3 - 09 - 2017
خبر
معاون وزیر صنعت:
پیشنهادکاهش حقوق ورودی شمش
به هیات دولت
ایرنا- معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت از پیشنهاد کاهش حقوق ورودی شمش به هیات دولت خبر داد و گفت: قیمت فولاد همواره تحت تاثیر شرایط بازار جهانی است و با توجه به تغییرات قابل توجه قیمت جهانی فولاد، شاهد افزایش نرخ بودهایم.
جعفر سرقینی درباره برخی انتقادها از قیمت ۵۰ دلاری فروش فولاد خام به تولیدکنندگان داخلی افزود: در سه ماهه گذشته تغییرات قابل توجهی در قیمت جهانی فولاد اتفاق افتاده است.
وی افزایش قیمت شمش در بازار چین از ۳۹۵ دلار در اردیبهشتماه امسال به ۵۷۰ دلار در هفته گذشته را به عنوان نمونهای از روند افزایشی قیمت فولاد در بازارهای جهانی برشمرد و افزود: این افزایش دلایل مختلفی مانند کاهش تولید در کشورهای بزرگ تولیدکننده فولاد، افزایش تقاضا و وضع نهادههای تاثیرگذار بر بهای تمام شده فولاد در سطح جهانی مانند الکترود، نسوزها، فرو آلیاژها دارد.
این مسوول پیامدهای روانی بازار بر اثر این افزایش قیمت را موجب رونق بخشیدن به بازار مصرف در داخل دانست و ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حمایت از مصرفکنندگان داخلی و جلوگیری از افزایش بیرویه قیمت جلساتی را با ذینفعان برگزار کرد و مقرر شد واحدهای ذوبی ۵۰ درصد تولیدات خود را در بورس کالا برای مصرف داخل عرضه و قیمت آن را براساس میانگین ۱۵ روز گذشته از چهار سایت معتبر جهانی استخراج کنند.
سرقینی انجمن فولاد و بورس را مسوولان تعیین قیمت این کالا اعلام کرد و افزود: برای تنظیم قیمت و تعادل عرضه و تقاضا به هیات دولت کاهش حقوق ورودی شمش پیشنهاد شده است.
وزارت صنعت قطعهسازان را جدی بگیرد
فارس- رییس سابق انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو با بیان اینکه بسیاری از قطعهسازان از قرارداد با خودروسازان خارجی بیخبرند و دسترسی به مشارکتهای جدید ندارند، گفت: وزارت صنعت با تشکیل سازمان خودرویی این صنعت را ساماندهی کند.
گلوردی گلستانی با اشاره به انعقاد قرارداد با برخی قطعهسازان ایرانی برای تولید قطعات خودروهای خارجی تولیدی در کشور اظهار داشت: تعدادی از شرکتهای قطعهساز در این زمینه نقش دارند اما بخش عظیمی از قطعهسازان نیز از این قراردادها بیخبرند و دسترسی به مشارکتهای جدید ندارند. در این شرایط اگر انحصار ایجاد شود، سود کار نصیب عدهای مشخص خواهد شد و همه قطعهسازان توانمند بهرهمند نمیشوند.
وی ادامه داد: اگر قطعهسازان توسط وزارت صنعت جدی گرفته نشوند و در بحث قرارداد با خودروسازان خارجی در حاشیه قرار داشته باشند، تبعات خوبی برای صنعت کشور نخواهد داشت.
گلستانی تاکید کرد: بدون تقسیم کار بین قطعهسازان و در صورت نادیده گرفتن آنها، سهم تولید داخل در قراردادهای جدید خودرویی محقق نخواهد شد و قطعهسازان نیز از تکنولوژی روز دنیا برخوردار نمیشوند.
وی با بیان اینکه خودروسازان فرانسوی افراد زرنگی هستند، گفت: اگر ما توانمندی مناسبی در تولید قطعات با کیفیت از خود نشان ندهیم، خودروسازان فرانسوی به دنبال واردات میروند و سهم قطعهسازان ایرانی در تولیدات جدید ناچیز خواهد بود.
به گفته رییس سابق انجمن قطعهسازان، برخی قطعهسازان که قدرت بیشتری دارند برای انعقاد قرارداد با شرکتهای خارجی دعوت میشوند اما قطعهسازانی که دسترسی ندارند، درجا میزنند.
وی با بیان اینکه انحصارطلبی تبعات تاسفباری به همراه دارد، گفت: متولی بخش صنعت باید برنامهریزی دقیقی برای مشارکت قطعهسازان در قراردادهای خارجی انجام دهد و در این میان، انجمنهای قطعهساز نیز باید فعالیت بیشتری داشته باشند.
وی ادامه داد: انجمنهای قطعهسازی به وفور در کشور وجود دارند اما با یکدیگر هماهنگ نیستند و رقابت ناسالمی وجود دارد.
کشف معدن سنگآهن با ذخیره ۲ میلیارد تن در یزد
مهر- مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان یزد از کشف معدن سنگآهن با ذخیره دو میلیارد تن و عیار ۷۰ درصد در یزد خبر داد.
محمدرضا علمداریزدی با اشاره به اینکه به تازگی در استان یزد معدنی کشف شده که از نظر ذخیره و عیار در کشور و دنیا بینظیر است، اظهار داشت: معدنی با ذخیره دو میلیارد تن و عیار ۷۰ درصد در عمق هزار و ۵۰۰ کیلومتری زمین کشف شده است.
وی با اشاره به اینکه کل ذخائر سنگآهن ایران سه میلیارد تن است، عنوان کرد: این معدن ظرفیتی عظیم در استان یزد و کشور به شمار میرود.
علمدار یزدی ادامه داد: در مجموع ۹۰ درصد استان یزد پهنه معدنی است که ۲۸ پهنه امیدبخش و قابل توجه در آن اکتشاف شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موفقیتهای استان یزد در زمینه تجارت و صادرات عنوان کرد: میز صادرات کاشی و سرامیک کشور همچنین میز صادرات خیار سبز گلخانهای کشور به استان یزد سپرده شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت یزد بیان کرد: یزد هشتمین استان برتر صادرکننده کشور است و عمدهترین کالاهای صادراتی استان شامل کاشی و سرامیک، پسته و محصولات نساجی است.
علمداریزدی اظهار داشت: با گشایشی که در اقتصاد استان و کشور اتفاق افتاده، ارزش کل صادراتی استان یزد ۱۲ میلیون دلار افزایش یافته و به عدد ۴۹۶ میلیون دلار رسیده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد