12 - 09 - 2017
خبر
حذف پلهای قیمت تمام کالاها
تسنیم- اگرچه انتقاداتی در مورد طرح وزارت صنعت مبنی بر حذف قیمت برخی گروههای کالایی مطرح است اما به نظر میرسد که اجرای آن جدی است. در همین خصوص دبیرکل کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران با بیان اینکه از دو سال قبل قرار بود قیمتگذاری کالاها برداشته شود، گفت: برنامهریزی شده بود برداشته شدن قیمت مصرفکننده برای همه کالاها باشد اما روش پلهای که وزیر جدید صنعت در نظر گرفته نیز مناسب است.
کاوه زرگران اعلام کرد: قرار بود کلیه کالاها به غیر از نان، آرد، ماست و شیر از شمول قیمتگذاری خارج شود و به صورت عرضه و تقاضا در بازار عرضه شود. در آن زمان این مهم در پیشجلسه شورای اقتصاد مطرح شد اما در جلسه نهایی از دستور کار خارج شد اما در حال حاضر به نظر میرسد که دولت تصمیم گرفته این برنامه را بهصورت بخش بخش به مرحله اجرایی دربیاورد.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی با بیان اینکه دولت در حال اصلاح رویه قیمتگذاری است، تاکید کرد: این اتفاق باعث میشود که دسترسی مردم به خوراکیها در عمدهفروشی یا همان هایپرمارکتها ۱۰ تا ۲۰ درصد ارزانتر شود. تخفیفهایی که اکنون نیز به مصرفکننده در برخی از کالاها ارائه میشود مربوط به همین امر است اما از این به بعد این ارزانفروشی باید در همه کالاها روی دهد. از طرفی تخفیفهای حجمی و فصلی که تولیدکنندگان به عرضهکنندگان ارائه میکنند از این پس به جای فروشگاهداران به مصرفکنندگان میرسد.
نرخ ارز، عامل رکود و افت صادرات
فارس- به گفته برخی کارشناسان، تثبیت نرخ ارز و سرکوب نرخ آن یکی از دلایل افت صادرات و عدم خروج از رکود است. در همین رابطه رییس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: شاید افزایش آرامآرام نرخ ارز نیز به این دلیل است که فنر نرخ ارز یک باره آزاد نشود.
محمد لاهوتی افزود: تثبیت نرخ ارز، صادرات را با رکود و توقف مواجه کرده، به طوری که براساس آمار، میزان صادرات از ابتدای دولت یازدهم تا اواخر آن سالانه کمتر از پنج درصد افزایش داشته و حتی در برخی سالها کاهش داشته است.
رییس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه تاکنون هیچیک از دولتها نرخ ارز را متناسب با تورم افزایش ندادهاند، گفت: شاید دولت دوازدهم بخواهد تکلیف قانونی خود را در رابطه با افزایش نرخ ارز که در برنامههای چهارم، پنجم و ششم آمده است را اجرایی کند.
وی افزود: در حال حاضر با توجه به تورم حدود ۱۰ درصد چارهای جز افزایش پلکانی قیمت ارز و متناسب با تورم وجود ندارد، اما امیدواریم که روزی تورم کشور ما هم مطابق با تورم ۲ تا ۵/۲ درصد جهانی شود و نیازی به افزایش نرخ ارز وجود نداشته باشد.
واردات برنج برای تنظیم بازار محرم
ایسنا- به منظور اشباع بازار در ماه محرم، طی روزهای گذشته ۱۲ هزار تن برنج از پاکستان وارد ایران شد که در حال حاضر در انبارهاست. رییس اتحادیه دارندگان انبارهای کالای تجارتی، سراها و سردخانهها با اعلام این خبر گفت: قیمت این برنج کیلویی ۸ هزار تومان است.
مهدی کشاورزی در پاسخ به این سوال که مگر طی این ماهها واردات برنج ممنوع نشده بود، اظهار کرد: به هر صورت این حجم برنج وارد انبارها شده و به طور معمول ۹۰ تا ۹۵ درصد این کالاها به استانهای شمالی کشور انتقال داده میشود که عدهای دلال آن را با برنجی که به تازگی برداشت شده مخلوط کرده و به نام برنج ایرانی وارد بازار میکنند.کشاورزی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تورم موجود در کشور عنوان کرد: سال گذشته لپه هشت هزار تومان قیمت داشت و امسال این رقم به ۱۲ هزار تومان رسیده است. برنج نیز سال گذشته قیمتی معادل ۹ هزار تومان داشت اما این رقم در سالجاری به ۱۵ هزار تومان رسیده است که این موضوعات حاکی از تورم بوده و بر همین اساس کمتر پیش میآید افراد به انبار کردن این نوع کالاها بپردازند.
وابستگی صادراتی ایران به ۲۵ کشور
تسنیم- طبق آمارها به جز نفت، پتروشیمی و میعانات گازی بین ۶۰ تا ۸۰ درصد صادرات ایران به مقصد بازار ۲۵ کشور است. در همین رابطه مدیرکل دفتر برنامهریزی آمار و پژوهش سازمان توسعه تجارت کشور با برشمردن دلایل افت صادرات غیرنفتی ایران گفت: کاهش صادرات غیرنفتی در پنج ماهه سال جاری بیشتر به سبب برخی از مشکلات منطقهای مانند کاهش صادرات ایران به عربستان، تغییرات قیمتی، مشکلات حاکم بر تولید داخلی و مواردی از این دست بوده است.
وی در ادامه با اظهار امیدواری از اینکه کاهش صادرات در نیمه دوم سال جبران شود، اظهار داشت: هماکنون صادرات غیرنفتی ایران در اثر عوامل مختلف به ویژه کاهش قدرت خرید بازارهای پیرامونی روند نزولی به خود گرفته و امید میرود رویه مزبور در نیمه دوم جاری بهبود یابد.
مدیر کل دفتر برنامهریزی آمار و پژوهش سازمان توسعه تجارت ایران گفت: البته برخی از محصولات پتروشیمی به کشورهای دور دست مانند چین، اروپا و سایر ممالک دنیا صادر میشود.
تحقیق و تفحص از مناطق آزاد به نتیجه نمیرسد
فارس- با اینکه قرار بود مجلس به موضوع تحقیق و تفحص از مناطق آزاد وارد شود و با تخلفهای صورت گرفته در این مناطق برخورد کند، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه فلسفه مناطق آزاد مبنی بر صادرات غیرنفتی محقق نشده است، عنوان کرد: تحقیق و تفحص از مناطق آزاد تاکنون به نتیجه نرسیده که علت این امر «کمبود زمان» است.
ناصر موسویلارگانی با انتقاد از جایگاه فعلی مناطق آزاد عنوان کرد: فلسفه مناطق آزاد بر پایه افزایش صادرات غیرنفتی بنا نهاده شده اما متاسفانه تاکنون به آن جایگاه دست پیدا نکردهایم. این نماینده مجلس در ادامه گفت: مهمترین علت آنکه گزارشات تحقیق و تفحص مجلس به نتیجه نمیرسد را میتوان کمبود زمان دانست، به عبارتی طبق قانون، تحقیق و تفحص شش ماه فرصت دارد اما اکثر تحقیق و تفحصها طی این شش ماه به نتیجه نمیرسند و باید شش ماه دیگر هم تمدید شوند.وی با بیان اینکه در گذشته مناطق آزاد زیرنظر رییسجمهور بود و دبیر آن را رییسجمهور مشخص میکرد، بنابراین نمایندگان غیر از تحقیق و تفحص، هیچ کار دیگری نمیتوانستند انجام دهند، یادآور شد: همین امر نمایندگان مجلس را با مشکل روبهرو میکرد اما در سال گذشته با پیگیری جدی نمایندگان دبیرخانه مناطق آزاد به زیرمجموعه وزارت اقتصاد منتقل شد که در حال حاضر نظارت بر مناطق آزاد از جهت سوال و تذکر به وزیر، قدری آسانتر و بهتر خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد