6 - 07 - 2017
خبر
ادعای ناتو درخصوص حملات باجافزار اخیر؛
بازیگر دولتی پشت پرده «پتیا»
فارس- به دنبال حملات گسترده باجافزار پتیا در اروپای شرقی و احتمال وجود اغراض سیاسی در پس این حمله، ناتو اعلام کرده که واکنش به این موضوع را بررسی میکند.
مرکز دفاع سایبری ناتو بیانیهای صادر و ادعا کرده که این حملات احتمالا توسط یک بازیگر دولتی یا توسط گروهی که مورد حمایت یک دولت بودهاند، انجام شده است.
این بدان معناست که ناتو حملات یادشده را اقدام جنگی تلقی میکند. طبق ماده ۵ معاهده واشنگتن، ناتو میتواند در برابر چنین اقدام جنگی به منظور حمایت از متحدان خود واکنش نظامی نشان دهد.
کارشناسان میگویند با توجه به اینکه به دنبال حمله مذکور سیستمهای مهم دولتی هدف قرار گرفتهاند، این کار را میتوان به معنای نقض حاکمیت دولتها تلقی کرد. لذا دولتهای هدف حمله میتوانند خواستار اقدام متقابل شده و به این منظور به پیمانهای سیاسی و نظامی که در آنها عضویت دارند، متوسل شوند.
تصمیمگیری نهایی در این زمینه منوط به شناسایی ماهیت اصلی عوامل طراحی حمله باجافزار پتیاست. این باجافزار با حمله به دهها نهاد دولتی و خصوصی در اوکراین فایلهای کلیدی ذخیرهشده روی رایانهها را رمزگذاری و از دسترس خارج کرد.
اوکراین رسما روسیه را به دخالت در طراحی باجافزار پتیا و سازماندهی حملات آن متهم کرده است اما روسیه این اتهامات را بیاساس دانسته و رد کرده است.
اجبار مایکروسافت برای کاربران ویندوز ۱۰
فارس- آن دسته از کاربران ویندوز ۱۰ که هنوز از نسخه اولیه سیستمعامل مذکور استفاده میکنند به زودی پیامهای هشداری دریافت میکنند تا برای به روزرسانی این سیستمعامل اقدام کنند.
مایکروسافت اعلام کرده به زودی پیامهایی را برای کاربران ویندوز ۱۰ نسخه ۱۵۰۷ ارسال میکند و به آنها هشدار میدهد که این سیستم عامل دیگر خدمات دریافت نمیکند و قرار نیست دیگر برای آن وصلههای امنیتی ماهانه عرضه شود.
در این پیام هشداردهنده دکمهای درنظر گرفته شده تا کاربران با فشردن آن تازهترین نسخه به روزشده از سیستم عامل ویندوز ۱۰ را روی رایانههایشان نصب کنند.
کارشناسان از فشارهای تحمیلی از سوی مایکروسافت برای به روزکردن ویندوز ۱۰ انتقاد کردهاند و میگویند نسخه اولیه ویندوز ۱۰ مشکل حادی ندارد. این درحالی است که برخی دیگر از صاحب نظران میگویند به روز کردن ویندوز ۱۰ باعث توقف حملات بدافزاری و افزایش قدرت نفوذناپذیری این سیستمعامل میشود.
به نظر میرسد حملات گسترده باجافزاری اخیر مانند پتیا و واناکرای در این تصمیمگیری مایکروسافت موثر بوده و این شرکت را به وادار کردن کاربران برای بهروزرسانی ویندوز ۱۰ ترغیب کرده است.
با استفاده از امواج مغزی؛
هدستهایی که رمز شما را سرقت میکنند
آیتیایران- محققان طی تحقیقاتی متوجه شدهاند هدستهای ردیابی امواج مغزی کاربران خود را در معرض دزدی اطلاعات قرار میدهند.
محققان متوجه شدهاند هکرها میتوانند با استفاده از امواج مغزی افراد، کلمات رمز آنلاین آنها را سرقت کنند.
گروهی از دانشمندان در دانشگاه آلاباما متوجه شدهاند هدستهای ردیابی امواج مغزی که به نام EEG نیز مشهورند، کاربران خود را در معرض خطر دزدی اطلاعات قرار میدهند.
از این هدستها به عنوان یک دستگاه پزشکی استفاده میشود. علاوه بر آن میتوان از آن به عنوان دستگاه کنترل بازی نیز استفاده کرد.
نیتش ساکسنا استادیار کالج UABو رهبر این تحقیق در این باره میگوید: این دستگاهها فرصتهای جالبی برای کاربران فراهم میکنند. با این وجود ممکن است تهدیدهای امنیتی زیادی ایجاد کنند زیرا شرکتها مشغول توسعه فناوریهای مربوط به تداخل مغز و رایانه هستند.
این گروه متوجه شدند فردی که مشغول استفاده از این هدستها برای بازی ویدئویی است، آن را متوقف کرده و وارد حساب بانکی خود میشود، در معرض خطر سرقت کلمات رمز قرار دارد.
ساکسنا و گروه تحقیقاتی او در آزمایشهای خود از هدستهایی استفاده کردند که بهطور معمول در بازار در دسترس است.
استفاده از چیپست ۱۰ نانومتری در آیپد
دیجیاتو- زمانی که صحبت از توان پردازشی میشود، معمولا چیپستهای سری A اپل به راحتی دیگر رقبا را پشتسر میگذارند، موضوعی که در حالت پردازش تک هستهای بسیار برجستهتر است. با این حال موبایلهای پرچمداری که در فصل بهار معرفی میشوند، معمولا به چیپستهای جدیدتری از خانواده اسنپدراگون یا اگزینوس مجهزند که عملکرد بهتری را ارائه میدهند.
به عنوان مثال آیفون ۷ در حال حاضر از چیپست A10 بهره میگیرد که با فناوری ۱۶ نانومتری ساخته شده، اما گلکسی اس ۸ سامسونگ چیپست ۱۰ نانومتری اگزینوس یا اسنپدراگون را در خود جای داده است. گویا امسال اپل زودتر به فناوری جدیدتر دست پیدا کرده، زیرا شواهد نشان میدهند چیپست A10X به کار رفته در نسل جدید آیپد پرو با استفاده از فناوری پیشرفته و ۱۰ نانومتری کمپانی TSMC تولید شده است، ضمن اینکه چیپست فوق، نخستین سختافزار ۱۰ نانومتری این شرکت تایوانی بهشمار میرود.
استفاده از این تکنولوژی، ابعاد قالب A10X را تقریبا به نصف ابعاد A9X کاهش داده و اختلاف اندازه با A10 نیز قابل توجه است، در حالی که در چیپست جدید شاهد هستههای بیشتر و ارتقای عملکرد پردازشی نیز هستیم. گفتنی است نتایج بنچمارک نسل جدید آیپد پرو هم نشان میدهد کوچکتر شدن ابعاد چیپست، حدود ۳۰ درصد افزایش سرعت پردازش و اندکی بهبود دوام باتری را به ارمغان آورده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد