11 - 08 - 2017
خبر
ناو هواپیمابر آمریکا در راه ویتنام
رویترز- آمریکا به دنبال افزایش تنشها در دریای چین جنوبی به دلیل اقدامات پکن در این دریا، به ویتنام وعده داد سال آینده میلادی یک ناو هواپیمابر را برای نخستین بار در چند دهه اخیر به بنادر این کشور بفرستد و همکاری دفاعی دو طرف را عمیقتر کند. ویتنام در منطقه جنوبشرق آسیا ادعاهای چین را درباره مالکیت بخش عمده این دریا و جزایرش را به چالش کشیده اما با این حال مجبور به معلق کردن یکسری حفاریهای نفتی خود بعد از فشارهای پکن در ماه گذشته میلادی شد. وزیر دفاع آمریکا سهشنبه گذشته به همتای ویتنامی خود در واشنگتن گفت: یک رابطه دفاعی قدرتمند بین دو طرف وجود دارد که مبتنی بر منافع مشترک است و شامل آزادی دریانوردی در دریای چینجنوبی میشود.
سرمایهگذاری ۶ میلیارد روبلی روسیه در آبخازیا
ایسنا- روسیه در نظر دارد تا در سه ماه آینده بیش از شش میلیارد روبل در اقتصاد منطقه آبخازیا سرمایهگذاری کند.
در دیدار اخیر ولادیمیر پوتین از این منطقه، وی آبخازیا را متحد این کشور خواند و آن را شریکی مهم برای روسیه دانست. براساس آمار موجود حجم تجارت میان روسیه و آبخازیا طی ماههای ژانویه تا مارس امسال بیش از ۵/۶ درصد رشد داشته است. بیشترین صادرات آبخازیا، میوه و سبزیجات و محصولات کشاورزی به روسیه است. بازار کشاورزی روسیه پس از بحران سیاسی با اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۴ میلادی تاکنون به روی محصولات غربی بسته شده است و مسکو تلاش میکند تا نیاز بازار خود را با کشورهای جایگزین غیراروپایی تامین کند.
تلاش نوازشریف برای بازگشت به قدرت
ایسنا- نخستوزیر برکنار شده پاکستان همزمان با اینکه از طرفداران خود خواسته تا برای یک کمپین گسترده آماده شوند، هشدار داد: اگر رهبران منتخب به همین منوال برکنار شوند، پاکستان به سمت یک فاجعه پیش خواهد رفت.
نوازشریف گفت: میخواهیم به دموکراسی و رای مردم احترام گذاشته شود و در همین رابطه باید یک مناظره عمومی برای بازنویسی اصول اجتماعی جدید به راه افتد. این مناظره در پارلمان نیز باید ناهنجاریها را از قانون اساسی حذف کند. وی افزود: بیکار نخواهم نشست و کمپینی را برای تقویت و تحکیم نظم دموکراتیک در پاکستان به راه خواهم انداخت و کشور را مجددا در مسیر پیشرفت، سعادت و رفاه قرار خواهم داد.
مجلس موسسان ونزوئلا خود را عالیترین نهاد خواند
آسوشیتدپرس- مجلس موسسان جدید ونزوئلا در اقدامی جنجالی خود را عالیترین نهاد نسبت به سایر نهادهای دولتی این کشور آمریکایلاتین از جمله کنگره تحت کنترل اپوزیسیون خواند.
این خبر جنجالی پس از آن منتشر شد که هیاتهای این مجلس کنترل این نهاد قانونگذاری را برعهده گرفته و تصویری از هوگو چاوز، رییسجمهور فقید ونزوئلا که سیستم سوسیالیستی را بنیان گذاشت، نصب کردند. رییس حزب حاکم سوسیالیست و رهبر این مجلس گفت، حکمی که به اتفاق آرا تایید شد قانونگذاران کنگره را از اتخاذ هر اقدامی که با قوانین تصویب شده این مجلس جدید تداخل داشته باشد، منع میکند.
مالزی، آخرین ایستگاه تور آسیایی تیلرسون
آسوشیتدپرس- وزیر امور خارجه آمریکا دیروز تور خود به جنوبشرق آسیا را در مالزی به پایان رساند. هدف از این سفرها اعلام تعهد دونالد ترامپ به این منطقه بود. معاون نخستوزیر مالزی در بیانیهای گفت با رکس تیلرسون مذاکراتی با محوریت مسایل امنیتی از جمله تروریسم و قاچاق انسان و نیز مسایل دوجانبه و بینالمللی داشته است. تیلرسون سپس پیش از عزیمت به واشنگتن با کارمندان سفارت آمریکا دیدار کرد. او همچنین شامگاه سهشنبه گذشته که از بانکوک وارد کوآلالامپور شد، با نخستوزیر مالزی دیدار و گفتوگو داشت. روابط مالزی با آمریکا پس از روی کار آمدن رزاق در سال ۲۰۰۹ گرمتر شد اما او به شدت به سمت چین که به بزرگترین شرکت تجاری مالزی تبدیل شده، متمایل شد.
مازاد تجاری چین افزایش یافت
ایسنا- باوجود انتقادهای مکرر آمریکا و اروپا از چین در خصوص افزایش مازاد تجاری، ارقام نشان میدهد که چین در تجارت با دنیا در ژوئیه همچنان شاهد رشدی فزاینده بوده است. آمریکا تاکید کرده است که اگر چین نتواند میزان مازاد تجاری خود را کاهش دهد تعرفه روی واردات از چین را تا ۴۵ درصد بالا خواهد برد. آمار وزارت بازرگانی چین که در تارنمای این وزارتخانه منتشر شده است نشان میدهد میزان مازاد تجاری چین در ماه گذشته میلادی ۴۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۴/۱ درصد رشد داشته است. صادرات چین در ماه میلادی قبل به خصوص با احتساب صادرات با یوان (پول ملی چین) ۲/۱۱ درصد و واردات هم ۷/۱۴ درصد بیشتر شده است.
گروههای سیاسی مصر خواستار شدند؛
ازسرگیری رابطه قاهره- دمشق
ایسنا- چندین گروه سیاسی مصری خواهان ازسرگیری کامل روابط میان سوریه و مصر شده و طرحهای تجزیهطلبانه ایالات متحده درخصوص کشورهای عربی را محکوم کردند. در بیانیه صادره از این گروههای سیاسی آمده است: در شرایطیکه ارتش سوریه پیروزیهایی را در میدان نبرد در رویارویی با گروههای تروریستی رقم میزند، شاهد این هستیم که ایالات متحده به تلاشهایش برای تحمیل طرح تجزیهطلبانه خود در کشورهای عربی ادامه میدهد تا باعث شود که اسراییل قویترین قدرت در منطقه باشد. در این بیانیه آمده است، مردم مصر این تلاشهای مشکوک را محکوم و تاکید میکنند که مردم سوریه و ارتش این کشور قادر هستند با این تلاشها برخورد کرده و تروریسم را شکست دهند و طرحهای تجزیهطلبانه را با مشارکت تمامی گروههای ملی و دموکرات ناکام بگذارند.
جاکوب زوما در قدرت باقی ماند
BBC- رییسجمهور آفریقایجنوبی به سختی توانست در رایگیری درباره ماندن یا رفتن وی جان سالم به در برده و رییسجمهور این کشور باقی بماند. پس از برگزاری این رایگیری که بهطور محرمانه انجام شد، رییس پارلمان آفریقایجنوبی اعلام کرد: ۱۹۸ نماینده به نفع رییسجمهور و ۱۷۷ نفر علیه وی رای داده و ۹ رای نیز ممتنع بوده است. اعطای رای عدم اعتماد به زوما نیازمند تایید ۲۰۱ نماینده از ۴۰۰ نماینده پارلمان بود و بر همین اساس بالکا امبته اعلام کرد رای عدم اعتماد به رییسجمهور منفی است. نمایندگان این حزب در بیانیهای اعلام کردند هدف از این کودتای شکستخورده فروپاشی دولت، توقف ارائه خدمات و ایجاد ناآرامی در جامعه برای سلطه بر قدرت بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد