25 - 08 - 2017
خبر
گرانی ۳۳ درصدی سبزیهای تازه
«جهان صنعت»- با وجود اینکه پنج ماه از سال ۹۶ سپری شده، همچنان بازار کالاهای اساسی حال و روز مناسبی ندارد و پرمصرفترین اقلام اساسی نیز با قیمتهای بالا در بازار به فروش میرسد. البته آنچه همواره باعث تلاطم بازار و همچنین ضرر مردم شده، مشکلات موجود در زنجیره تولید تا توزیع و همچنین ضعف در نظارتهاست که در نهایت باعث میشود نه تنها دلالان و سوداگران به بههمریختگی بازار بیدروپیکر کالاهای اساسی دامن بزنند بلکه مغازهداران نیز هر طور که دلشان میخواهد کالاهای خود را با قیمتهای بالا به فروش برسانند. با اینکه مسوولان مختلف همواره در اظهارنظرهای گوناگون از خواب دستگاههای نظارتی گلایه کرده و خواستار افزایش نظارتها بر بازار شدهاند اما هنوز هم هستند کسانی که کاری به این کارها ندارند. از این رو اگرچه تصور میشد در سال جدید، تحول اساسی در بازار مواد خوراکی رخ دهد و دست کم قیمتها تثبیت شود اما همچنان وضعیت بازار، تعریفی ندارد. در این میان گزارشهای بانک مرکزی نیز گرانیهای موجود در بازار را تایید میکند.
بر این اساس، نتایج بررسی بانک مرکزی از تغییرات قیمت ۱۱ گروه کالایی در هفته منتهی به ۲۷ مرداد نشان میدهد طی یکسال گذشته، بهای لبنیات ۵/۸ درصد، تخم مرغ ۲/۲۶ درصد، برنج ۴/۴ درصد، حبوب ۷/۱۶ درصد، میوههای تازه ۵/۷ درصد، سبزیهای تازه ۷/۳۳ درصد، گوشت قرمز ۷/۱۸ درصد، مرغ ۹/۱۶ درصد، چای ۹/۲۳ درصد و روغن نباتی نیز ۷/۵ درصد افزایش داشته و تنها قیمت قند و شکر ۲/۱۲ درصد کاهش یافته است.
همچنین این بررسی نشان میدهد که از ۱۱ گروه کالایی در هفته منتهی به ۲۷ مرداد ماه سالجاری، قیمت چهار گروه کالایی نسبت به هفته قبل از آن افزایش و پنج گروه کاهش یافته و دو گروه دیگر نیز ثابت مانده است. بر همین اساس نرخ لبنیات، برنج، گوشت قرمز و روغن رشد داشته در حالی که نرخ تخم مرغ، حبوب، میوهها و سبزیهای تازه و مرغ کاهش یافته است. همچنین نرخ قند و شکر و چای ثابت بوده است.
بررسی موضوع حذف قیمت کالاها در مجلس
فارس- موضوع حذف قیمت از روی چهار گروه کالایی که در روزهای پایانی کار نعمتزاده در وزارت صنعت مصوب شد، چندان به مذاق مجلس خوش نیامده است. از همین رو سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس گفت: در جلسهای با حضور شریعتمداری بررسی خواهد شد.
سعید باستانی با بیان اینکه در روزهای پایانی حضور نعمتزاده در وزارت صنعت یکسری اقدامات انجام شد که با دستپاچگی همراه بوده است، ادامه داد: موضوع حذف قیمتگذاری از روی محصولات شیرینی و شکلات، چیپس و اسنک و محصولات سلولزی بهداشتی در روزهای پایانی وزارت نعمتزاده به تصویب رسیده که از نظر ما قابل قبول نیست. وی با بیان اینکه این موضوع را در جلسهای با حضور شریعتمداری وزیر جدید صنعت در مجلس بررسی خواهیم کرد، اظهار داشت: حذف قیمت از روی کالاها معنی ندارد و نباید اتفاق بیفتد.
تلاش شریعتمداری برای رفع مشکلات فرش
فارس- به دنبال مشکلات موجود در حوزه فرش، وزیر صنعت معدن و تجارت در آیین افتتاح بیست و ششمین نمایشگاه فرش دستباف ایران با بیان اینکه باید روند رو به نزول فرش ایران در سنوات گذشته با یک سیاستگذاری جدید به همت دولت و مجلس مجدد به اوج خودش برگردد، گفت: همه تلاشهای ما مصروف این کار خواهد شد. به دلیل اینکه هنر و صنعت فرش ایران در توسعه فرهنگ ایرانی و انتقال آن به جهان نقش بسیار موثری دارد.
محمد شریعتمداری با تاکید بر حضور در بازارهای بینالمللی گفت: در بودجه ۹۷ با کمک نمایندگان حتما به فکر تصویب مصوباتی برای توسعه صادرات فرش دستباف خواهیم بود. این در حالی است که این هنر و صنعت نقش فوقالعادهای در اقتصاد ملی ایران به دلیل اشتغال گسترده ایجاد میکند.وی با تاکید بر اینکه ارزآوری یکی از پتانسیلهای مهم صنعت فرش دستباف ایرانی است، گفت: باید ظلم تاریخی که به مجموعه فرشبافان و هنرمندان طی دورههای گذشته وارد شده، با اقداماتی از جمله بیمه فرشبافان و تامین شرایط بهداشتی و درمانی آنها جبران شود.شریعتمداری اظهار داشت: برای شرکت در بازارهای صادراتی به همرسانی بازارها را در دستور کار قرار دادهایم که این کار احتیاج به نهادسازی دارد و مرکز ملی فرش ایران در این زمینه باید فعالیت خود را گستردهتر کند.وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: مرکز ملی فرش ایران به عنوان نهاد اصلی بههمرسانی بازارها باید قدمهایش را گسترده کند، حضور در نمایشگاههای بینالمللی فرش مستقیما به وسیله تولیدکنندگان ایرانی انجام شود و تامین بخشی از هزینههای تبلیغات آنها برای حضور در بازارهای بینالمللی هم در دستور کار قرار گیرد.
درخواست وزیر کشاورزی از کارخانههای روغن
ایسنا- وزیر کشاورزی از کارخانههای روغن درخواست کرد که با تولید روغن از دانههای روغنی دنبال کسب ارزش افزوده در داخل کشور باشند. محمود حجتی در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی در خصوص تعطیلی برخی کارخانههای روغن در کشور اظهار کرد: ما به میزان مشخصی روغن برای مصرف در کشور نیازمندیم که البته امیدواریم سال به سال واردات آن کاهش یابد. جهتگیری دولت در این زمینه این است که به جای وارد کردن روغن خام، دانه روغنی وارد کرده و ازآن روغن بگیریم تا ارزش افزوده داخل کشور انجام شود.وی در ادامه خاطرنشان کرد: هماکنون در صنعت روغنکشی و تصفیه روغن ظرفیتهایی در کشور ایجاد شده که بیشتر از نیاز کشور است بنابراین سرمایهگذاران و کارآفرینان این حوزه باید به این سمت بروند که فرآیند روغنکشی را در داخل کشور انجام دهند و حتی محصول نهایی را به کشورهای هدف صادر کنند چون الان این اتفاق نمیافتد، بعضی کارخانههای روغن با تمام ظرفیت کار نمیکنند.
سوءاستفاده ترکیه از کیویهای ایران
تسنیم- وزارت کشاورزی دستور داده است که قبل از ۲۰ مهرماه اجازه ترخیص کیوی از گمرک صادر نشود، زیرا این محصول هنوز کیفیت لازم را برای صادرات ندارد. در همین خصوص مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران با بیان اینکه در سالجاری ۳۰۰ هزار تن کیوی تولید میشود، گفت: وضعیت تولید این محصول در کشور مناسب است و روسیه بازار خوبی برای این محصول بهحساب میآید.محمدرضا شعبانی افزود: براساس پیگیریهای که معاون وزیر جهاد کشاورزی انجام داده است امیدواریم که در سالجاری جلوی صادرات کیوی قبل از رسیده شدن این محصول گرفته شود. مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران ادامه داد: در صورتی که کیوی زودتر از موقع برداشت شود، قند میوه به حدموردنظر نرسیده و این میوه سفت و کیفیتی مناسب برای مصرف ندارد، اما برخی تجار برای منافع کوتاهمدت خود میخواهند این محصولات را زودتر از موقع صادر کنند. در حالی که این اتفاق باعث میشود که میوه ما در بازارهای صادراتی بهعنوان یک میوه بد و بیکیفیت شناخته شود.وی افزود: تجار ترکیه در بهمنماه که این میوه بهطور کامل رسیده است، آن را از ایران خریداری میکنند و با بستهبندی در کشور خود با برچسب ترکیه در روسیه به فروش میرسانند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد