30 - 06 - 2017
خبر
حمایت مالی شورای سینمای اروپا از فیلم جدید اصغر فرهادی
مهر- شورای سینمای اروپا برای تولید ۲۷ فیلم از جمله فیلم جدید اصغر فرهادی فیلمساز ایرانی بودجهای اختصاص داد.
Eurimages که شورای کمکهای مالی اروپاست و در تولید و توزیع و نمایش سینمای اروپا نقش دارد، اعلام کرد مبلغ هفت میلیون و ۱۰۴ هزار و ۴۳۰ یورو را برای تولید ۲۷ فیلم که یکی از آنها فیلم جدید اصغر فرهادی است، هزینه میکند. این پروژهها در نشست شماره ۱۴۷ Eurimages تعیین شدند که از ۱۹ تا ۲۳ ژوئن برگزار شد.
پروژه اسپانیایی اصغر فرهادی که محصول مشترک فرانسه، اسپانیا و ایتالیاست، در این فهرست جای دارد. این فیلم بینام یکی از مهمترین پروژههای این فهرست است. این فیلم با بودجه ۱۲ تا ۱۳ میلیون دلاری با بازی ریکاردو دارین، پنهلوپه کروز و خاویر باردم در مادرید تولید میشود و فیلمبرداری آن از نیمه آگوست آغاز خواهد شد.
فرهادی امسال جایزه بهترین اسکار خارجیزبان را برای بار دوم دریافت کرد. ۳۱ درصد از بودجه تعیین شده برای حمایت مالی از فیلمها شامل تولیداتی میشود که کارگردانهای زن سازنده آنها هستند.
فیلمهایی از کلارا فن گول از هلند، بردیکت ارلینگسون و ناتالیا مرکولوا از روسیه از دیگر حاضران در این فهرست هستند.
جایزه بنیاد موقوفات افشار به ژیلبر لازار رسید
ایسنا- بیست و چهارمین جایزه ادبی و تاریخی بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار به «ژیلبر لازار» ایرانشناس فرانسوی اهدا میشود.
هیات گزینش جایزه بنیاد موقوفات دکتر محمود افشــار یزدی بیســت و چهارمین جایزه ادبی و تاریخی خود را به ایرانشناس فرانسوی، ژیلبر لازار تقدیم خواهد کرد. این جایزه که شامل یک لوح، یک نشان و یک قالی دستباف نائین زیوریافته با نام لازار است، ۱۳ تیر معادل ۴ ژوئیه در خانه فرهنگ در پاریس- فرانسه به دست رییس شورای تولیت بنیاد موقوفات افشار، دکتر سیدمصطفی محقق داماد، به لازار اهدا خواهد شد.
لازار از دانشمندانی است که عمر خود را صرف تحقیق درباره زبان فارسی و فرهنگ ایرانی کرده است. به همین مناسبت سال گذشته فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز او را به عنوان عضو افتخاری خود برگزید. برخی آثار لازار عبارتند از: زبان کهنترین متون نثر فارسی، دستور زبان فارسی معاصر، فرهنگ فارسی- فرانسه، شکلگیری زبان فارسی، اشعار پراکنده قدیمیترین شعرای فارسیزبان از حنظله بادغیسی تا دقیقی، بررسی وزن شعر ایرانی، ترجمه فرانسوی برگزیده رباعیات خیام و گزیدههایی از غزلهای حافظ.
سال گذشته این جایزه به شاعر پرآوازه ایرانی، امیرهوشنگ ابتهاج (سایه) اهدا شد. از دیگر دانشمندانی که تاکنون این جایزه را دریافت کردهاند میتوان به ریچارد فرای، شارلهانری دو فوشه کور، برت فراگنر، آنجلو میکله پیه مونتسه، سیدمحمد دبیرسیاقی، غلامحسین یوسفی، منوچهر ستوده و عبدالحسین زرینکوب اشاره کرد. اعضای هیات گزینش کتاب و جایزه دکتر محمود افشار عبارتند از: دکتر سیدمصطفی محققداماد، دکتر محمدرضا شفیعیکدکنی، دکتر ژاله آموزگار، دکتر جلال خالقیمطلق، دکتر محمود امیدسالار، دکتر فتحاالله مجتبایی، دکتر حسن انوری و کاوه بیات.
عیسی سحرخیز به شش ماه حبس محکوم شد
ایلنا- وکیل عیسی سحرخیز از محکومیت موکل خود به شش ماه حبس به اتهام توهین به رییس قوهقضاییه خبرداد.
سید محمود علیزاده طباطبایی از برگزاری دادگاه عیسی سحرخیز در هفته گذشته خبر داد و بیان کرد: آقای سحرخیز در جلسه هفته گذشته به جرم توهین به رییس قوه قضاییه به شش ماه حبس محکوم شد.
او ادامه داد: ما معتقد بودیم اتهام ایشان مصداقی از جرم سیاسی است و دادگاه باید با حضور هیات منصفه برگزار شود در حالی که دادگاه اعتقاد داشت که جرم سیاسی بودن ایشان باید احراز شود. در واقع دادگاه معتقد بود که انتقاد ایشان از رییس قوه قضاییه حالت شخصی داشته است.
وکیل عیسی سحرخیز یادآور شد: در مدت قانونی نسبت به این حکم اعتراض کرده و درخواست تجدیدنظر خواهیم داد.
علیزاده همچنین با تکذیب خبر به مرخصی آمدن محمدعلی طاهری اعلام کرد: به ما اطلاع دادهاند که در یکی دو هفته آینده جلسه دادگاه آقای طاهر برگزار خواهد شد و از ما برای حضور در آن دعوت کردهاند.
پرونده ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی تدوین میشود
ایرنا – معاون میراث فرهنگی کشور، بر ضرورت مشارکت سازمانها و کمیتههای مرتبط در تدوین پرونده ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی تاکید کرد. جلسه هماهنگی بین دستگاههای سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری سازمان میراث فرهنگی و کمیته ملی یونسکو به منظور تصمیمگیری درخصوص تدوین پرونده ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی در دفتر معاونت میراث فرهنگی کشور برگزار شد.
در این جلسه محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور، فرهاد دبیری معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست، ناصر مقدسی قائممقام جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور، گزانی نماینده کمیسیون ملی یونسکو و سایر کارشناسان ارشد سازمانهای مربوطه حضور داشتند. طالبیان با اشاره به اهمیت پرونده جنگلهای هیرکانی در فهرست آثار طبیعی جهانی گفت: با توجه به اینکه ارزیابان یونسکو برای بررسی پرونده جنگلهای هیرکانی سال ۲۰۱۸ وارد کشور میشوند لازم است تمامی فعالیتها و مقدمات تدوین پرونده با مشارکت دستگاههای مربوطه انجام شود.
به گفته او در این جلسه قرار شد کمیته هماهنگی بین دستگاهها هر چه سریعتر برگزار شود. همچنین شورای راهبری نیز برای تسریع روند پرونده ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی و اجرایی کردن برنامههای پلان مدیریت مندرج در پرونده قبل و بعد از ثبت جهانی تشکیل میشود.
معاون میراث فرهنگی کشور افزود: زمان تعیین شده برای جمعبندی نهایی پرونده آبانماه سالجاری در نظر گرفته شده است و مرجع ملی ارسال پرونده و سایر هماهنگیهای اداری به عهده سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خواهد بود.
جنگلهای هیرکانی در حاشیه جنوبی و جنوب غربی دریای خزر و در دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان به مساحت ۵۵ هزار کیلومترمربع واقع شده و با قدمت ۴۰ میلیون سال یکی از ارزشمندترین جنگلهای جهان به شمار میآید و از آن به عنوان موزه طبیعی یاد میشود.
واژه هیرکان شکل یونانی نام گرگان بوده و سهم جمهوری آذربایجان تنها ۲۰ هزار هکتار در مقابل سهم دو میلیون هکتاری ایران از این جنگل متعلق به دوره ژوراسیک است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد