30 - 08 - 2017
خبر
خروج از رکود با محوریت صادرات
فارس- درحالیکه به تازگی مقام معظم رهبری موشکافانه جزییات تاریک اقتصاد ایران را تشریح کردهاند، حالا نوبت مسوولان است که به وعدههای اقتصادی خود عمل کنند. در همین خصوص رییس کنفدراسیون صادرات ایران با تاکید بر اینکه امروز دولت باید به دنبال فضاسازی و رسیدن به اهداف اقدام و عمل در اقتصاد باشد، اظهار داشت: طی سالیان گذشته برخی مسایل باعث شده که شرایط خاص و رانت برای عدهای ایجاد شود و حتی مردم از لحاظ سطح طبقاتی به دو دسته دارا و ندار تقسیم شوند که باید هر چه سریعتر نسبت به رفع این مسایل و شرایطی که باعث به وجود آمدن این مسایل میشود، اقدام کرد. محمد لاهوتی بیان داشت: امروز باید با اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی بتوانیم صنایع را مقاومسازی کنیم و در جهت کاهش تعرفه به منظور کاهش قاچاق حرکت کنیم، تا صنایع ما در اثر واردات دچار آسیب نشوند. وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در بخشی از سخنانشان به موضوع تورم و اینکه با وجود کاهش تورم این موضوع در زندگی مردم ملموس نبوده اشاره کردند، اظهار داشت: این واقعیت در سطح جامعه وجود دارد و با وجود کاهش تورم به دلیل رکود حاکم بر اقتصاد کشور مردم بهرهای که باید از کاهش تورم میبردند، حاصل نکردند. رییس کنفدراسیون صادرات ایران بیان داشت: خروج از رکود قطعا با محوریت صادرات کلید میخورد که متاسفانه صادرات هم مشکلات جدی دارد که چنانچه برای این مشکلات در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت برنامهریزی نشود، قطعا نمیتوان از شرایط کنونی رکود خارج شد. لذا در این بخش به نظر میرسد دولت باید توجه ویژه به صادرات و به خصوص صادرات کالاها و محصولات با ارزشافزوده بالا داشته باشد و با حمایت از صنایعی که پتانسیل صادراتی دارد، کمک کند تا قیمت تمام شده آن کالاها برای حضور در بازارهای صادراتی کاهش یابد.
مرغ همچنان گران است
ایسنا- طی ماههای گذشته قیمت مرغ در بازار نوسان شدیدی داشت و از کیلویی حدود ۶۵۰۰ تومان به بیش از ۸۵۰۰ تومان رسید. البته مرغداران عامل این افزایش قیمت را گرانی ناگهانی و غیرقانونی جوجه یکروزه میدانستند که به قطعهای بیش از ۲۵۰۰ تومان رسیده بود اما با وجود اینکه این محصول طی هفتههای گذشته با کاهش قیمت ناشی از بورسی شدن و تفاهمنامههای مختلف مواجه شده است، قیمت مرغ در بازار همچنان بالاست. این در حالی است که محمدعلی کمالیسروستانی مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی- در این باره گفته بود: طی هماهنگیهای انجام شده با تولیدکنندگان جوجه یکروزه مقرر شد که از ابتدای شهریورماه ۲۰ درصد از تولید خود را در بازار بورس با قیمت پایه ۱۷۰۰ تومان و نوسان مثبت و منفی ۱۵ درصد عرضه کنند، از سوی دیگر نیز ۲۰ درصد را خود با قیمت قطعهای ۱۸۰۰ تومان و ۱۰ درصد را نیز در اختیار اتحادیه قرار دهند تا با همین قیمت در اختیار مرغداران قرار دهد. وی افزود: با آغاز اجرای این طرح و استقبال مناسب مرغداران قیمت جوجه یک روزه شکسته شد و به کمتر از ۲۲۰۰ تومان در بازار رسیده است که امیدواریم با ادامه آن قیمت جوجه یک روزه به نرخ منطقی خود بازگردد و مرغداران بتوانند هزینههای تولیدشان را به گونهای کنترل کنند که قیمت گوشت مرغ نیز متعادل شود. این در حالی است که به گفته مهدی یوسفخانی رییس اتحادیه پرنده و ماهی، در حال حاضر نرخ هر کیلو مرغ زنده در واحدهای خردهفروشی هشت هزار و ۶۰۰ تومان است.
ترکان از مناطق آزاد رفت
ایسنا- با روی کار آمدن دولت دوازدهم و معرفی کابینه، کماکان در ارتباط با سرنوشت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی صحبتی به میان نیامده و مشخص نیست که اکبر ترکان به عنوان دبیر شورای این مناطق در این سمت ابقا خواهد شد یا خیر. با این حال گمانهزنیهایی در این خصوص وجود دارد بهطوریکه یک منبع آگاه با اشاره به اینکه پیشنویس حکم ریاست مرتضی بانک در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی آماده شده و به زودی توسط ریاستجمهوری به امضا خواهد رسید، اظهار کرد: موضوع جانشینی مرتضی بانک به جای ترکان قطعی است و به زودی حکم مربوطه به امضا میرسد.
شیوع تب برفکی به دلیل کمبود اعتبار
مهر- در فاز اول واکسیناسیون تب برفکی، به دلیل کمبود اعتبار تنها حدود ۶۵ درصد جمعیت دامی استان تهران تحت پوشش قرار گرفت. این در حالی است که قطعا در فصل سرما، شاهد شیوع این بیماری به شکل گسترده در استان تهران خواهیم بود. در همین خصوص مدیرکل اداره دامپزشکی استان تهران با بیان اینکه پروتکلی که برای پیشگیری از بیماری تب برفکی وجود دارد، واکسیناسیون است، اظهار داشت: در انجام عملیات واکسیناسیون در شرایط عادی حداقل باید ۸۵ درصد جمعیت دامی تحت پوشش قرار گیرد.
علیاصغر برائینژاد، اعتبار مورد نیاز برای واکسیناسیون را حدود دو تا سه میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: از ابتدای سال تاکنون رقمی در اختیار ما قرار نگرفته و مرحله اول واکسیناسیون نیز به صورت قرضی انجام شده است یعنی الان دامپزشکی استان تهران هم هزینه واکسن و هم هزینه عملیات واکسیناسیون را بدهکار است. وی اضافه کرد: بخشی از این واکسنها تولید داخل بوده که برای گوسفند و بز استفاده شده و بخشی هم وارداتی بوده که هزینه واکسن را هم خود دامداران باید پرداخت کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد