5 - 12 - 2019
خبر
واکنش وزیر «صمت» به توزیع کالابرگ
باشگاه خبرنگاران- خبر کوپنی شدن برخی از کالاها را برای اولین بار معاون اول رییس جمهور اعلام کرد. پس از آن مجلس در بررسی بودجه امسال این طرح را تصویب کرد که معاون وزیر «صمت» از منتفی شدن اجرای این طرح خبر داد. البته او گفته بود: «در صورتی که دولت و مجلس خواستار اجرای توزیع کوپنی باشند، میتوانیم ظرف یک ماه شرایط اجرای آن را فراهم کنیم.» حال رضا رحمانی وزیر «صمت» به اجرا نشدن این طرح واکنش نشان داده و گفته که برنامههای این وزارتخانه برای کنترل بازار به خوبی اجرا نشده است.
رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در واکنش به موضوعات مطرح شده درباره اجرایی نشدن سیستم کالابرگ الکترونیکی با وجود مصوبه مجلس در بودجه ۹۸، گفت: در قانون بودجه سال جدید، مجلس برای هزینهکرد و توزیع بودجه ۱۴ میلیارد دلاری جهت تامین کالاهای اساسی چندین مسیر را پیش روی وزارتخانه قرار داد که یکی از آنها سیستم کالابرگ الکترونیکی بود. حال در مصوبه تاکید شده که دولت با بررسی وضعیت، یکی از دو مسیر را دنبال کند.وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: دولت و مجلس تمام تلاش و برنامهریزی خود را برای تامین اعتبار ۱۴ میلیارد دلاری جهت تامین کالاهای اساسی انجام دادهاند و با وجود تمام محدودیتهای ارزی برای تامین نیازهای مردم، منابع اعتباری مربوطه برای سال گذشته و سالجاری تامین شد.رحمانی با بیان اینکه وزارت صمت نحوه اجرای هزینهکرد و توزیع بودجه ۱۴ میلیارد دلاری در سال گذشته را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده است، تصریح کرد: تمام معایب مکانیسم توزیع اعتبار برای واردات کالاهای اساسی رسیدگی و شناسایی شده است اما قطعا آنچه که نیت وزارتخانه برای تامین کالاهای اساسی بوده، محقق نشده است.وی ادامه داد: قطعا نباید هزینهکرد بودجه ۱۴ میلیارد دلاری از هر مسیر و مکانیسمی، منجر به بروز رانت، هدررفت منابع ملی و کسب درآمدهای هنگفت برای برخی افراد شود. در شرایط کنونی تصمیمگیری درباره تعیین مکانیسم هزینهکرد بودجه ۱۴ میلیارد دلاری در کارگروههای دولت در حال بررسی است و امیدوارم در نهایت به راهکاری مناسب برای تامین و توزیع عادلانه کالاهای اساسی به مردم برسیم.رحمانی در واکنش به موضوعات مطرح شده درباره مخالفت وزارت صنعت، معدن و تجارت با اجرایی شدن سیستم کالابرگ الکترونیکی و احیای دوباره سیستم توزیع ارز به واردکنندگان برای واردات کالاهای اساسی، گفت: این موضوعات مطروحه به هیچ وجه درست نیست و این مساله قطعا شایعه است، زیرا اعتقاد ما تداوم روند سال گذشته برای تامین کالاهای اساسی نیست.وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: وزارتخانه با توجه به اتفاقات سال گذشته برای تامین و توزیع کالاهای اساسی، معایب موجود را شناسایی و رسما اعلام کرد. حال باید منتظر بمانیم تا دولت برای تعیین مکانیسم توزیع بودجه ۱۴ میلیارد دلاری جهت تامین کالاهای اساسی به جمعبندی برسد.
سرکشی واردکنندگان نهادههای دامی
ایلنا- یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت گوشت، گرانی نهادههای دامی بود. حال رییس انجمن صنفی گاوداران ایران از تهدید واردکنندگان نهادههای دامی خبر داده است.احمد مقدسی گفت: دامداران از ابتدای بهمن سال گذشته بهای نهادههای دامی را پرداخت کردهاند، اما واردکننده بزرگ نهادهها، تا امروز از تحویل آن امتناع کرده و هر بار که اعتراض میکنیم تهدید به ورود به «بلکلیست» میشویم.
مقدسی با انتقاد از بیتوجهی دستگاههای ناظر بر عملکرد این تاجر بزرگ نهادههای دامی،اظهار کرد: تنها انجمن صنفی گاوداران نیست که پول به حساب این تاجر ریخته و اتحادیهها، دامداران و مرغداران زیادی بهای نهادههای دامی را واریز کردهاند، اما تا امروز یک کیلوگرم از آن را تحویل نگرفتهاند.
وی ادامه داد: تاخیر در تحویل نهادههای دامی در حالی است که هر روز تامین آنها برای دامداران و مرغداران سختتر میشود.مقدسی در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت جهاد کشاورزی اقدام موثری برای دریافت نهادههای خریداری شده از این تاجر نمیکند، گفت: ما شکایت به نماینده وزارت جهاد کشاورزی در دفتر تاجر مذکور بردهایم، اما پاسخ به نوعی این بوده است که «زورمان به (م.م)» نمیرسد!
وی اضافه کرد: مشکلات در تامین نهادههای دامی قیمت تمامشده هر کیلوگرم شیر خام را برای دامداران به دو هزار و ۵۷۰ تومان افزایش داده است.
رییس انجمن صنفی گاوداران ایران از طرح افزایش قیمت خرید شیر خام در جلسه ستاد تنظیم بازار خبر داد و گفت: افزایش قیمت خرید شیر خام در دستور کار جلسه روز دوشنبه هفته جاری ستاد تنظیم بازار قرار گرفته و به احتمال زیاد به تصویب خواهد رسید.مقدسی قیمت پیشنهادی خرید شیر خام جلوی در کارخانهها به ستاد تنظیم بازار را دو هزار و ۵۷۵ تومان اعلام کرد.
شیرینی گران نمیشود
باشگاه خبرنگاران- قیمت شیرینی در آستانه عید فطر گران نخواهد شد. علی بهرهمند رییس اتحادیه دارندگان شیرینیفروشی و قنادی درباره افزایش یا کاهش قیمت شیرینی در عید سعید فطر گفت: اعضای اتحادیه در روز عید سعید فطر، آمادگی لازم برای عرضه شیرینی با نرخهای مصوب قبلی را دارند و اتحادیه هیچگونه برنامهای برای افزایش قیمت ندارد.رییس اتحادیه دارندگان شیرینیفروشی و قنادی در ادامه درباره قیمت شیرینیهای پرمصرف در بازار افزود: شیرینی تر ۲۶ هزار تومان، شیرینی زبان ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان، شیرینی پاپیون ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان، شیرینی برنجی ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان، دانمارکی ۲۱ هزار تومان و کیک یزدی ۱۵ هزار تومان است.رییس اتحادیه دارندگان شیرینیفروشی و قنادی گفت: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف میتوانند به سامانه ۱۲۴ یا با شماره اتحادیه ۶۶۹۴۴۴۹۹ تماس بگیرند.بهرهمند در ادامه تصریح کرد: در سراسر کشور تمام قنادیها و شیرینیفروشیها تحت نظارت و بازرسی بهداشتی و قیمتی مستمر سازمان تعزیرات، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بازرگانی، اصناف کشور و اتحادیه قنادان و شیرینیفروشان قرار دارند.
تعرفههای صادراتی و ضرر تولیدکنندگان
ایرنا- ابلاغیهها و بخشنامههای یک روزه و خلقالساعه بر فعالیت صادرکنندگان تاثیر گذاشته و حال پس از اعمال تعرفههای جدید صادراتی خرما تولیدکنندگان این محصول معتقدند که این شرایط نهایتا به ضرر تولیدکنندگان تمام میشود. محمدرضا فرشچیان، نایبرییس انجمن صادرکنندگان برتر ایران درباره این تصمیم گفت: در داخل کشور تنها خرمای مضافتی مصرف میشود. خرمای خشک و نیمهخشک کلا مصرف صادراتی داشته و در خارج از کشور برای کارخانه سسسازی و شیرینیسازی مصرف میشود.
وی معتقد است تصمیمگیریهای غیرکارشناسانه یک روز ابلاغ شده و ممکن است روز بعد لغو شود. فرشچیان ادامه داد: صادرات خرمای قبلی هنوز تمام نشده و در انبار صادرکنندگان موجود است، از طرف دیگر تنها یک ماه و نیم تا شروع فصل برداشت خرما باقی مانده است. همچنین مصرف عمده مردم در ماه رمضان است و این ماه چند روز دیگر تمام میشود. با این شرایط بر اساس چه استدلالی باید عوارض برای صادرات خرما مشخص شود؟
وی با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت هم از چنین تصمیمی متعجب شده، افزود: در شرایطی که صادرات نفت با مشکلاتی مواجه است، چرا مشکلات عدیده برای صادرات غیرنفتی ایجاد میکنیم.
وی درباره عوارض چنین تصمیمهایی توضیح داد: صادرکنندگانی که قیمت را برای خریدارشان بدون احتساب عوارض جدید اعلام کردهاند قطعا ضرر میکنند.
فرشچیان ادامه داد: بازار جهانی از شکل متشکلی برخوردار است و هر درصد آن محاسبات خودش را دارد، چنین تصمیماتی باعث بیانگیزگی صادرکننده و خریدار خارجی و در نهایت از دست دادن بازار رقابتی میشود.
این صادرکننده نمونه با تاکید بر اینکه صادرات خرما با تعرفههای صادراتی جدید به صرفه نیست، خاطرنشان کرد: اگر صادرکنندگان دست از صادرات بکشند، سردخانهها مانند چند سال گذشته از خرمای مضافتی پر میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد