5 - 12 - 2019
خبر
ادامه گرانفروشی نان
ایسنا- از سال ۹۶ زمزمه گران شدن نان به گوش میرسید اما قیمتهای مصوب اجازه افزایش قیمت را به نانوایان نمیداد. ولی همچنان برخی از واحدهای نانوایی با افزودن موادی مثل کنجد، سبوس و سبزی قیمت نان را بالا بردند. علاوه بر آن هر چند وقت یک بار به بهانهای وزن چانه و کیفیت خمیر و پخت نان کاهش مییابد بهگونهای که در یک سال اخیر شاهد بودیم که به صورت هماهنگ از سوی برخی واحدهای نانوایی، کیفیت پخت نان و وزن چانه آن آب رفته است. برخی از نانواییها در چند سال اخیر به روشهای خاصی روی آوردهاند. از این روشها میتوان به کاهش وزن چانه، کاهش کیفیت خمیر نان، اجبار مشتری به خرید نانهای سفارشی و عرضه نان تنها به روش سفارشی اشاره کرد. در چند وقت اخیر دیده شده که در برخی مناطق کیفیت نان به خصوص نانهای سنگک کاهش یافته و میزان سوختگی نانها افزایش یافته یا قسمتهایی از نان خمیر میماند که این موارد به دلیل کاهش کیفیت خمیر و پخت نان است. از سوی دیگر برخی واحدهای آزادپز در ماههای گذشته تنها محصولات سفارشی که هزینه بیشتری برای مشتری به همراه دارد را عرضه میکنند که البته ناگفته نماند کیفیت پخت این دست نانها هم بعضا آنچنان تعریفی ندارد. تمام این مسائل در حالی رخ میدهد که سازمانهای نظارتی همچون سازمانهای صنعت، معدن و تجارت، سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد و سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان خروجی نسبت به بازرسی و نظارت بر فعالیت نانواییها در این چند ماه ارائه نکردهاند. در این رابطه فردی که برای خرید نان سنگک مراجعه کرده بود با گلایهمندی از تفاوت قیمت نان در واحدهای نانوایی مختلف گفت: هر واحد با تغییر سایز نان و افزودن موادی همچون سبوس، کنجد و سبزی قیمتی را برای خود در نظر گرفته و حتی در مورد نان ساده نمیتوان نرخ ثابتی را پیدا کرد زیرا برخی از واحدها نان ساده را از پخت خود حذف کردهاند.
لبنیات گرانتر میشود
ایلنا- قیمت محصولات لبنی که با شیب آرام هفتگی و گاهی بدون مجوز افزایش پیدا کرده بود در هفته جاری گرانتر میشود. افزایش قیمت محصولات لبنی به تصویب ستاد تنظیم بازار رسیده است و حداکثر تا سهشنبه هفته جاری به کارخانهها ابلاغ میشود. نرخ مصوب بر اساس افزایش ۱۴ درصدی هزینه تولید در کارخانهها به علاوه افزایش قیمت خرید شیرخام از دامداران تعیین میشود. انجمن صنایع لبنیات فقط هزینههای تولید را از طریق حسابرسها تعیین و آن را به کارشناسان سازمان حمایت اعلام میکند بنابراین محاسبه دقیق افزایش نرخ لبنیات بر عهده کارشناسان سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان است. تولیدکنندگان مدعیاند که هزینههای تولید که از مجموع هزینههای سربار، دستمزد، حملونقل و انرژی تشکیل میشود افزایش قابل توجهی داشته است. با توجه به خبرها، به نظر میرسد قیمتهای جدید حداکثر تا سهشنبه هفته جاری به کارخانههای لبنی ابلاغ شود.
میوه ارزان شد
ایلنا- بر اساس آخرین نرخ نامه سازمان میادین میوه و ترهبار ۹ قلم میوه فصل در میادین کاهش قیمت داشته است. در نرخ نامه جدید سازمان میادین میوه وترهبار شهرداری تهران ازگیل، هلو و توت فرنگی از جمله میوههای بهاری هستند که با قیمت زیر ۱۰ هزار تومان عرضه میشوند. براساس نرخ نامه این سازمان، هر کیلوگرم ازگیل با قیمت هشت هزار و ۵۰۰ تومان، هلو با قیمت ۹ هزار و ۳۰۰ تومان و توتفرنگی با قیمت ۹ هزار و ۸۰۰ تومان در میادین میوه و ترهبار به فروش میرسد. همچنین انبه و زردآلو که به تازگی به میادین وارد شدهاند به ترتیب با قیمت ۱۶ هزار و ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میشوند. همچنین هر کیلوگرم پرتقال تامسون شمال از ۴۵۰۰ به ۳۵۰۰ تومان رسیده و زردآلو ۱۰ هزار تومانی هفته گذشته نیز با ۴۰ درصد کاهش، شش هزار تومان قیمتگذاری شده است. در بازار هفته جاری میدان مرکزی میوه و ترهبار، دیگر میوهها مانند خیار گلخانهای، هلو، ملون، طالبی و توتفرنگی کرج نیز با کاهش قیمت مواجه شده و به ترتیب ۲۰۰۰ تومان، ۵۰۰۰ تومان، ۲۰۰۰ تومان، سه هزار تومان و ۱۰ هزار تومان کشف قیمت شدند. به این ترتیب و با محاسبه حداکثر سود منطقی ۳۵ درصدی انواع میوه، انتظار میرود که قیمت این محصولات در بازار نیز با کاهش مواجه شود و ناظران بر این روند کاهش قیمت نظارت بیشتری داشته باشند، چرا که به عنوان مثال یک کیلوگرم زردآلو با کاهش ۴۰ درصدی قیمت که در طول یک هفته اخیر داشته نباید در بازار بالاتر از قیمت عمدهفروشی گذشته خود هم فروخته شود.
آفتکشی ادامه دارد
ایسنا- سطح مبارزه با آفت ملخها تاکنون به ۵۳۱ هزار و ۸۸۰ هکتار از اراضی ۹ استان جنوبی کشور رسیده است. سازمانهای جهاد کشاورزی ۹ استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان (جیرفت)، بوشهر، خوزستان، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی طی چهار ماه گذشته درگیر مبارزه گسترده با آفت ملخ صحرایی هستند و جمع ریزش این نوع ملخ از بهمن ماه سال گذشته تا پایان روز گذشته (۱۷ خردادماه) ۱۵۳ ریزش بوده است. بر اساس گزارش وزارت جهاد کشاورزی با وجود کمبود برخی تجهیزات و منابع لازم، اقدامات پیشگیرانه و سمپاشی عرصههای درگیر با قدرت در این استانها در حال انجام است و تا جای ممکن از ورود و خسارت گسترده ملخ صحرایی به اراضی زراعی و باغی کشور جلوگیری شده است. تاکنون در استان سیستان و بلوچستان در سطح ۱۴۱ هزار و ۵۰۰ هکتار، در جنوب کرمان (جیرفت) ۱۲۷ هزار و ۴۶۲ هکتار و در استان هرمزگان در مساحتی به وسعت ۱۱۱ هزار و ۲۶۲ هکتار عملیات سمپاشی و مبارزه با کلنیهای ملخ صحرایی انجام شده است. همچنین سطح مبارزه با این آفت تا روز جمعه ۱۷ خردادماه در استان بوشهر ۸۶ هزار و ۲۷۰ هکتار، خوزستان ۲۷ هزار و ۲۸۷ هکتار، فارس ۲۴ هزار و ۲۰۴ هکتار، کرمان ۸۸۰۰ هکتار، کهگیلویهوبویراحمد ۴۹۰۰ هکتار و در خراسانجنوبی به ۱۹۵ هکتار رسیده است. براساس برنامهریزیها و پیشبینیهای انجام شده، فاز اول عملیات مبارزه با آفت ملخ تا پایان مرداد ماه و در سطح ۷۵۰ هکتار از اراضی کشور ادامه خواهد داشت.
وعده پرداخت وامهای بلاعوض استانهای سیلزده
در مصوبه تکمیلی هیات وزیران در تاریخ ۳۱ فروردین و ۲۳ اردیبهشت امسال، ۲ هزار و ۶۹۱ میلیارد تومان کمک بلاعوض و ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه در اختیار استانهای سیلزده و خسارت دیده قرار گرفت. توزیع استانی و بین بانکی به سرعت انجام و کارگروه استانی تشکیل شد که هماهنگیها برای تامین نقدینگی و تخصیص منابع به سرعت انجام شده است و ظرف هفتههای آینده پرداختها به صورت تصاعدی در استانهای خسارت دیده انجام خواهد شد. لازم به ذکر است بستر زیرساختها برای ثبت کل مستندات بررسی و بازرسیهای میدانی و میزان خسارتها در سامانه سجاد انجام شده است. در استان گلستان ۲۷۲ میلیارد تومان کمک بلاعوض و ۲۵۳ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه تخصیص داده شده است که به زودی نهادی خواهد شد. همچنین ۲۹۰ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض و ۲۷۰ میلیارد تومان تسهیلات با سود ۴ درصد برای استان لرستان تخصیص داده شده است که از کمکهای بلاعوض ۵۰ درصد پرداخت شده است و برای تسهیلات توزیع استانی و بینبانکی انجام شده است که با تایید کارگروه استانی برای بازسازی واحدهای خسارتدیده اقدام خواهد شد. کمیتههای تخصصی استان و شهرستانی شکل گرفته است و با تخصیص منابع پرداختها انجام خواهد شد و همزمان با پرداخت بلاعوض بلافاصله معرفی به بانک و پرداخت تسهیلات آغاز خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد