15 - 09 - 2017
خبر
هشدار به جهانگیری در مورد افزایش قیمت خوراک دام و طیور
تسنیم- اتحادیه تعاونیهای خوراک دام، طیور و آبزیان کشور با ارسال نامههایی به معاون اول رییسجمهور و وزرای اقتصادی درباره حذف ارز مبادلهای واردات نهاده دامی کنجاله سویا و تاثیرات آن بر افزایش قیمت خوراک دام هشدار داد.
در نامه مهدی مسعودی، قائم مقام اتحادیه تعاونیهای خوراک دام، طیور و آبزیان کشور آمده است: به استحضار میرساند که بخش عمدهای از نهادههای دامی و مواد اولیه مصرفی در کارخانههای خوراک دام، طیور و آبزیان از طریق واردات تامین میشود. از آنجا که حذف ارز مبادلهای در واردات انواع کنجالهها و جایگزینی آن با ارز آزاد تاثیر قابل توجهی در قیمت تمامشده محصولات پروتئینی دارد بدینوسیله ضمن مخالفت این تشکل ملی با پیشنهاد وزارت صنعت، خواهشمندیم در راستای حمایت از تولید، دستورات لازم را جهت عدم تغییر نرخ ارز و افزایش تعرفه واردات انواع کنجاله و نهادههای مصرفی در تولید خوراک صادر فرمایید.
کالاهای اساسی و کشاورزی در صدر واردات
فارس- طبق آمار گمرک، محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی در پنج ماه نخست سالجاری در صدر واردات قرار گرفته و واردات شکر و روغن آفتابگردان رشد چشمگیر داشته است.
۱۰ قلم عمده کالای اساسی و خوراکی وارداتی در پنج ماه نخست سالجاری به ترتیب شامل ۱- برنج، ۲- ذرت دامی، ۳- وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر ۱۵۰۰ سیسی تا ۲۰۰۰ سیسی، ۴- قطعات منفصله جهت تولید خودروی سواری، ۵- لوبیای سویا، ۶- شکر، ۷- وسایل نقلیه با حجم سیلندر ۲ هزار سیسی تا ۲۵۰۰ سیسی، ۸- روغن دانه آفتابگردان، ۹- قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل و کنجاله سویا بوده است. همچنین در ردیفهای بعدی، موز، ماژول نمایشگر، گوشت منجمد گاو، مکملهای دارویی و روغن پالم مشاهده میشود.
همچنین براساس گزارش منتشرشده از سوی گمرک، واردات برنج در این مدت نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ به لحاظ ارزش ۱۰۲ درصد رشد داشته است. در این میان وسایل نقلیه ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سیسی ۵۱/۸۹ درصد، شکر ۴۳/۱۷۷ درصد و روغن دانه آفتابگردان ۹/۱۸۶ درصد رشد داشتهاند. همچنین براساس این گزارش، قطعات منفصله با ساخت داخل ۵۰ درصد، ۷۰/۹۵ درصد، موز ۸۵/۴۰ درصد و روغن پالم ۸۵/۴۶ درصد رشد داشته است.
کاهش تجارت ایران و عراق
ایرنا- در حال حاضر رقابت مضر اقتصادی تجار ایرانی با یکدیگر ضربات سختی به صادرات کشور وارد کرده است. در همین رابطه دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با تاکید بر اینکه تاجران ایرانی نباید با یکدیگر رقابت کنند، گفت: یک شرکت خدمات صادرات برای کمک به تاجران ایرانی و جلوگیری از رقابت مضر اقتصادی آنها با یکدیگر در عراق تاسیس میشود تا در سه حوزه حقوقی، مالی و بازاریابی به تاجران ایرانی کمک کند و جلوی هرگونه رقابت مضر را بگیرد. حمید حسینی اظهار کرد: نباید به عراق به عنوان یک بازار موقت نگاه کنیم و باید سعی کنیم در رقابت با کشورهای ترکیه، عربستان و اردن هماهنگ عمل کنیم.
وی تاکید کرد: اگر به صورت هدفمند و با نگاه به آینده صادرات خود را به عراق ساماندهی نکنیم و دولت نیز هیچ کمکی به ما نکند، ظرف پنج سال آینده صادرات ما به عراق به یکسوم خواهد رسید. حسینی بیان کرد: اکنون بازار عراق متکی به واردات است و با توجه به رکود حاکم بر کشور نیازمند چنین بازاری هستیم و با وجود نبود سازماندهی مناسب در این کشور میتوانیم با تاجران عراقی شریک شویم.
جلوگیری از تغییر کاربری زمینهای کشاورزی
فارس- مصوبه دولت در مورد جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تخریب محیطزیست در استانهای شمالی ابلاغ شد. معاون اول رییسجمهور مصوبه دولت در مورد جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تخریب محیطزیست در استانهای شمالی را به دستگاههای اجرایی ذیربط ابلاغ کرد.
بر این اساس وزارتخانههای جهاد کشاورزی، راهوشهرسازی و کشور و سازمان حفاظت محیطزیست مکلفند کلیه ظرفیتها و احکام مندرج در قوانین و مقررات برای جلوگیری از تخریب و تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تخریب محیطزیست واقع در محدوده، حریم و خارج از حریم شهرهای استانهای شمالی کشور (گیلان، مازندران و گلستان) را بهکار گرفته و وظایف خود در این زمینه را اعمال کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد