8 - 09 - 2017
خبر
مصوبه ارز مبادلهای ماشینآلات نساجی اجرایی نشد
فارس- دبیر انجمن صنایع نساجی با بیان اینکه بانک مرکزی مصوبه تخصیص ارز مبادلهای به ماشینآلات نساجی را اجرا نمیکند، از تهیه طوماری از مشکلات تولیدکنندگان صنعت نساجی برای ارائه به وزرای اقتصادی خبر داد. مهدی رییسزاده اظهار داشت: مشکل تاخیر در ترخیص مواد اولیه وارداتی صنعت نساجی از گمرک برطرف شده و بر این اساس قرار شد همه تولیدکنندگانی که از سوی انجمن نساجی معرفی میشوند برای واردات مواد اولیه در مسیر سبز قرار گیرند. وی ادامه داد: به این ترتیب مواد اولیه وارداتی که توسط تولیدکنندگان وارد میشود در گمرک معطلی نخواهد داشت بلکه مستقیما به انبار کارخانهها منتقل میشود و تشریفات گمرکی در آنجا انجام خواهد شد. دبیر انجمن نساجی با بیان اینکه تاکنون به دلیل قطعی سیستم اتوماسیون گمرک، واردکنندگان با تاخیر در ترخیص مواد اولیه وارداتی روبهرو میشدند، گفت: هماکنون این مشکل برطرف شده است. رییسزاده همچنین با اشاره به مشکل موجود در زمینه تخصیص نوع ارز برای واردات تجهیزات صنعت نساجی اظهار داشت: در حال حاضر برای واردات برخی ماشینآلات ارز آزاد و برای برخی دیگر نیز ارز مبادلهای اختصاص مییابد. وی ادامه داد: این موضوع در مراجع و کمیسیونهای مربوطه در حال پیگیری است که تا زمان تکنرخی شدن ارز در کشور، ارز مبادلهای بابت واردات ماشینآلات نساجی اختصاص یابد و در واقع ماشینآلات آخرین گروهی باشد که از ردیف دریافت ارز مبادلهای خارج میشود. به گفته وی، واردات برخی ماشینآلات مشمول ارز متقاضی شده و همین مساله باعث معطل ماندن تجهیزات وارداتی در گمرک شده است که بیشتر شامل ماشینآلات چاپ و تکمیل میشود. دبیر انجمن نساجی افزود: از سال گذشته تاکنون به دنبال حل این مشکل هستیم ولی هنوز برطرف نشده است. مسوولان میگویند قرار است ارز تا دو ماه دیگر تکنرخی شود ولی تاکنون چندین مرتبه در این مورد وعده داده شده که عملی نشده است و ما میگوییم هر زمان که ارز تکنرخی شد از آن زمان به بعد، ارز مبادلهای واردات ماشینآلات را حذف کنید. وی تصریح کرد: این موضوع مردادماه در جلسهای در بانک مرکزی با دستور جهانگیری (معاون اول رییسجمهور) و با حضور شریعتمداری (معاون وقت رییسجمهور) و نعمتزاده (وزیر سابق صنعت) مصوب شد ولی بانک مرکزی تاکنون آن را اجرایی نکرده است. وی کمبود منابع مالی و تحریمهای مالی را عاملی برای خودداری بانک مرکزی از اجرای این طرح عنوان کرد. رییسزاده در ادامه با اشاره به امضای توماری از سوی بیش از ۲۰۰ واحد بزرگ نساجی برای ارائه به وزرای اقتصادی گفت: در این تومار به چهار مورد از مشکلات عمده صنعت نساجی اشاره شده و حل مسایلی مانند مالیاتها، پایین نبودن تعرفه مواد اولیه مانند پنبه (که در حال حاضر ۱۰ درصد است و باید کاهش یابد)، مسایل بانکی و عدم تخصیص ارز مبادلهای و همچنین بیمه تامین اجتماعی مورد تاکید قرار گرفته است.
کرباسیان:
بخشخصوصی در حوزه اکتشاف فعال شود
ایمیدرو- رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: نخستین موضوعی که باید در بخش معدن انجام شود، تقویت سریع حوزه اکتشاف است که باید بخشخصوصی را برای فعالیت در این حوزه ترغیب کرد. مهدی کرباسیان با اعلام چهار اولویت برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی در دولت دوازدهم اظهار داشت: باید بخشخصوصی را ترغیب کرد تا در حوزه اکتشاف به فعالیت و همکاری بپردازد البته باید ریسکهای بخش اکتشاف را کاهش داد. وی تقویت صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی را اولویت دوم دانست و گفت: در دولت یازدهم، سرمایه این صندوق از ۱۰۰ میلیارد به ۱۱۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت اما این سرمایه کافی نیست و برای لایحه بودجه سال آینده پیشنهاد دادیم صندوقهای حمایتی مورد حمایت ویژه قرار بگیرند.
توافق ایدرو و شرکتهای هندی برای فعالیت مشترک تولید صنعتی
ایدرونیوز- در دیدار معظمی، رییس هیات عامل ایدرو و هیاتی از مدیران عالی شرکتهای هندی فعال در زمینههای نفت انرژی، خودرو، تایرسازی، قطعهسازی و صنایع تکنولوژی نوین به همراه سفیر و رییس کنفدراسیون صنعت هند زمینههای همکاریهای مشترک مورد بررسی قرار گرفت.
در این دیدار دکتر معظمی با اشاره به ظرفیتهای فراوان همکاری مشترک در زمینههای فعالیتهای ایدرو به عنوان یک سازمان توسعهای در ایران گفت: مذاکرات و تعامل ایجاد شده در زمینه سرمایهگذاری و تولید مشترک در ایران توسط کمپانیهای بزرگ هندی میتواند راهگشای یک فعالیت مشترک بلندمدت باشد. رییس هیات عامل ایدرو با اشاره به پتانسیلهای فراوان برای تولید کالاهای صنعتی و توان متخصصان و همچنین نیروهای متخصص در ایران گفت: ایدرو با ۵۰ سال تجربه در حوزه صنعت و همکاری با شرکتهای بینالمللی و کشورهای پیشرفته صنعتی دنیا قوانین همکاریهای بینالمللی را به خوبی میداند و آمادگی دارد علاوه بر مذاکرات فعلی زمینه همکاری شرکتهای پیشرفته هندی را در زمینه صنعتی با شرکتهای خصوصی ایرانی تسهیل کند. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه هدف ما توسعه روابط بین دوکشور است، گفت: ایدرو تلاش میکند فرصت را برای حضور شرکتهای ایرانی در هند و شرکتهای هندی در ایران فراهم کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد