ تا ۹۵۰۰ تومان و هر کیلو لاشه ۱۳ هزار و۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان باشد در حالی که اکنون قیمت مرغ زنده در مرغداریها بین ۷۸۰۰ تا ۸ هزار تومان و گوشت مرغ بین ۱۰ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار است و حتی طی دو هفته اخیر قیمت مرغ زنده به ۶۵۰۰ تومان در برخی از استانهای کشور رسیده بود.طبق آمارها در سال ۹۷ نزدیک دو میلیون و ۳۳۳ تن گوشت مرغ در کشور تولید شد به طوری که سرانه مصرف به بیش از ۲۷ کیلوگرم رسیده است.
نوسان قیمت زعفران
مهر- حداقل قیمت زعفران کیلویی ۹ میلیون تومان و حداکثر ۵/۱۳ میلیون تومان است که نشاندهنده کاهش شش درصدی قیمت این محصول است. نایب رییس شورای ملی زعفران درباره علت کاهش قیمت زعفران گفت: با توجه به افزایش قیمت، مصرف زعفران در داخل کشور به شدت کاهش یافته است. مردم با توجه به شرایط اقتصادیای که دارند توان خرید این محصول را ندارند یا اینکه ترجیح میدهند کالاهایی را که اولویت بیشتری برایشان دارد خرید کنند.
غلامرضا میری با بیان اینکه صادرات این محصول نیز معمولا نیمههای اردیبهشتماه رو به کاهش است، گفت: هر چه به فصل برداشت محصول نو نزدیکتر میشویم صادرات کمتر میشود. ضمن اینکه یکی دیگر از دلایل کاهش قیمت، کاهش نرخ ارز است.وی با بیان اینکه کشاورزان نیز در یک بازه زمانی میلی به عرضه محصول خود به بازار نداشتند، افزود: در حال حاضر کشاورزان نیز محصولشان را به بازار عرضه میکنند بنابراین عرضه افزایش یافته است.نایب رییس شورای ملی زعفران ادامه داد: یکی دیگر از دلایل کاهش صادرات که منجر به افت قیمت هم شده سختگیریهای بانک مرکزی در زمینه بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور است.
وی درباره اینکه پیشبینی میکنید وضعیت قیمت این محصول در روزهای آینده به چه صورت باشد، گفت: در چنین شرایطی پیشبینی امری است بسیار دشوار. اگر قیمت ارز بالا برود قیمت زعفران نیز افزایش مییابد و اگر قیمت ارز کاهش یابد زعفران نیز ارزان میشود.
افزایش ۴۰ درصدی واردات چای
ایسنا- بررسی آمار تجارت خارجی ایران نشان میدهد در فروردینماه سالجاری حدود ۳۵۰۰ کیلوگرم چای سیاه با ارزش ۱۶ میلیون و ۹۴۰ میلیون دلار وارد ایران شده است که نشانه افزایش ۴۰درصدی واردات چای نسبت به مدت مشابه در سال قبل است.این در حالی است که در فروردینماه سال گذشته حدود ۲۴۶۶ کیلوگرم چای با ارزش ۱۱ میلیون و ۹۸۴ هزار دلار وارد شده بود. بر این اساس واردات چای سیاه در فروردینماه امسال با افزایش حدود ۴۱ درصدی همراه شده است.
همچنین آخرین آمار منتشر شده از سوی گمرک از این حکایت دارد که تا پایان ۱۱ ماه اول سال گذشته حدود ۵۳ هزار و ۴۴۵ کیلوگرم چای سیاه به ارزش ۲۴۸ میلیون و ۹۶۸ دلار وارد ایران شده است.اما عمده واردات چای ایران از کشورهای هند، سریلانکا، امارات و کنیا انجام شده است.
در انتظار کاهش قیمت میوه
ایسنا- قیمت میوه در بازار عمدهفروشی با ثبات و بعضا کاهش مواجه شده و انتظار میرود همین رویه نیز در بازار خردهفروشی و میوهفروشیهای سطح شهر رخ دهد و مردم پایین آمدن قیمتها را مشاهده کنند.
بازار میوه طی روزهای گذشته با کاهش قیمت و در برخی موارد ثبات قیمت در میدان مرکزی میوه و ترهبار مواجه شده و آنچه امروز مردم باید شاهد آن باشند تاثیر این کاهش قیمت در بازار خردهفروشی و میوهفروشیهای سطح شهر است.
طبق آخرین کشف قیمت صورت گرفته در میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران، در سطح میوههای درجه یک، یک کیلوگرم هندوانه که در کشف قیمتهای منتهی به پنجم خردادماه امسال ۲۵۰۰ تومان بود، از روز گذشته در میدان مرکزی میوه و ترهبار به ۲۰۰۰ تومان رسیده است و هلو پیشرس نیز با کاهش حدود ۴۰۰۰ تومانی، به کیلویی ۱۰ هزار تومان رسیده است.در این میان قیمت انواع پرتقال و سیب تغییری نکرده اما میوههایی همچون طالبی، ملون، زردآلو، خیار، گوجه سبز و لیموترش با کاهش قیمت مواجه شدهاند.البته این اعداد و ارقام، حداکثر قیمتهای عمدهفروشی است و میوهفروشیهای سطح شهر نیز نهایتا باید حداکثر ۳۵ درصد بالاتر از آن بفروشند و بیشتر از این قیمتها البته برای میوههای درجه یک، مصداق گرانفروشی است.بنابراین با کاهش قیمتها در سطح میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران باید منتظر کاهش قیمتها در سطح خردهفروشیها و میوهفروشیهای سطح شهر باشیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد