18 - 08 - 2017
خبر
اظهارنظر عجیب رییس سازمان توسعه تجارت
ایرنا- در حالی که بسیاری از کارشناسان معتقدند ایران باید هرچه زودتر به سازمان تجارت جهانی ملحق شود تا اوضاع تجارت خارجی کشور بیش از این با مشکل مواجه نشود، رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران میگوید امروز اولویت تجارت ایران نه پیوستن به سازمان جهانی تجارت (WTO) بلکه توسعه پیوندهای منطقهای است.
مجتبی خسروتاج افزود: در وهله نخست باید همکاری را با کشورهای همسایه و منطقه که بیشترین مزیتها را برای کشورمان دارند، آغاز کنیم یا توسعه دهیم؛ این مساله از پیوستن به سایر سازمانها مانند سازمان جهانی تجارت مهمتر است که رابطه خاصی با بسیاری کشورهای عضو آن ندارد یا روابط با آن فاقد توجیه اقتصادی خاصی است. وی تصریح کرد: باید ظرفیتها و تولیدات خود را بشناسیم تا بتوانیم بازارهای هدف مناسب را برای آنها بیابیم.
رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه به ایرنا گفت: مذاکراتی با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا انجام شده که در مراحل نهایی است.
به گفته وی، که قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت است، تحقق این مهم به معنای توافق با پنج کشور دارای افزون بر ۱۸۰ میلیون نفر جمعیت و در نتیجه، توسعه همکاریهای منطقهای ایران است و کشورمان به عنوان یکی از شرکای تجاری اعضای اتحادیه اوراسیا به رسمیت شناخته خواهد شد. خسروتاج ادامه داد: دغدغه امروز ما توسعه پیوندهای منطقهای مطابق با مزیتهای لجستیکی، مزیتهای قیمتی و ظرفیتهای صادراتی کشور است و اینکه بتوانیم با کشورهای هدف صادراتیمان همکاریهای دوجانبه و چندجانبه را افزایش دهیم.
گفتنی است، چندی پیش وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت دلیل اصلی نپیوستن ایران به سازمان جهانی تجارت، فنی نیست بلکه عمده دلایل آن سیاسی است. از این رو، هر زمان این موضوع مطرح شده آمریکا به مخالفت با آن پرداخته است.
درخواست ۴ میلیارد یورویی سرمایهگذاری خارجی در ایران
فارس- آنطور که رییس انجمن سرمایهگذاری اتاق بازرگانی ایران اعلام کرده است از ابتدای امسال تا اواسط مرداد درخواست سرمایهگذاری خارجی به بیش از چهار میلیارد یورو رسیده و پیشبینی میشود امسال سرمایهگذاری خارجی به رقمی بیش از سال گذشته برسد. حسین سلیمی با اشاره به اینکه سال گذشته کل سرمایهگذاری مصوب ۱۲ میلیارد یورو بود، گفت: از ابتدای امسال تا اواسط مردادماه سرمایهگذاری خارجی مصوب به بیش از چهار میلیارد یورو رسید.
رییس انجمن سرمایهگذاری اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه درخواستهای متعددی از کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی برای سرمایهگذاری داشتهایم، افزود: در سالجاری تعدادی از این درخواستها به اجرا رسیده و عملیاتی شده است.
وی بیان داشت: یکی از مجوزهای صادره برای سرمایهگذاری خارجی مربوط به مشارکت دو شرکت اتریشی و آلمانی با یک شرکت ایرانی برای تولید پنلهای خورشیدی بوده است که در سه یا چهار ماه آینده تولید آن به بازار میرسد. سلیمی با بیان اینکه پنلهای خورشیدی در چند کشور از قبیل آلمان، کانادا و چین ساخته میشود، گفت: ارزش کل پروژه یک میلیارد و یکصد میلیون یورو است که ۶۰۰ میلیون یورو آن توسط دو سرمایهگذاری اتریشی و آلمانی تامین میشود.
رییس انجمن سرمایهگذاری اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: بخش قابل توجهی از درخواستهای سرمایهگذاری مربوط به تولید انرژی خورشیدی است که در حال حاضر چند سرمایهگذار خارجی در این زمینه در حال فعالیت هستند.
رییس اتاق اصناف ایران:
با شعار نمیتوان از تولید حمایت کرد
باشگاه خبرنگاران- با توجه به اینکه ساختار اقتصاد کشورهای صنعتی را بنگاههای کوچک و متوسط و واحدهای خرد تولیدی،خدمات فنی و توزیعی تشکیل میدهند، تقویت این بخش جزو الزامات اقتصادی محسوب میشود اما حمایت از تولید در کشور ما در حد حرف و شعار باقی مانده است. در همین خصوص رییس اتاق اصناف ایران گفت: متولیان باید این را بپذیرند که با شعار نمیتوان از تولید حمایت کرد، دولت و بانکها باید در تحقق واقعی حمایت گام بردارند.
علی فاضلی گفت: برخلاف دنیا که تقویتsmeها (بنگاههای کوچک) را مدنظر قرار میدهند و امروز کشورهای توسعهیافته توسط همین بنگاهها پیشرفت داشتند، ما در این چند سال اخیر به صورت واقعی از تولید حمایت نکردیم.
رییس اتاق اصناف ایران بیان کرد: بخشی از بنگاهها در قالب صنعت از برخی حمایتها و تسهیلات برخوردار بودهاند اما بسیاری از واحدهای دیگر شامل این حمایتها نشدهاند ضمن اینکه میزان بهره بانکی آنقدر بالاست که آن تعداد واحدهایی هم که موفق به دریافت تسهیلات شدهاند با مشکل بازپرداخت مواجه هستند.
فاضلی با اشاره به اینکه دریافت تسهیلات توجیه اقتصادی برای تولیدکنندگان ندارد، بیان کرد: در دودهه اخیر بانکداری به سمت دلالی و سوداگری میل کرده و بخشی از اصناف که جزو واحدهای کوچک و متوسط هستند از هیچگونه تسهیلات و اعتباری استفاده نکردند.
صادرات سیب ایران به عراق با نام لبنان
ایانا- ارسال سیب ایران با نام لبنان از مشکلاتی است که ممنوعیت و محدودیت صادرات سیب به عراق برای این محصول کشور را به همراه داشته است. در همین خصوص رییس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی با بیان اینکه عراق پایان ممنوعیت صادرات سیب ایران را دهم آذرماه سالجاری اعلام کرد، گفت: در حال حاضر به دلیل این ممنوعیت و محدودیتها هر کانتینر سیب کشور به شمال عراق با تعرفه گمرکی ۲۸ میلیون تومان و مرکز عراق با تعرفه ۱۸ میلیون تومان وارد میشود.
رضا نورانی با تاکید بر اینکه مشکلات صادرات سیب مختص کشور عراق نیست، اظهار داشت: پروتکلهای صادراتی که با کشورهای روسیه، پاکستان و هند داریم نیز تنها منافع آنها را تامین میکند و صادرات محصولات ما را با دشواری روبهرو کرده است.
وی کمبود زیر ساختهای مناسب به ویژه در بخش حمل را از دیگر مشکلات اساسی صادرات محصولات باغی کشور عنوان کرد و بیان داشت: برای حمل محصولات باغی نیاز به کانتینرهای یخچالدار و شناورهای مخصوص است که به شدت با کمبود آنها مواجه هستیم.
رییس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی، افزود: مشکلات حوزه حملونقل ایران باعث شده کشور ترکیه فرصتهای صادراتی در منطقه را از ما بگیرد و با استفاده از بنادر ایران کانتینرهای خود را به کشورهایی از جمله قطر منتقل کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد