17 - 09 - 2017
خبر
وزیر صنعت:
سازمان حمایت باید از فساد مصون بماند
تسنیم- در حالی که سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در شرایط فعلی کشور ماموریت مهمی را بهخصوص در زمینه رصد و نظارت بر گرانفروشیها بهعهده دارد اما نمیتواند به درستی این کار را انجام دهد. در همین خصوص وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان باید از فساد مصون باشد، بر ضرورت بازگشت این سازمان به دوران اوج تاکید کرد و گفت: باید اجحاف در فروش، گرانفروشی، عدم صدور فاکتور و عدمشفافیت قیمت کالا توسط مردم رصد شود.
محمد شریعتمداری با تاکید بر اینکه باید مذاکرات فعالان اقتصادی در حوزه شبکههای صنفی و استفاده از شبکههای مردمی در زمینه نظارت بر بازار در دستور کار این سازمان باشد، افزود: مردم باید بر حقوق مصرفکنندگان نظارت کنند که این موضوع باید بهعنوان یک تکلیف اجتماعی فرهنگسازی شود.
وی تصریح کرد: سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان بهعنوان تنها سازمان تخصصی کنترل و بررسی قیمت، دوران ظهور و افولی را در سالیان متوالی سپری کرده که باید به نقطه اوج خود بازگردد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه استفاده از روشهای نوین متناسب با نوع فعالیتها برای گویاتر و پویاتر شدن گزارشهای تدوینشده سازمان حمایت ضروری است، اظهار کرد: سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان باید در حوزههای کشاورزی با وزارت جهاد کشاورزی تفاهمنامههای همکاری منعقد کند.
شریعتمداری مردمیسازی نظارت و بهکارگیری روشهای نوین را از جمله فاکتورهای موفقیت سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان برشمرد و گفت: سازمان حمایت باید بهعنوان مکمل نهادهای نظارتی تشکیلشده در وزارتخانههایی مانند صنعت، معدن و تجارت عمل کند.
وی همچنین از مصونسازی سازمان از مفاسد سطح کشور بهعنوان انتظار و خواسته خود نام برد و گفت: این مساله باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
روابط تجاری تهران و باکو متناسب نیست
ایرنا- با اینکه روابط اقتصادی و تجاری تهران و باکو در حدود ۹ ماه گذشته سال ۲۰۱۷، رشد ۴۰ درصدی داشته است اما به گفته سفیر ایران در باکو، با این حال حجم روابط و مراودات متناسب با روابط حسنه سیاسی دو کشور نیست.
جواد جهانگیرزاده بیان کرد: در سال ۲۰۱۶ شاهد رشد ۷۰ درصدی مراودات اقتصادی و تجاری دو کشور نسبت به سال قبل از آن بودیم و در چند ماه گذشته از سال ۲۰۱۷ نیز روابط دو کشور بیش از ۴۰ درصد رشد داشته است.
وی بیان داشت: بازرگانان، تجار و صنعتگران میتوانند نقش بیبدیلی در بهبود و ارتقای روابط بر مبنای سطح مورد انتظار داشته باشند.
بازار داغ پیراهنهای مشکی در آستانه محرم
ایسنا- همزمان با نزدیک شدن به ایام ماه محرم پیراهنهای چینی و ترک که از مبادی رسمی یا به شکل قاچاق وارد کشور شدهاند، در بازارها به فروش میرسند. در همین رابطه رییس اتحادیه پیراهندوزان تهران اظهار کرد: فرا رسیدن ایام محرم تا حدودی باعث ایجاد رونق در بازار پیراهنهای مشکی شده است.
مجتبی درودیان عنوان کرد: بر همین اساس تولیدیهای مختلف مانند سالهای قبل بخشی از ظرفیت خود را به تولید پیراهنهای مشکی اختصاص دادهاند اما به هر صورت در بازار نمونههای چینی و ترک نیز در حد قابل توجهی عرضه میشود که از میان این پیراهنها بخشی از آنها به صورت رسمی وارد شده و بخشی نیز جزو کالاهای قاچاق محسوب میشوند.
رییس اتحادیه پیراهندوزان با بیان اینکه در اغلب موارد نمونههای خارجی این بازار به شکل تیشرت یا اسپورت در بازار وجود دارند، گفت: البته در مواردی هم شاهدیم که پیراهنهای خارجی با کیفیت پایین نیز در بازار عرضه میشوند.
وی در ارتباط با قیمت پیراهنها نیز اظهار کرد: اکنون یک پیراهن ایرانی که با پارچه و دوخت درجه ۲ در بازار عرضه شود، قیمتی حدود ۳۰ هزار تومان دارد و پیراهنهایی با دوخت و پارچه متوسط به قیمتی حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان به فروش میرسند. درودیان همچنین با بیان اینکه پیراهن ایرانی با دوخت و پارچه خوب قیمتی حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان دارد، گفت: قیمت نمونههای چینی یا ترک بازار به طور معمول حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان است.
لغو ممنوعیت اختصاص ارز مبادلهای برای واردات کنجاله سویا
تسنیم- با تصمیم اخیر ستاد تنظیم بازار، ارز مبادلهای دوباره به واردات انواع کنجاله سویا به منظور جلوگیری از افزایش قیمت مرغ اختصاص یافت.
در پی تصمیم به حذف اختصاص ارز مبادلهای واردات تعدادی از کالاها، وزارت جهاد کشاورزی و اتحادیههای مرتبط اعتراضات زیادی به این امر کردند و به مسوولان درباره عواقب این تصمیم و افزایش قیمت گوشت مرغ هشدار دادند.همچنین ستاد تنظیم بازار به این اعتراضات واکنش نشان داد. از اینرو در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار در این ارتباط تصمیمات مهمی گرفته شد که در بخشی از آن آمده است: «هر گونه تغییر در تعرفههای نرخ ارز تخصیصی برای واردات کالا یا اعمال سیاستهای غیرتعرفهای در خصوص کنجاله سویا و سایر کالاهای اساسی استراتژی با هماهنگی کامل وزارت جهاد کشاوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت و ابلاغیه کارگروه تنظیم باراز انجام شود. ضمنا سازمان توسعه تجارت از تغییر نرخ ارز کنجاله از مبادلهای به ارز متقاضی خودداری کند.»
گفتنی است چندی پیش اتحادیه تعاونیهای خوراک دام، طیور و آبزیان کشور با ارسال نامههایی به معاون اول رییسجمهور و وزرای اقتصادی، درباره حذف ارز مبادلهای واردات نهاده دامی کنجاله سویا و تاثیرات آن بر افزایش قیمت خوراک دام هشدار داد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد