11 - 08 - 2017
خبر
رییس اتاق بازرگانی ایران انتقاد کرد؛
شکاف تکنولوژیکی در حوزه تولید
«جهانصنعت»- در حالی که شکاف تکنولوژیکی در حوزه تولید یکی از مشکلات بزرگ کشور به شمار میرود اما همواره در مقابل بهکارگیری تکنولوژیهای روز و توسعه کسب و کارهای نوین، مقاومت میشود. بر همین اساس رییس پارلمان بخش خصوصی گفت: باید برای حضور در پروژه جاده ابریشم و تغییر شرایط اقتصادی به ابزار فناوری اطلاعات مجهز شویم. فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نباید از مشکلات کاری خود ناامید شوند. باید موانع کاری خود را اولویتبندی و آنها را در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و کمیته ماده ۱۲ مطرح کنند.
غلامحسین شافعی با اشاره به ائتلاف اتاق ایران و اتاق اصناف برای تشکیل کارگروه پیگیری مشکلات کسبوکارهای نوپا و نوآور گفت: این اقدام مبارک مایه امیدواری است، همچنین سه اتاق غیردولتی اصناف و تعاون و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران دبیرخانه سه اتاق تشکیل دادهاند و تلاش میکنند مسایلشان را با یکدیگر حل کنند. وی در ادامه صحبتهایش موضوع مقاومت در برابر تغییرات تکنولوژیکی را موردتوجه قرار داد و گفت: اگر شرایط گذشته را بررسی کنیم میبینیم که همیشه در برابر تغییرات مقاومت بوده است و نباید از این موضوع ناامید شد.
شافعی افزود: مقاومت در برابر تغییر در کشور ما ریشه تاریخی دارد و در حال حاضر هم در مورد بعضی استارتآپها این مقاومت وجود دارد اما به نظر بنده توفیق خیلی سریعتر حاصل میشود. نباید این مقاومتها را خیلی بزرگ فرض کرد، باید تلاش کنیم که رفع شوند.
رییس اتاق ایران در بخش دیگری از سخنانش موضوع اعتماد به افراد جوانتر در جامعه را موردتوجه قرار داد و گفت: اعتماد ما به جوانها در کشور کم است و شاهد هستیم که به جوانی با تحصیلات و ابتکارات عالی بهگونهای نگاه و برخورد میشود که گویی نمیتواند از پسکاری برآید. درصورتیکه در سایر کشورها میبینیم بسیاری از افراد کم سن و سال در سنین ۳۰-۳۲ سال به مدارج بالا رسیدهاند اما در ذهن ما اصلا چنین مواردی قابل قبول نیست.
رییس اتاق ایران همچنین با تاکید بر نقش فضای کسبوکار در کسبوکارهای نوپا گفت: محیط کسبوکار مانند زمینی است که باید در آن دانه بکاریم و اگر این دانهها خوب و مرغوب نباشند، حاصل خوبی هم نخواهند داد.
شافعی افزود: بهبود فضای کسبوکار بهعنوان یک اولویت باید موردتوجه قرار گیرد و تا زمانی که فضای کسبوکار آماده نباشد، نمیتوان نتیجه خوبی گرفت.
وعده ساماندهی کولبران
فارس- بنا به درخواست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مجلس تبصره ۴ ماده ۱۸ را در اصلاحیه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در آبانماه ۱۳۹۴ به قانون الحاق کرد. در همین خصوص سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: اصلاح مواد ۱ و ۲ تبصره ۴ ماده ۱۸ دستورالعمل اجرایی قانون مبارزه با قاچاق باعث میشود که دستگاههای اجرایی در مقام رسیدگی و تشخیص کالای قاچاق دچار سوءبرداشت نشوند. قاسم خورشیدی در این رابطه گفت: دولت در تدوین دستورالعمل اجرایی تبصره ۴ ماده ۱۸ نگرانیهایی داشت مبنی بر اینکه اجرای این دستورالعمل اجرایی منجر به شرایطی شود که بخش زیادی از جامعه فعالان اقتصادی را در مظان افراد متخلف به فعل قاچاق قرار دهد. در نهایت دولت در تدوین دستورالعمل سختگیرانه عمل کرد به نحوی که این تلقی ایجاد شد که موادی از این دستورالعمل به ویژه مواد ۱ و ۲ آن با رسالت و نص قانون همخوانی کامل و دقیقی ندارد.
وی با اشاره به اهمیت اصلاح مواد ۱ و ۲ این دستورالعمل اجرایی اضافه کرد: اصلاح این مواد به این موضوع منجر میشود که دستگاههای اجرایی در مقام رسیدگی و تشخیص کالای قاچاق دچار سوءبرداشت نشوند تا در نهایت متخلف واقعی نتواند از کمند قانون راه گریزی داشته باشد. خورشیدی در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص بند «پ» ماده ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: براساس این ماده قانونی وزارت کشور موظف شده است که لایحه توسعه پایدار اقتصادی مناطق مرزی را ارائه کند. این لایحه جامع توسط این وزارتخانه تنظیم شده است و در کمیسیونهای تخصصی هیات دولت در حال رسیدگی و جمعبندی نهایی است.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین اظهار کرد: براساس آییننامه جدید هیات دولت، معافیتهای مالیاتی کولبران که در گذشته حدود ۲۰۰ هزار تومان در هر سفر برای هر نفر از اعضای خانوار بود، به ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد.
تخممرغ اجازه واردات گرفت
تسنیم- هیات دولت حقوق ورودی تخممرغ با مدت زمان واردات محدود را ۵ درصد تعیین کرد. براساس مصوبه هیات دولت، حقوق ورودی تخممرغ خوراکی با مجوز واردات تا پایان فصل پاییز تعیین شد.
بر این اساس مهلت ثبت سفارش تخممرغ تا پایان آبانماه سالجاری پنج درصد تعیین شده و حداکثر مهلت ترخیص این ماده خوراکی نیز تا پایان آذرماه در نظر گرفته شده است. همچنین در این مصوبه آمده است با توجه به مابهالتفاوت محموله تخممرغهای خوراکی وارداتی با تعرفه پنج درصد، توزیع آن زیر نظر کارگروه تنظیم بازار خواهد بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد