30 - 07 - 2017
خبر
کمبود الکترودهای گرافیتی فعالان صنعت فولاد کشور را نگران کرد
تسنیم- یک تولیدکننده صنعت فولاد در تهران گفت، کمبود الکترودهای گرافیتی وارداتی در بازار موجب افزایش هزینه تولیدات صنعت فولاد کشور شده است.
به گزارش پایگاه خبری پلاتس، یک تولیدکننده صنعت فولاد در تهران گفت، کمبود الکترودهای گرافیتی وارداتی در بازار موجب افزایش هزینه تولیدات صنعت فولاد کشور شده است. وی در عین حال گفت، کمبود این الکترودها، تاثیری بر صادرات ایران نخواهد داشت.
وی افزود: «شرکتهای کوچک بیشتر نگران وضعیت پیش آمده هستند، زیرا تولیدکنندگان بزرگ معمولا ذخایر کافی الکترود برای مواجهه با وضعیتهای کمبود چند ماهه الکترود را در بازار دارند و از سوی دیگر، در وضعیتهای مشابه اینچنینی، عرضهکنندگان الکترود، مشتریان قدیمی خود را در اولویت قرار میدهند.»
این فعال صنعتی افزود، ایران الکترودهای گرافیتی مورد نیاز خود را عمدتا از کشورهای هند و چین تامین میکند، اما در حال حاضر به دلیل کمبود الکترود در بازار بینالمللی، واردات کم شده است.
صنعت فولاد ایران عدمتا متکی به کورههای تولید فولاد قوس الکتریکی است و این موضوع موجب شده تا کمبود عرضه الکترودهای گرافیتی، در هفتههای اخیر نگرانیهایی را به وجود بیاورد.
در همین حال، سید حسین احمدی، مدیرعامل شرکت خراسان استیل کامپلکس گفته، با توجه به کمبودهای به وجود آمده در بازار، چند شرکت ایرانی برای احداث اولین کارخانه تولید الکترودهای گرافیتی ایران با هم شرکت مشترک تشکیل دادهاند.
وی اضافه کرده: «برای تولید الکترودهای گرافیتی، حدود ۲۰۰ میلیون دلار توسط معادن دولتی ایران و شرکتهای ایمیدرو، فولاد مبارکه و خراسان در شرکت نوین الکترود سرمایهگذاری
خواهد شد.»
احمدی گفت: «امیدواریم با بهبود وضعیت بعد از لغو تحریمها، به زودی بتوانیم ماشینآلات مورد نیاز را تامین کنیم و این کارخانه طی یکی دو سال به بهرهبرداری برسد.» وی گفت، کمبود الکترودهای گرافیتی به چالش عمده برای صنعت فولاد ایران تبدیل شده است.
باک خالی خودروهای صفر هنگام تحویل
فارس- این روزها در کنار کیفیت پایین برخی خودروهای صفر، بعضی مشتریان خودروی جدید خود را با باک بنزین تقریبا خالی تحویل میگیرند.
در شرایطی که خودروسازان بابت تک تک قطعات خودرو و امکانات نصب شده روی آن از مشتریان هزینه دریافت میکنند، حذف برخی موارد الزامی از خودروهای صفر کیلومتری تحویلی به مشتریان نارضایتی خریداران را به همراه داشته است.
در این مورد میتوان به تحویل خودروهای با باک بنزین تقریبا خالی به برخی مشتریان اشاره کرد به طوری که اولین جایی که خریدار باید پس از تحویل خودرو به آنجا مراجعه کند، پمپ بنزین است.
یکی از خریداران ساندرو از شرکت پارسخودرو در این مورد به خبرنگار فارس میگوید: وقتی ماشینم را از کارخانه تحویل گرفتم، یکی از دستاندرکاران تحویل خودرو به من گفت که سریع خودت را به یک پمپ بنزین برسان وگرنه در اتوبان میمانی.
در گذشته فیلم خالی کردن بنزین از باک خودروهای صفر نیز در فضای مجازی دست به دست میشد که در نهایت خودروسازان اعلام کردند با نمایندگیهای خاطی برخورد خواهند کرد اما ظاهرا بنزین خودروهای صفر زیر دندان خود خودروسازان هم مزه کرده و حالا حتی خودروهای تحویلی در خود کارخانه نیز باک خالی دارند.
در کنار این مساله، میتوان به حذف جعبه ابزار از روی خودروهای صفر نیز اشاره کرد. شرکتهای خودروساز در تحویل برخی خودروها از قرار دادن جعبه ابزار در خودرو خودداری کرده و خودروی بدون ابزار به مشتریان تحویل میدهند. این در حالی است که سالهای گذشته علاوه بر جعبه ابزار، جعبه کمکهای اولیه نیز در خودرو قرار میگرفت.
به این ترتیب در شرایطی که مدیران خودروساز هر روز بهانه تازهای برای گرفتن مجوز افزایش قیمت خودرو میتراشند، مشتریان شاهد کم شدن امکانات خودروهای تولیدی هستند و این امکانات که وجود بسیاری از آنها در خودرو الزامی است، هر دفعه آب میروند. بر اساس این روند نگرانکننده خواهد بود اگر این حذف امکانات به حذف قطعات مهمتری در خودرو تسری پیدا کند.
رکورد واردات خودرو جابهجا شد
فارس- طبق آمار منتشر شده از تجارت خارجی در چهار ماهه امسال رکورد واردات خودرو جابهجا شده و تنها واردات خودروهای هیبریدی ۱۸۵۵ درصد رشد داشته است.
براساس اطلاعات به دست آمده از میزان ارزش کالاهای عمده وارداتی چهار ماهه امسال بالغ بر ۷۹ میلیون و ۴۹۰ هزار دلار خودروی هیبریدی با حجم موتور ۱۵۰۰ سیسی تا ۲۰۰۰ سیسی وارد کشور شده که تعداد آنها بیش از ۲۷۵۰ دستگاه است.
طبق جزییات به دست آمده تا تیرماه سال ۹۵ بالغ بر چهار میلیون و ۶۵ هزار و ۶۳۸ دلار خودروی هیبریدی وارد کشور شده بود که در شش ماهه امسال رشد آن به بیش از ۱۸۵۵ درصد رسیده است. این کالا تعرفهای جدا از وسایل نقلیه دیگر داشته و به دلیل این حجم از افزایش برای اولین بار رکوردی بینظیر ثبت کرده و جزو اقلام عمده وارداتی محسوب میشود.
همچنین طبق جدول خودروهای ۱۵۰۰تا ۲۰۰۰ سیسی حدود ۱۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد دارند و در چهار ماهه سالجاری فقط از این ردیف تعرفهای بالغ بر ۱۵ هزار ۵۴۲ دستگاه به کشور آمده است.
این در حالی است که سال گذشته در همین مدت از مجموع دو ردیف تعرفهای خودرو با حجم (۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰) و (تا ۲۵۰۰) سیسی حدود ۱۵ هزار خودرو وارد کشور شده بود.
پس از برجام و انعقاد قراردادهای خودرویی شاهد افزایش چندین برابری واردات خودرو و قطعات منفصله و ارزبری شدید این نوع کالاها و وسایل هستیم.
برخی کارشناسان معتقدند فروش نفت در پسابرجام و کانال ارزی طراحی شده به گونهای است که واردکنندگان را به سمت کالاهایی با نقدشوندگی بالا مثل خودرو و قطعات آن سوق میدهد.
پیش از این علی علیآبادی فراهانی، مدیر دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت از توقف ثبت سفارش خودرو به دلیل به روزرسانی سامانه خبر داده بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد