11 - 09 - 2017
خبر
حکیم:
عراق میتواند ایران و عربستان را
به هم نزدیک کند
ایسنا- رییس حزب حکمت ملی عراق با اشاره به روابط استراتژیک ایران و عراق گفت: عراق میتواند روابط ایران و عربستان را به هم نزدیک کند. عمار حکیم در گفتوگو با شبکه ایران با العربی اعلام کرد: عراق میتواند روابط ایران و عربستان را به هم نزدیک کند. اختلافات میان ایران و عربستان هرچقدر که باشد نمیتواند جلوی فرصت بزرگی که منتظر این دو کشور است، مقاومت کند. وی در ادامه گفت: روابط مستقیم رهبر انقلاب اسلامی ایران در طول چند دهه با اغلب روسای عراق، اهمیت خاصی به این کشور میدهد. حکیم در ادامه با اشاره به روابط استراتژیک ایران و عراق گفت: ما نمیتوانیم از نصیحتها و راهنماییهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران بینیاز باشیم. رییس حزب حکمت ملی عراق در پاسخ به این سوال که برخیها میخواهند میان روسای ایران و عراق فتنه ایجاد کنند، گفت: کسی که بر سر ایجاد اختلال در روابط ما با رهبر انقلاب اسلامی شرط میبندد، دچار توهم شده است. سید عمار حکیم، رییس پیشین مجلس اعلای اسلامی عراق اخیرا در اقدامی غیرمنتظره از ریاست بر این مجلس استعفا و اقدام به تشکیل یک حزب مستقل کرد که با واکنشها و تحلیلهای زیادی در داخل و خارج از عراق روبهرو شد. به نظر میآید عمار حکیم سعی دارد فراتر از ریاست بر مجلس اعلای اسلامی عراق در تحولات سیاسی آینده این کشور فعال باشد.
ترامپ از همپیمانان عربش خواست تا علیه ایران متحد شوند
عصرایران- رییسجمهور آمریکا در گفتوگوی تلفنی با برخی از رهبران کشورهای عربی خواستار اتحاد آنها برای مقابله با ایران شد. کاخ سفید اعلام کرد که دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا در تماسهای جداگانه با روسای عربستان، امارات و قطر خواستار اتحاد آنها برای مقابله با ایران شد. همچنین براساس گزارش المواطن، دونالد ترامپ رییسجمهور آمریکا قبل از این نیز در یک کنفرانس خبری مشترک با صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت در واشنگتن مدعی شد که کشورهای منطقه باید با ایران مقابله کنند و از حمایتهای ایران و دیگر گروهکهای تروریستی جلوگیری کنند. ترامپ در حالی رهبران این کشورها را به اتحاد در مقابل ایران فرا میخواند که این کشورها هر یک با یکدیگر بر سر مسایل منطقه و دوجانبه تنشهای جدی دارند. روابط سیاسی و اقتصادی قطر و عربستان ماههاست که با مشکل مواجه شده و برخی کشورهای عربی منطقه نیز با فشار عربستان مجبور به کاهش روابط با قطر شدند که این مساله موجب شده تا تعاملات کشورهای عربی در منطقه به هم بریزد. آمریکا در حالی این کشورها را به اتحاد در برابر ایران فرامیخواند که دولتش همچنان در رویکردهای منطقهای و بینالمللی سیاست خارجی سردرگم و بلاتکلیف است.
تکرار گستاخی وزیر مشاور عربستان
نسبت به ایران و حزبالله
برنا- وزیر مشاور عربستان در امور خلیج (فارس) که به مواضع ضدایرانیاش معروف است در ادامه ادعاهای بیاساس خود ایران را منبع تروریسم و افراطگرایی توصیف کرد. ثامر السبهان در صفحه توئیتر خود با تکرار ادعاها و گستاخی نسبت به ایران و حزبالله نوشت: منبع تروریسم و افراطگرایی در جهان، ایران و فرزند بزرگش حزب شیطان (حزبالله) است و جهان همانگونه که با داعش برخورد کرد با منابع آن نیز چنین برخورد کند، ملتهای ما نیازمند صلح و امنیت هستند. وی در حالی صحبت از صلح و امنیت میکند که همزمان خواستار تنش و درگیری با ایران و حزبالله است و چهار روز پیش نیز در صفحه توئیتر خود مدعی شد: جنایتهای غیرانسانی حزبالله بیشک در لبنان نیز منعکس خواهد شد و لبنانیها دو انتخاب دارند یا با او یا علیه او، خون عربها گرانبهاست. عربستان پس از حمایتهای مالی و معنونی گسترده از داعش و دیگر گروههای تروریستی که در سوریه و عراق و یمن علیه مردم و رهبران این کشورها میجنگند امروز یکی از بازندگان اصلی بحران سوریه است. سعودیها نه تنها همپیمانان فرامنطقهای خود را از دست داده و دیگر همراهی کامل آنها با خود در این مسایل را ندارند بلکه در منطقه نیز با همراهی نکردن برخی کشورها از جمله قطر و ترکیه از سیاستهایش مواجه شده است و در این بین سعی دارد با اتهامزنی به ایران که در صف مقدم مبارزه با خشونت و افراطگری است فضا را به نفع خود تغییر دهد.
در نامهای به دبیرکل سازمان ملل؛
ظریف خواستار اقدام فوری جامعه جهانی نسبت به حوادث میانمار شد
مهر- وزیر امور خارجه کشورمان در نامهای به دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار اقدام فوری جامعه جهانی نسبت به خشونتهای سازمان یافته علیه مسلمانان میانمار شد. محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در نامهای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن هشدار نسبت به ادامه خشونتهای سازمان یافته علیه مسلمانان میانماری خواستار اقدام فوری جامعه جهانی به ویژه سازمان ملل متحد شد. در متن نامه ظریف آمده است: حملات سازمان یافته و بیرویه برخی عناصر تندرو و عوامل وابسته به نیروهای امنیتی علیه روهینگیاها منجر به از دست رفتن جان تعداد قابل توجهی از مسلمانان شده و سابقه تبعیض، بیعدالتی و ناامیدی در آن کشور را وخیمتر کرده است. وخامت اوضاع باعث جریحهدار شدن احساسات مردم دنیا فارغ از مذهب و ملیت آنها شده است. در صورت عدم رسیدگی به نقض سازمان یافته و گسترده حقوق اساسی مسلمانان روهینگیا، افراطیگری افزایش و خشونت حتی فراتر از مرزهای میانمار گسترش مییابد و به عامل بیثباتی در کل منطقه تبدیل میشود. جامعه بینالملل و کشورهای مسلمان از دولت میانمار انتظار دارند خشونت جاری علیه اقلیت مسلمان روهینگیا را فورا متوقف کند و دسترسی بدون مانع برای ارائه کمکهای بشردوستانه به مناطق خشونتزده را فراهم آورد. همچنین ضروری است دولت میانمار مرتکبین این جنایتها را محاکمه نماید و اقدامات لازم را جهت پیشگیری از وقوع مجدد آن صورت دهد. جای بسی ناامیدی است که هنوز به چنین خواستههای حداقلی جهانی پاسخی داده نشده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد