4 - 08 - 2017
خبر
عضو کمیسیون صنایع مجلس:
درخروج پراید باید به توان مالی مردم
توجه شود
ایلنا- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی معتقد است اینکه شرکت سایپا به دنبال طرحی است تا بازار خودروی پراید را ابتدا با محصولی جایگزین تامین کرده و سپس نسبت به خروج آن اقدام کند، حرکت درستی است چرا که نمیتوان در این جریان توان مالی مردم را در نظر نگرفت. ولی ملکی در مورد توقف تولید پراید اظهار داشت: حمایت از این ایده که خودروهای کمکیفیت و با آلایندگی و درصد تصادفات بالاتر باید از رده خارج و جایگزین آن محصولی باکیفیت و ایمنی بهتر شود، بهترین اقدام در جهت رعایت حقوق مصرفکنندگان خواهد بود. وی در ادامه به جریان خروج پیکان از چرخه تولید اشاره کرد و گفت: در سال ۸۴ و در هنگام فعالیت مجلس هفتم، زمانی که پیکان از رده خارج شد برخی استنباطها بر این بود که با خروج پیکان از گردونه تولید، عدهای آسیب خواهند دید اما با پیشبینی محصول جایگزین، کلاس پیکان به پراید تبدیل شد. وی تاکید کرد: قطعا پراید در آن شرایط نسبت به پیکان به لحاظ سرعت، آپشنها و حتی نمای ظاهری گزینه بهتری بود و حال امروز اگر پراید تبدیل به خودرویی با کیفیت بالاتر با آلایندگی کمتر و درصد ریسک خطرپذیری در رانندگی و تصادفات شود بهترین کاری است که در دنیا نیز صورت گرفته و قبلا نیز تجربه شده است. نماینده مشکینشهر در مجلس دهم با اشاره به اینکه هنگامی که به رفاه جامعه و سلامت مردم میاندیشیم باید هزینه آن را نیز بپردازیم، تاکید کرد: در این سالها افرادی خودروی پراید را برای کسب درآمد انتخاب کردهاند که با جایگزینی این خودرو با محصول بهتر این امکان وجود دارد که هزینهها و کرایهها نیز افزایش یابد در حالیکه فردی که خودروی بهتری استفاده میکند باید هزینه آن را نیز بپردازد. ملکی در ادامه با اشاره به افزایش قیمت پراید و برخی از خودروها گفت: زمانی که هزینه تولید به جهت سیر صعودی قیمت قطعات و حاملهای انرژی و نرخ تورم افزایش دارد، اینکه انتظار داشته باشیم که قیمت کالایی ثابت بماند انتظار بیجا و نادرستی است.
قائممقام وزیر صنعت:
طرح رونق تولید ادامه مییابد
ایلنا- قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در سالجاری علاوه بر ۲۰ هزار میلیارد تومان طرح رونق ۱۰ هزار میلیارد تومان نیز برای نوسازی ماشینآلات صنایع در نظر گرفته شده است. رضا رحمانی درخصوص طرح رونق تولید اظهار داشت: امسال نیز طرح رونق را تمدید کردهایم و قرار شده در سالجاری ۲۰ هزار میلیارد تومان به واحدهای صنعتی متوسط و کوچک تسهیلات داده شود. رضا رحمانی ادامه داد: از هفته گذشته سامانه ثبتنام این طرح دوباره آغاز به کار کرده و واحدهای تولیدی خواهان تسهیلات میتوانند برای دریافت وام به این سایت مراجعه کنند. شرایطی که امسال برای این وامها در نظر گرفتهایم همانند سال قبل است و امیدواریم بانکها نیز همکاری لازم را داشته باشند. وی تصریح کرد: علاوه بر این مبلغ، ۱۰ هزار میلیارد تومان به صورت ریالی نیز برای نوسازی صنایع مصوبه گرفتهایم که البته هنوز این طرح در سامانه فعال نشده است. قائممقام وزیر صنعت در امور تولید در پایان افزود: معاونت صنایع در حال آمادهسازی این طرح است تا آن را به دولت ارائه کند، طرح بسیار جامع و خوبی تهیه شده که میتواند کمک زیادی به واحدهای نیمهفعال و فعال برای بهروزرسانی و تجهیز ماشینآلات کند.
خوداظهاری استاندارد توسط تولیدکنندگان الزامی میشود
ایسنا- معاون سازمان ملی استاندارد از تدوین مدل «اظهاریه انطباق استانداردسازی فرآوردهها» در کشور خبر داد و گفت: این طرح در مجلس مصوب شده و در انتظار تصویب شورای نگهبان است و پس از آن خوداظهاری استاندارد توسط تولیدکنندگان الزامی خواهد شد. بهگزارش ایسنا، حمید مرندیمقدم چهارشنبه ۱۱ مرداد در شورای استاندارد استان همدان، با بیان اینکه بیش از ۳۵ هزار استاندارد ملی در کشور تدوین شده که نقشهراه تولیدکنندگان است، اظهار کرد: ۱۰۰۰ فرآورده در کشور مشمول استاندارد اجباری است که توسط ۲۲ هزار واحد تولید میشود. وی با اشاره به طراحی مدلی برای اظهاریه انطباق استانداردسازی واحدهای تولیدی افزود: پس از ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی، سازمان ملی استاندارد در زمینه پوشش کلیه کالاها مطالعاتی از روند استانداردسازی انجام داده و منجر به این شد که مدلی تحت عنوان اظهاریه انطباق DOC تدوین شود.مرندیمقدم با بیان اینکه مدلسازی و نمونهبرداری از کشورهای توسعهیافته بومیسازی شده و امروز بستر سامانه یارانهای این مدل آماده است، اظهار کرد: سه ماه قبل درخواستی از دولت در این زمینه داشتهایم که معاون اول رییسجمهور بخشنامهای مبنی بر اینکه در زمان صدور مجوز برای واحدهای تولیدی باید پیوست استاندارد نیز تهیه شود، به دستگاههای اجرایی ابلاغ کرد.
وی با اشاره به اینکه بحث خوداظهاری توسط تولیدکنندگان نیز الزامی خواهد شد، گفت: در این میان تولیدکنندگان مختارند یکی از استانداردهای ملی، منطقهای و بینالمللی را اظهار کرده و مسوولیت نمونهبرداری و آزمون با خود تولیدکننده خواهد بود چراکه در نامهای خود واحد تولیدی اعلام میکند که محصول تولیدی براساس چه استانداردی بوده و تعهد میکند آن را رعایت کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد