11 - 09 - 2017
خبر
ایران نمیتواند امسال تخممرغ صادر کند
مهر- صادرات تخممرغ آنچنان با مشکل مواجه شده است که رییس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران اعلام کرد: بعید است بتوانیم تا آخر سال صادراتی انجام دهیم. ناصر نبیپور درباره نتایج حضور افغانها در کشورمان و مذاکرات انجامشده با آنان برای صادرات تخممرغ به افغانستان، اظهار داشت: این مذاکرات به نتیجه نرسید و افغانها به واردات تخممرغ از کشور ما ترغیب نشدند.
وی اضافه کرد: قیمت تخممرغ در کشور ترکیه بسیار پایینتر از ایران است و افغانها نیز ترجیح میدهند از این کشور واردات انجام دهند.
رییس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران با تاکید بر اینکه در حال حاضر عملا صادرات تخممرغ از کشور متوقف شده است، گفت: از ابتدای سال تاکنون تنها حدود سه هزارتن تخممرغ از کشور صادر شده است.
نبیپور همچنین با بیان اینکه اگر امسال با بیماری خاصی در صنعت طیور مواجه نشویم، میزان تولید تخممرغ کمتر از سال گذشته نخواهد بود، اظهارداشت: میزان تولید معمولا حدود ۹۶۰ هزار تن است اما اگر تولید مرغهای بومی و روستایی را نیز در نظر بگیریم، حدود یک میلیون تن تخممرغ در کشور تولید میشود.
تاکید مجلس بر تغییر سیاستهای بخش کشاورزی
ایسنا- کارشناسان معتقدند در شرایط فعلی باید نظام تولید، مسکن، بخش کشاورزی و مواد پروتئینی با اصلاح سیاستها، دیدگاهها و روشهای دولتی به طور کل دگرگون شود. در همین خصوص عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: برای تغییر از اقتصاد رانتی به اقتصاد مولد و ایجاد اشتغال در سطح وسیع نیازمند تعدیل سیاستها، رویکردها و نگاههای دولتی هستیم که این سخن به معنای توجه به سرمایههای انسانی و مالی داخلی است. به عبارت روشنتر دولت به معنای حکومت باید کملطفیهایش نسبت به سرمایهگذاران، تولیدکنندگان و کارآفرینان را کنار گذارد تا سیاستهای ضدتولید کنار گذاشته شود و بستر احیای تولید و ایجاد اشتغال مولد در همه بخشهای اقتصادی به خصوص بخش کشاورزی به وجود آیند.
علی وقفچی هشدار داد: تا زمانی که به ظرفیتهای داخلی توجه نشود و بستر جذب آنها به وجود نیاید، توفیق چندانی در جذب سرمایههای خارجی نیز نخواهیم داشت. دولت دوازدهم در همه سطوح باید جذب سرمایهگذاران و کارآفرینان داخلی را در دستور کار قرار دهد. از سوی دیگر باید استفاده از کالاها و محصولات داخلی را به فرهنگ عمومی تبدیل کند. نماینده مردم زنجان در مجلس ادامه داد: پس از آن باید برای صادرات تولیدات ایرانی، ظرفیتسازی شود و این نمیشود مگر با بهبود کیفیت کالاها و محصولات داخلی. یکی از ایرادات اساسی این است که ۹۰ درصد کالاهای وارداتی به کشور کالاهایی است که در داخل تولید میشود.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: یکی از اقدامات دولت دوازدهم باید معطوف این مساله باشد که فناوریهایی را وارد کشور کند که بتوانیم بدون نیاز به کالاهای خارجی، راندمان و کیفیت محصولات مشابه داخلی خودمان را بهبود بخشیم.
شبهعسلهای ۱۵ هزار تومانی در بازار
مهر- در حالی که قیمت هرکیلوگرم عسل طبیعی بیش از ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان برای تولیدکنندگان تمام میشود، عسلهایی در بازار به اسم عسل طبیعی فروخته میشود که قیمت آنها بین ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان است. در همین رابطه نایب رییس اتحادیه سراسری زنبورداران از عرضه چشمگیر عسلهای تقلبی و شبهعسلها در بازار انتقاد کرد و گفت: حجم عرضه عسلهای تقلبی و دستساز که بدون دخالت زنبور تولید میشوند، در بازار زیاد است که ما باید این عسلها را از چرخه بازار خارج کنیم.
فرامرز حیدری همچنین با اشاره به اینکه پیشبینی میشود به طور کلی میزان تولید امسال نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کند، افزود: هنوز نمیتوان آمار دقیقی را در این زمینه ارائه کرد اما در برخی استانها مانند لرستان تولید در سالجاری بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش دارد ضمن اینکه در استانهای شمالی مانند مازندران نیز امسال وضعیت تولید مطلوب و با رشد همراه است.
برنامهریزی برای خودکفایی کره
ایسنا- آنطور که معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام اعلام کرده است، وزارت کشاورزی قصد دارد با برنامهریزی برای افزایش ضریب خودکفایی تولید کره، تا پنج سال آینده، ضریب خودکفایی تولید کره را تا ۵۰ درصد افزایش دهد. در همین خصوص حسن رکنی اظهار کرد: با توجه به وضعیت بازار کره در جهان، پتانسیل تولید و افزایش ضریب خودکفایی این محصول در ایران وجود دارد و در این راستا زنجیرههای تکمیلی در صنایع لبنیات در حال فعال شدن و راهاندازی هستند که وزارت جهاد کشاورزی نیز از آنها حمایت میکند.
وی افزود: قیمت کره در حال حاضر به دو برابر میانگین قیمت سال گذشته در بازار جهانی رسیده و از این جهت تولید و خودکفایی کره در کشور با این مزیت قیمتی امکانپذیر و اقتصادی است که در این راستا درصددیم بتوانیم نیاز کشور به کره را که سالانه حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تن وارد میشود، در داخل کشور تولید کنیم.
فروش لباسهای بنجل به اسم برندهای خاص
ایسنا- در حالی که فعالیت برندهای غیرمجاز پوشاک در کشور شدت گرفته، دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران از افزایش ۶۷ درصدی کشفیات پوشاک خبر داد و بخش قابل توجهی از این کشفیات را مربوط به برندهای مختلف دانست. علیاکبر پوراحمدنژاد به ارائه توضیحاتی درباره پوشاک قاچاق و وضعیت فعالیت برندهای مختلف پرداخت و عنوان کرد: سالگذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت بهدرخواست ستاد مبارزه با قاچاقکالا، مصوبهای برای ساماندهی برندها ابلاغ کرد چراکه گاه برندها نهتنها در مبارزه با واردات قاچاق همراهی نمیکنند، بلکه این بازار را جذابتر هم میکنند.
وی با اشاره به برخی از تصمیمگیریهای صورت گرفته در این زمینه گفت: در گام اول به حذف برچسب و نمادهای مربوط به نمایندگیهای بدون مجوز برندهای مختلف پرداختیم و در این قالب، بهطور مشخص مراکز خریدی که عمده آنها در شمال تهران قرار داشتند، برای آغاز بهکار مورد توجه قرار گرفتند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران گفت: شاید جالب باشد بدانید، در حال حاضر حدود ۱۵۰ برند مختلف در تهران شناسایی شدهاند که تا ماه گذشته از این تعداد ۳۵ تا ۳۶ برند به پیگیریهای لازم و قانونی پرداختند اما از آنجا که در این مقوله تخلفی بالاتر از قاچاق صورت میگیرد، ما کالاهایی را که با عنوان برند در بازارها عرضه شده و دچار مشکل بودند ضبط کردیم؛ بهعنوان مثال در یکی از این مراکز خرید شمال تهران، کت و شلواری که به قیمت دو میلیون تومان برای فروش گذاشته شده بود، در کارشناسیهای صورتگرفته تنها ۱۷۰ هزار تومان قیمت داشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد