6 - 08 - 2017
خبر
توقع بخش خصوصی از دولت دوازدهم
تسنیم- با اینکه دولت بارها نسبت به بخش خصوصی اظهار ارادت کرده و مشورت با این بخش را از اولویتهای خود مطرح کرده است اما همچنان سهم بخش خصوصی در تصمیمگیریهای اقتصادی بسیار محدود است. در همین خصوص رییس مجمع واردات اصلاح ساختار اقتصادی، یکسانسازی نرخ ارز و خروج دولت از تصدیگری را از جمله خواستههای بخشخصوصی از دولت دوازدهم دانست و گفت: دولت باید تکلیف ادعای حمایت از بخش خصوصی را مشخص کند.
علیرضا مناقبی با اشاره به خواستههای تکرار شده بخش خصوصی از دولتها اظهار داشت: توقعات بخش خصوصی از دولت دوازدهم، کاملا مشخص و آشکار است و امیدواریم این دولت بتواند با تکیه بر تجربه دولت یازدهم، بخشی از این خواستهها را به مرحله عمل برساند.
وی ادامه داد: حداقل در طول دو دهه اخیر، این انتظارات بارها و بارها تکرار شده است ولی متاسفانه در طول این مدت، اولویتهای دیگری به اقتصاد کشور تحمیل شده که راه را بر اصلاح ساختار اقتصادی سد کرده است و همین موضوع سبب شده بخش خصوصی به بسیاری از معضلات اقتصادی عادت کند و به نوعی با آنها کنار بیاید، بهطوری که بسیاری از آنها را به عنوان بخشی از واقعیتهای اقتصادی کشورمان بپذیرد.
مناقبی اضافه کرد: وجود تناقضات اقتصادی در ساختار صنعت و تجارت، با وجود اینکه سبب اتلاف وقت، انرژی و هزینه فعالان اقتصادی میشود، از آنجایی که عادی و معمول شده، ضرورت گرهگشایی از این مشکلات دردناک را به مرور کمرنگ ساخته است و این را باید تداعیگر تشدید فرسایش بخش خصوصی و از دست رفتن فرصتها بدانیم. به گفته مناقبی، بسیاری از توقعات بخش خصوصی، در قالب قولهایی که دولت در جریان انتخابات ریاستجمهوری داد، میگنجد. به همین دلیل انتظار فعالان اقتصادی از دولت دوازدهم، بسیار زیاد و به دور از سطحیزدگی و شعارهای پوپولیستی است. وی افزود: اولویت دولت دوازدهم باید اصلاح ساختار اقتصادی و فراهم کردن زیرساختهای لازم برای رفتن به سمت رشد اقتصادی پایدار و بلندمدت باشد.رییس مجمع واردات تاکید کرد: پیش رفتن در مسیر سیاست خروج دولت از تصدیگری و ضرورت ریلگذاری برای واگذاری امور به تشکلها جزو ضرورتهایی است که میتواند به تقویت بخش خصوصی منجر شود. وی در پایان تصریح کرد: افزایش اتکای دولت به درآمدهای نفتی، باید به عنوان یک خط قرمز در اقتصاد کشور تعریف شود. این موضوع شاید بهطور مستقیم، اثری بر بخش خصوصی نداشته باشد ولی بهطور غیرمستقیم، میتواند کلید گشایش بخش خصوصی باشد.
امضای تفاهمنامه همکاری میان ایران و چین
ایرنا- ایران و چین در چارچوب گسترش همکاریهای دوجانبه و استفاده از فرصتها و مناسبات پیش آمده در این حوزه در حاشیه کنفرانس بینالمللی خشکبار، تفاهمنامه همکاری امضا کردند. این تفاهمنامه بین اتاق بازرگانی ایران و چین و اتاق بازرگانی واردات و صادرات مواد غذایی چین در حاشیه کنفرانس بینالمللی خشکبار امضا شده است.
در آیین گشایش این گردهمایی اقتصادی که خلیل شیرغلامی، سرکنسول و کنسول اقتصادی ایران در گوانگجو نیز حضور داشتند، اسدالله عسگراولادی رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در سخنانی وضعیت همکاریهای اقتصادی دو کشور را تشریح کرد. وی با اشاره به سطح خوب روابط دو کشور در بخشهای مختلف تجاری و آمار و ارقامی که در این نشست درخصوص بازار خشکبار چین و حضور تجار ایرانی در این بازار عنوان شد، توضیحاتی در خصوص وضعیت تولید و صادرات جهانی پسته و سهم ایران در این بازار ارائه کرد.
پیاز فعلا ارزان نمیشود
ایسنا- در حالیکه طی ماههای گذشته قیمت پیاز همچنان روند افزایشی خود را ادامه داده است، آمار رسمی گمرک نشان میدهد صادرات این محصول گرچه با کاهش محسوس همراه بوده اما همچنان با همان نرخ سابق که بیش از ۴/۶ برابر ارزانتر از بازار داخلی است، ادامه دارد.
از ابتدای تیرماه امسال قیمت پیاز در بازار داخلی افزایش یافت و به تدریج به کیلویی حدود ۴۰۰۰ تومان و بیشتر در برخی نقاط شهر تهران رسید. این در حالی است که هرچه مسوولان بخش دولتی و خصوصی وعده ارزانی آن را در روزها و هفتههای آینده میدادند، پیاز ارزانتر نمیشد. البته طی هفتههای گذشته قیمت این محصول به صورت لاکپشتی کاهش پیدا کرد اما آنقدر پیاز طی دو ماه گذشته افزایش قیمت داشته که محسوس نیست و به چشم نمیآید.
این در حالی است که براساس آخرین آمار ارائهشده از سوی گمرک، طی چهار ماه نخست امسال بالغ بر ۳۰ هزار و ۳۴۹ تن پیاز به ارزشی بالغ بر پنج میلیون و ۹۸۶ هزار دلار معادل ۱۹ میلیارد و ۴۱۳ میلیون و ۳۳۶ هزار تومان به ۱۲ کشور مختلف صادر شده است که به صورت میانگین قیمت هر کیلو پیاز صادراتی ۶۳۹ تومان یعنی یکششم قیمت آن در بازار داخلی میشود.
در شرایط کنونی که قیمت پیاز همچنان رو به افزایش است و در برخی روزها با کاهش ناچیز مواجه میشود، صادرات پیاز چندان منطقی به نظر نمیرسد درحالیکه این محصول گرچه تجارتش با توجه به افزایش قیمت داخلی کاهش یافته اما همچنان طی دو ماه اخیر بالغ بر حدود ۶۰۰ تن به کشورهای مختلفی مانند امارات، بحرین، ترکمنستان، عراق، قطر و ارمنستان صادر شده است و به نظر میرسد مسوولان وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید و تامین بازار محصولات کشاورزی باید فکری به حال بازار پیاز کنند تا هر چه سریعتر قیمت آن به شرایط منطقی و متعادل نزدیکتر شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد