10 - 08 - 2017
خبر
ماجرای بسته شدن حساب ایرانیان در چین
براساس اعلام اتاق بازرگانی ایران و چین، ایرانیانی که در چین بدون مجوز با حساب شخصیشان فعالیت تجاری انجام میدهند، از سوی چینیها حسابشان بسته میشود.
به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر خبرهای مبنی بر بسته شدن حساب ایرانیان در چند بانک چینی منتشر شد. بر این اساس اعلام شد که چین حسابهای ایرانیان در بانکهای ABC و ICBC و MERCHENT را مسدود کرده است و طی اطلاعاتی که از کارآفرینها به دست رسیده، چین در اقدامی بیسابقه یک به یک در حال مسدود کردن حسابهای ایرانیان است از سوی دلیل این بانکها برای بستن حسابهای ایرانیان در چین تحریمهای بینالمللی وضعشده توسط آمریکا علیه ایرانیان است.
اما یک مقام مسوول در اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در این باره گفت: حسابهای ایرانیانی که در چین بسته شده، شخصی است. ایرانیانی که توریست یا دانشجو در چین هستند بدون مجوز کار حساب شخصی باز میکنند و با آن حساب کار تجاری و بیزینس انجام میدهند و ارقام درشت در حسابهایشان گردش دارد، حسابهایشان از طرف چینیها بسته میشود.
تفکیک بدهکاران نظام بانکی
مدیرکل نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی با اشاره به لزوم تفکیک بدهکاران بانکی، ارزیابی سلامت بانکها را بسیار حائز اهمیت دانست. عباس کمرهای با اشاره به رابطه سلامت بانکها و ثبات مالی در کشور افزود: ارزیابی ثبات مالی و سلامت بانکها ابزاری است که با هدف پایش و نظارت بر این نظام و ارتقای نقاط قوت و رفع ضعفهای احتمالی هر نهاد مالی خصوصا درباره نکول تعهدات خود و وضعیت مالی این نهاد انجام میشود. مدیرکل نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش زیادی از منابع بانکها از طریق سپردههای مردمی تامین میشود و شاید بحث حقوق صاحبان سهام و سرمایه در آنها نسبت به منابعی که از محل سپردهها جذب میشود و خاصیت اهرمی که بانکها دارند، بحث ارزیابی سلامت بانکها، بحث بسیار مهمی است اما درخصوص بانکها نگاه ویژهای وجود دارد زیرا در موسسات دیگر بخشی از دارایی آنها سرمایه و بخشی تسهیلاتی است که دریافت کردهاند اما در نظام بانکی بخش قابل ملاحظهای از داراییها سپردههای مردمی است.
جزییات جدید از جلسه کمیته بررسی نرخ سود
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس از تشکیل کمیتهای متشکل از نمایندگان مجلس، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، سندیکاهای بانکهای دولتی و خصوصی و سازمان برنامهوبودجه برای کاهش نرخ سود بانکی خبر داده است. محمدرضا پورابراهیمی درباره نشست مشترک اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با مدیران عامل بانکهای دولتی و مسوولان وزارت اقتصاد و رییس شورای هماهنگی بانکهای خصوصی اعلام کرده که کمیتهای برای بررسی نرخ سود بانکی تعیین شده است. به گزارش ایبنا پس از طولانی شدن دستور کار و به نتیجه نرسیدن مذاکرات مقرر شد کمیتهای متشکل از نمایندگان وزارت اقتصاد، یکی از معاونین بانک مرکزی، محمدرضا حسینزاده مدیرعامل بانک ملی به عنوان رییس کانون بانکهای دولتی، کوروش پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان به عنوان رییس کانون بانکهای خصوصی و محمدحسین حسینزادهبحرینی نماینده مشهد در مجلس به عنوان رییس کمیته پولی و بانکی کمیسیون اقتصادی مجلس برای بررسی نرخ سود بانکی تشکیل شود.
با حکم سیف؛
معاون ارزی و معاون بینالملل بانک مرکزی منصوب شدند
رییس کل بانک مرکزی، معاون بینالملل بانک مرکزی و معاون ارزی جدید این بانک را منصوب کرد. به گزارش «جهانصنعت»، به نقل از روابطعمومی بانک مرکزی ولیاله سیف طی حکمی سیداحمد عراقچی را به سمت معاون ارزی بانک مرکزی منصوب کرد. در متن حکم وی آمده است: «امید است با اتکال به خداوند متعال و استفاده از تجربیات ارزنده خود در انجام وظایف محوله و پیشبرد اهداف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موفق باشید.»سیداحمد عراقچی؛ دانشآموخته کارشناسی اقتصاد از دانشگاه شهیدبهشتی، کارشناسی ارشد مدیریت مالی (فاینانس) از دانشگاه نیویورک و کارشناسی ارشد اقتصاد از دانشگاه تهران است. همچنین با حکم رییس کل بانک مرکزی، سکان معاونت بینالملل بانک مرکزی به غلامعلی کامیاب سپرده شد. سیف ضمن تقدیر از فعالیتهای غلامعلی کامیاب در حوزه ارزی، وی را به سمت معاون بینالملل بانک مرکزی منصوب کرد. در متن حکم صادر شده آمده است: «امید است با اتکال به خداوند متعال و استفاده از تجربیات ارزنده خود در انجام وظایف محوله و پیشبرد اهداف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موفق باشید.»غلامعلی کامیاب از تاریخ ۱۸ شهریورماه ۱۳۹۲ تاکنون عهدهدار سمت معاون ارزی بانک مرکزی بوده است.
افزایش سقف وام بانکهای قرضالحسنه به ۲۰ میلیون تومان
بانک مرکزی در بخشنامهای به بانکهای «رسالت» و «مهرایران» افزایش سقف وام قرضالحسنه از ۱۵ میلیون تومان به ۲۰ میلیون تومان را ابلاغ کرد. در این بخشنامه آمده است: کمیسیون مقررات و نظارت موسسات اعتباری بانک مرکزی در نهمین جلسه ۱۸ تیرماه سال جاری و در راستای ترویج سنت پسندیده قرضالحسنه و نیز به استناد تبصره (۱) ذیل ماده (۳۵) «دستورالعمل اجرایی تاسیس و فعالیت بانکهای قرضالحسنه و نظارت بر آنها» موضوع مصوبه شماره ۲۱۱۸۵۳. ۳۹۳۹۸ مورخ ۲۶/۱۲/۱۳۸۶ هیات محترم وزیران و اصلاحیههای بعد از آن که مقرر میدارد: «بانک مرکزی میتواند با توجه به نرخ تورم در مبلغ موضوع این ماده تجدیدنظر کند.» مقرر کرد:
«سقف قرضالحسنه اعطایی بانکهای قرضالحسنه از یکصدوپنجاه میلیون ریال به دویست میلیون ریال افزایش یابد».
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد