30 - 07 - 2017
خبر
رییس اتاق بازرگانی ایران:
مردم به خرید کالاهای بنجل روی آوردهاند
ایسنا- خیلی وقت است طبقه متوسط به پایین کشور در شرایطی قرار گرفته که به لحاظ سطح درآمدی با مشکل مواجه بوده و ناچار است در برخی موارد به خرید کالاهای بیکیفیت با قیمت پایینتر روی آورد. در همین خصوص رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه طبقه متوسط به پایین در شرایطی قرار گرفته که به لحاظ سطح درآمدی با مشکل مواجه است، گفت: به دلیل اینکه کالای ایرانی با قیمت بالا تولید میشود، برخی اقشار سطح جامعه، قدرت خرید آن را ندارند و به کالاهای بنجل رو آوردهاند که این بر هم خوردگی تعادل عرضه و تقاضا مسالهساز شده است.
غلامحسین شافعی بیان کرد: اتفاق مهمی که رخ داده و به آن توجه نمیشود، بر هم خوردگی تعادل عرضه و تقاضاست. در ۱۰ سال گذشته طبقه متوسط در کشور شکسته شده است. بخشی از این طبقه متوسط به طبقه بالاتر و بخش زیادی به طبقات پایین سقوط کردهاند. این در حالی است که طبقات بالای کشور معمولا از کالای داخلی استفاده نمیکنند.
وی در نشست مشترک کمیسیونهای صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی و اصفهان در اتاق بازرگانی مشهد اظهار کرد: وضع اصفهان در کارنامه اقتصادی برای کشور شاخص و فرصت است که امیدواریم این نشستها و همفکریها ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: ما در مقطعی ۱۰ساله رکورد اشتغال کشور را داشتیم که هیچوقت تکرار نشد. این بازه بین سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۵ بود که در این مدت پنج میلیون و ۹۰۰ هزار شغل ایجاد شد. محور اصلی این حرکت با بخش صنعت کشور بود. در مقطع پنج ساله از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۱ وضعیت کاملا برعکس شد و اقتصاد کشور به قهقرای تاریخی رفت و بیشترین صدمه را بخش صنعت دید.
شافعی با بیان اینکه پیشقراول اقتصاد کشور بخش صنعت است، گفت: در این دوره دوم که صنعت بسیار صدمه خورد و برای جبران آن میبایست کشور دوباره از صنعت آغاز میکرد اما این اتفاق نیفتاد و صنعت در محاق قرار گرفت. همین هدفمند کردن یارانهها قرار بود مصرف انرژی را کاهش داده و بازار رقابتی را توسعه دهد که هیچکدام رخ نداد.
زمزمه گرانی نان
تسنیم- در حالی که بسیاری از صنایع خواستار افزایش قیمت کالاهای خود هستند، رییس اتحادیه نانهای حجیم و نیمهحجیم صنعتی نیز با اعلام اینکه نان از سال ۹۳ تاکنون گران نشده گفت: باتوجه به افزایش هزینههای جاری و ثبات نرخ نان طی سه ساله اخیر تغییر قیمت این کالای اساسی ضروری به نظر میرسد.
محمدجواد کرمی با اعلام اینکه، آرد دو نرخی و نبود رقابت سالم از جمله عوامل نارضایتی مردم از کیفیت نان است، افزود: نرخ نان از سال ۹۳ به بعد هیچگونه افزایشی را در کشور تجربه نکرده، ولی در عوض هزینههای مترتب بر تولید این کالا از قبیل: حقوق و دستمزد، بیمه، مالیات آب، برق، گاز، تلفن و... همواره روی ریل صعودی قرار داشته است.
رییس اتحادیه نانهای حجیم و نیمهحجیم صنعتی با اعلام اینکه عامل فساد در بخش نان دو نرخی بودن قیمت آرد در بازار است، گفت: در حال حاضر دولت هرکیلوگرم آرد یارانهای را با قیمت ۶۶۵ تومان و آرد آزاد را با نرخ ۹۰۰ تومان در اختیار نانواییها قرار میدهد. در حالی که یکسانسازی نرخ آرد و گندم افزایش کیفیت و رقابت را به همراه دارد.
کرمی با اشاره به اینکه کیفیت و رقابت سالم منوط به افزایش قیمت است، بیان داشت: باتوجه به افزایش هزینههای جاری و ثبات نرخ نان طی سه ساله اخیر تغییر قیمت این کالای اساسی ضروری است.
واکنش اتاق اصناف به فروشگاه ترکیه در تهران
تسنیم- آنطور که سخنگوی اتاق اصناف ایران اعلام کرده است، برای کنترل واردات پوشاک باید از ابزار قانونی تعرفه واردات اقدام کرد و در تعیین این تعرفه نظر تولیدکننده و کارشناس داخلی لحاظ شود، اما مانعی نمیتوان ایجاد کرد. مجتبی صفایی درخصوص تاسیس مرکز تجاری ترکیه در ایران اظهار کرد: درباره واردات کالای مشابه داخلی همواره دغدغه وجود دارد و واردات غیرقانونی آن نیز تبدیل به معضلی برای کشور شده است. همچنین درباره واردات غیرقانونی کالا همه مسوولان تاکید خاصی بر جلوگیری از ورود آنها به کشور دارند.
وی افزود: براساس مبارزات انجامشده جلوی ورود کالای قاچاق بهصورت مقطعی به کشور گرفته میشود، اما در شرایط دیگر دوباره وارد کشور میشود. سخنگوی اصناف ایران با اشاره به واردات غیرقانونی کالا به کشور ادامه داد: در کشور منعی برای جذب سرمایهگذار خارجی نداریم و اولویتهای آن را نیز دولت تعیین میکند تا از نظام داخلی حمایت شود. وی تصریح کرد: اگر کالایی ارزانتر در اختیار مصرفکننده قرار گیرد یا بهنحوی سیر تولید و توزیع تسریع یابد، ایرادی ندارد، اما اولویت با کالاهای داخلی است و در صورتی که کالایی تولید داخلی نداشت آن موقع باید اقدام به واردات شود.
صفایی با بیان اینکه اصناف در حوزه پوشاک معتقد به حمایت از تولید داخلی هستند، گفت: اگر مانعی ایجاد کنیم که پوشاک کشورهای دیگر حق حضور در بازار ما را نداشته باشند، در این صورت ممکن است آنها نیز اجازه صادرات کالاهای ایرانی را به کشور خود ندهند.
وی افزود: درصورتی که مجموعهای اقدام به واردات قانونی کالا به کشور داشته باشد و لطمهای نیز به تولید داخلی نزند نباید به آن خرده گرفت، زیرا میتواند اجناس را بهقیمت مناسبتری بهدست مصرفکننده برساند.
صفایی همچنین در ادامه گفت: در حال حاضر افغانستان به wto پیوسته است و در آینده نزدیک عراق نیز به سازمان تجارت جهانی میپیوندد، این امر بهمعنی گرفته شدن بازارهای ایران است و اگر فکر جدی نشود وضعیت اقتصادی ما در آینده نزدیک دچار چالش میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد