5 - 12 - 2019
خبر
بوشهر در صدر تورم نقطه به نقطه
«جهان صنعت»- اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود شاخص تورم در استانهای مختلف کشور را در سه حوزه تورم نقطه به نقطه، تورم ماهانه و تورم ۱۲ ماهه منتهی به اردیبهشت را بررسی کرده است.
بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته در شاخص تورم کل، در حوزه تورم نقطه به نقطه بالاترین تورم به استان بوشهر با بیش از ۶۵ درصد اختصاص یافته است و پس از آن کردستان و خراسانجنوبی با ۶۳ درصد در ردههای بعدی هستند.
پایینترین تورم ثبت شده در این حوزه نیز به هرمزگان با ۴۳، قم با ۴۴ و اصفهان و فارس با ۴۵ درصد اختصاص یافته است. استان تهران نیز در حوزه تورم نقطه به نقطه عدد ۵۰ درصد را به ثبت رسانده است.
در حوزه تورم ماهانه (اردیبهشت) بالاترین نرخ به ایلام با چهار درصد اختصاص یافته و پس از آن نیز سیستانوبلوچستان با ۲/۳ و زنجان با سه درصد قرار دارند. کمترین تورم ماهانه در استان هرمزگان با ۳/۰ درصد و لرستان، همدان و فارس با ۶/۰ درصد ثبت شده است. تهران نیز در این دوره تورم ماهانه ۶/۱ درصدی را تجربه کرده است.در حوزه تورم ۱۲ ماهه منتهی به اردیبهشت کردستان با ۴۱، چهارمحالوبختیاری با ۵/۴۰ و ایلام با ۳/۴۰ بیشترین تورم را داشتند.در پایینترین تورمها نیز سه استان قم، هرمزگان و کرمان با قرار گرفتن در مرز ۲۸ تا ۲۹ درصد تورم حضور دارند. تهران در این شاخص، تورم ۳۵ درصدی را پشتسر گذاشته است.در بررسی تغییر قیمت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات نیز تمامی استانها بررسی شدهاند که در حوزه نقطه به نقطه (مقایسه اردیبهشت امسال با مدت مشابه سال گذشته) بوشهر با ۱۰۳، چهارمحالوبختیاری با ۹۰ و مرکزی با ۸۸ درصد بالاترین تورم را داشتهاند.استانهای زنجان، قم و همدان پایینترین تورم نقطه به نقطه در این شاخص را ثبت کردهاند و تهران تورمی ۸۱ درصدی داشته است.
در حوزه تورم ماهانه قیمت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات بالاترین عدد به ایلام با حدود چهار درصد تورم اختصاص یافته و در میان پایینترین تورمها در این حوزه نیز بوشهر با منفی ۸/۴ درصد بهترین وضعیت را داشته است. تهران نیز در این شاخص، تورم منفی ۹/۰ درصدی را به ثبت رسانده است.
در تورم ۱۲ ماهه قیمت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات نیز بوشهر با ۶۱، چهارمحالوبختیاری با ۵۸ و خوزستان با ۵۴ درصد قرار دارند و در میان استانهای با نرخ پایین تورم نیز زنجان ۴۲، سمنان ۴۶ و کرمان ۴۶ درصد تورم داشتهاند. تهران نیز در این مدت در حوزه تورم خوراکیها و آشامیدنیها در بازه منتهی به اردیبهشت تورمی ۵۰ درصدی را تجربه کرده است.
قیمت مرغ دوشنبه مشخص میشود
مهر- مرغ که از آغاز ماه رمضان با شیبی آرام افزایش قیمت پیدا کرد، دوشنبه نرخگذاری میشود. در این خصوص عضو هیات مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با بیان اینکه دوشنبه آینده قرار است نرخ جدید مرغ در جلسه ستاد تنظیم بازار بررسی و تصویب شود، گفت: با پیشنهادات وزارت جهاد در این زمینه موافق نیستیم.
برومند چهارآیین اظهار داشت: قیمت مرغ طی روزهای اخیر که تعطیلات بوده نسبت به روزهای گذشته تفاوتی نداشته است.
وی متوسط قیمت هرکیلوگرم مرغ زنده را ٨٢۵٠ تومان اعلام و اضافه کرد: در استانهایی مانند گلستان و گیلان قیمت این کالا از ٨٠٠٠ تومان پایینتر است چون عرضه در این استانها بر تقاضا پیشی دارد همچنین در استانهایی مانند سیستانوبلوچستان، هرمزگان، بوشهر و آذربایجانغربی قیمت بالاتر از ٨۵٠٠ تومان است چون معمولا در این استانها کمبود عرضه داریم و قیمت مقداری بیشتر است.چهارآیین متوسط کشوری قیمت لاشه مرغ را ١٢ هزارتومان اعلام و اضافه کرد: قرار است دوشنبه ٢٠ خردادماه ستاد تنظیم بازار جلسهای تشکیل دهد و در این جلسه قیمت جدید مرغ بررسی و تصویب شود.
وی با بیان اینکه نمایندگان تشکلها نیز قرار است در این جلسه حضور داشته باشند و از حقوق تولیدکنندگان دفاع کنند، افزود: قیمت پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی برای مرغ زنده ٨٨٠٠ تومان درب واحدهای مرغداری و ١٢ هزار و ٩۶٠ تومان برای لاشه آن است که این نرخها مورد قبول ما نیست.
چهارآیین ادامه داد: ما معتقدیم قیمت هرکیلوگرم مرغ زنده درب مرغداری در شرایط کنونی باید ٩۵٠٠ تومان و لاشه مرغ کیلویی ١۴ هزار تومان باشد تا تولیدکنندگان زیان نکنند و مجبور به واردات این کالا نشویم.
آخرین وضعیت قیمت تخممرغ
باشگاه خبرنگاران- هماکنون متوسط نرخ هر کیلو تخممرغ جلوی در مرغداری چهار هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار و ۶۰۰ معادل شانهای ۹ هزار تومان است که با قیمت تمام شده خود فاصله معناداری دارد.
رییس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران درباره آخرین تحولات بازار تخممرغ قیمت تمام شده هر کیلو تخممرغ را ۸ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: از دو ماه گذشته تاکنون مرغداران در فروش هر کیلو تخممرغ با زیان سه هزار و ۴۰۰ تا سه هزار و ۵۰۰ تومانی روبهرو هستند که استمرار این روند، صنعت را با چالش جدی مواجه میکند.
ناصر نبیپور ادامه داد: طبق قول وزیر جهاد کشاورزی قرار است ۱۰ هزار تن تخممرغ مازاد مرغداران از طریق اتحادیه میهن خریداری و ذخیرهسازی شود که تحقق این امر بر جلوگیری از روند کاهش قیمت و زیان مرغداران تاثیر بسزایی دارد.این مقام مسوول گفت: با وجود بهبود تقاضا با اتمام ماه رمضان، نمیتوان انتظار داشت که بدون حمایت دولت، ضرر مرغدار به نصف قیمت تمامشده برسد، چرا که در فصل گرما، تقاضای چندانی برای خرید تخممرغ در بازار وجود ندارد.رییس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران با اشاره به اینکه خبری از صادرات تخممرغ نیست، بیان کرد: با توجه به شرایط آنفلوآنزای حاد پرندگان در چند واحد بومی در اسفند، کشور ما از نظر سازمان بهداشت جهانی همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد. حال باید منتظر ماند و دید که رایزنی رییس سازمان دامپزشکی در اجلاس جهانی با مسوولان عراقی به کجا رسیده است.
وی ادامه داد: با پاک شدن کشور از آنفلوآنزای حاد پرندگان این امکان وجود دارد که ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن تخممرغ در سال به بازارهای هدف صادر شود.
کاهش تولید میگو
مهر- علی رغم پیشبینی افزایش تولید میگو در سال ۹۸ و با توجه به گرانی و بالا رفتن هزینهها، تولید این محصول دریایی در سالجاری کاهش مییابد.
مدیرکل دفتر امور میگو و آبزیان آب شور سازمان شیلات ایران در این باره گفت: پیشبینی میشد تولید میگو در سال ۹۸ به ۶۰ هزارتن برسد، اما باتوجه به افزایش قیمت نهادههای تولید به ویژه در بخش خوراک و لارو( بچه) میگو، ۴۲ تا ۴۵ هزار تن آن محقق میشود که کمتر از سال گذشته است.
وحید معدنی ادامه داد: هزینه تمام شده تولید هر کیلوگرم میگو در سال گذشته ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان بود، اما امسال به ۲۴ تا ۲۷ هزار تومان افزایش یافته است.به گفته معدنی، افزایش قیمت خوراک که بیش از ۶۵ درصد هزینه تولید میگو را شامل میشود دلیل اصلی افزایش هزینه تولید میگو در سالجاری است.وی با تاکید براینکه ۸۰ تا ۸۵ درصد خوراک میگو در داخل کشور تولید میشود، افزود: افزایش نرخ مواد اولیه خوراک میگو مانند پودر ماهی و کنجاله سویا قیمت خوراک میگو را بالا برده است.
معدنی از دیگر نهادههای تاثیرگذار در افزایش هزینه تولید میگو و کاهش تولید این آبزی در سالجاری را افزایش قیمت هر قطعه لارو (بچه) میگو عنوان کرد.وی گفت: قیمت هر قطعه لارو (بچه) میگو در سال گذشته ۱۸ تا حداکثر ۲۳ هزار تومان بود، اما در سالجاری قیمت هر قطعه آن از ۳۵ هزار تومان آغاز شده و تا ۵۰ هزار تومان نیز میرسد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد