4 - 12 - 2019
خبر
کاهش سرعت انتقال سپرده از بانکهای تجاری
به بانک مرکزی
عباس دادجویتوکلی- نه تنها در ایران بلکه در عمده اقتصادهای جهان، دولت معمولا ماندهحساب مثبت «کم و ثابتی» را در بانک مرکزی حفظ میکند تا از این رهاورد به ترتیب اولویت اولا حجم ذخایر سیستم بانکی را با چالش مواجه نکند و در اولویت دوم عملیات مالی دولت را تضمین کند.
از اوایل دهه ۸۰ نسبت سپردهگذاری دولت نزد بانک مرکزی نسبت به سپردهگذاری در بانکهای تجاری روند نزولی داشته است که نوعی از درونزایی پولی «پنهان» به نفع بانکهای تجاری است.
رییس هیات مدیره بانک صادرات ۴ شغله است
بررسیها نشان میدهد در حال حاضر پرویز مقدسی، رییس هیات مدیره کنونی بانک صادرات با بیش از ۶۰ سال سن و مدرک تحصیلی لیسانس علوم اداری، به صورت همزمان در ترکیب هیات مدیره چهار شرکت حضور دارد.
بر اساسگزارش نود اقتصادی، پرویز مقدسی جدا از حضور در ترکیب هیات مدیره بانک صادرات، در ترکیب هیات مدیره شرکتهای بیمه سرمد، سرمایهگذاری خوارزمی و حتی سرمایهگذاری ایران هم حضور دارد.
با وجود آنکه سالها قبل بخشی از سهام بانک صادرات به بخش خصوصی واگذار شده اما ۱۸ درصد از سهام بانک مورد اشاره به صورت مستقیم در اختیار دولت قرار دارد.
ماده ۲۴۱ قانون تجارت تصریح دارد که هیچ فردی نمیتواند اصالتا یا به نمایندگی از شخص حقوقی، همزمان در بیش از یک شرکت که تمام یا بخشی از سرمایه آن متعلق به دولت یا نهادها یا موسسات عمومی غیردولتی است به سمت مدیرعامل یا عضو هیات مدیره انتخاب شود. متخلفان باید علاوه بر استرداد وجوه دریافتی به پرداخت جزای نقدی معادل وجوه مذکور هم محکوم شوند.
اما بانک صادرات ایران در حالی باید تا پایان ۳۱ تیرماه صورتهای مالی خود را ارائه کند که هنوز تایید صلاحیت رییس هیاتمدیره این بانک، از بانک مرکزی نیامده است.
پرویز مقدسی که پیش از این سوابق گستردهای در نظام بانکی از جمله بانک صادرات ایران، سپه و ملی دارد هنوز به دلایل نامعلومی از سوی بانک مرکزی برای ریاست هیاتمدیره بانک صادرات ایران تایید صلاحیت نشده است.
اما اینکه تایید صلاحیت حرفهای رییس هیاتمدیره بزرگترین بانک بورسی کشور هنوز پس از گذشت بیش از ۱۵ ماه از انتصاب وی، ابلاغ نشده باشد، نکته مهمی است که مشخص میکند این گونه مسائل برای سیاستگذاران و انتصابکنندگان بانکها و نهادهای نیمهدولتی اهمیت چندانی ندارد.
اعلام مالیات عملکرد سال ۹۷ صاحبان مشاغل
سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور از اعلام مالیات مقطوع عملکرد سال ۹۷ برخی صاحبان مشاغل در راستای همکاری، مشارکت و تکریم مودیان و همچنین تسهیل در وصول مالیات، خبر داد.
محمد قاسم پناهی با اشاره به اختیار حاصل از تبصره ماده ۱۰۰ اصلاحی مصوب ۳۱ تیرماه ۱۳۹۴ قانون مالیاتهای مستقیم و با توجه به بند (هـ) تبصره (۸) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور و به منظور تکریم مودیان و تسهیل وصول مالیات و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در تعیین مالیات عملکرد سال ۱۳۹۷ برخی از صاحبان مشاغل که در گروه سوم ماده (۲ ) آییننامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ قانون فوق موضوع بخشنامه شماره ۲۰۰/۹۴/۱۱۸ مورخ ۹ اسفند ۱۳۹۴ قرار میگیرند، عنوان داشت: دستورالعمل مالیات مقطوع امسال شامل صاحبان مشاغل گروه سوم موضوع ماده (۲) آییننامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ قانون فوق که مجموع فروش کالا و خدمات آنها در سال ۱۳۹۷ حداکثر سی برابر معافیت موضوع ماده ۸۴ قانون مالیاتهای مستقیم (مبلغ ۸۲۸ میلیون تومان) باشد، است و در صورت تکمیل و ارسال فرم موضوع این دستورالعمل که در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور قرار داده شده، از نگهداری اسناد و مدارک و تسلیم اظهارنامه مالیاتی موضوع قانون مالیاتهای مستقیم معاف هستند.
وی در خصوص نحوه تعیین مالیات مقطوع و پرداخت آن گفت: براساس این دستورالعمل، مالیات صاحبان مشاغل بابت عملکرد سال ۱۳۹۷، بر مبنای مالیات قطعی عملکرد سال ۱۳۹۶ به صورت مقطوع تعیین شده به این صورت که مودیان با میزان مالیات قطعی تا ۲۵ میلیون ریال، بدون افزایش نسبت به عملکرد سال ۱۳۹۶ تعیین شده است.
سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور اضافه کرد: بر این اساس، همچنین مودیان با میزان مالیات قطعی بیش ۲۵ میلیون ریال تا ۵۰ میلیون ریال با پنج درصد افزایش، مودیان با میزان مالیات قطعی بیش از ۵۰ میلیون ریال تا ۱۰۰ میلیون ریال با ۹ درصد افزایش و مودیان با میزان مالیات قطعی بالاتر از ۱۰۰ میلیون ریال با ۱۵ درصد افزایش نسبت به عملکرد سال ۱۳۹۶ تعیین شده است.
بانک دی در مناطق سیلزده مدرسه میسازد
بانک دی سه باب مدرسه در راستای ایفای نقش در حوزه مسوولیت اجتماعی در دو استان سیلزده کشور میسازد.
به گزارش «جهان صنعت» و به نقل از اداره روابط عمومی و تبلیغات بانک دی، در پی وقوع سیل و ویرانی برخی از مدارس روستایی در تعدادی از استانهای کشور، بانک دی در راستای ایفای نقش مسوولیت اجتماعی، بخشی از بودجه تبلیغات خود را به ساخت سه باب مدرسه اختصاص داد.
بر اساس این گزارش در پی تصویب هیات مدیره بانک دی مبنی بر اختصاص بخشی از بودجه تبلیغاتی بانک به ساخت سه باب مدرسه در روستاهای برخی از استانهای سیلزده، بانک دی در اقدامی انساندوستانه و در راستای ایفای نقش در حوزه مسوولیت اجتماعی پروژه ساخت یک باب مدرسه در روستای گمیشان واقع در استان گلستان و دو باب مدرسه در روستای الشتر و روستای ازنا از توابع استان لرستان را آغاز کرد.
گفتنی است پیش از این در پی وقوع زلزله در استانهای غربی کشور و تخریب مدارس استان کرمانشاه نیز بانک دی هزینه تهیه و تولید سررسید و تقویم سال ۱۳۹۷ خود را به ساخت سه باب مدرسه در روستای پیران سرپلذهاب، روستای بان افشار گیلانغرب و روستای چشمه نظامی این استان اختصاص داده بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد