25 - 06 - 2017
خبر
میوههای قاچاق تابستانی در بازار
تسنیم- در حالی که هنوز برخی میوههای داخلی مانند گلابی وارد بازار نشده، میوههایهای وارداتی همچون آواکادوی ترکیه، سیب فرانسه و گلابی چینی به قیمتهای بالا در مغازههای سطح شهر به فروش میرسد. سیب سبز فرانسه وارداتی یا همان قاچاق در حال حاضر در مغازههای سطح شهر تهران درحالی به فروش میرسد که برخلاف روال معمول، دیگر محدود به فروشگاههای بالای شهر نیست بلکه این محصولات در نقاط جنوبی تهران نیز که قدرت خرید مردم کمتر است و شاید در گذشته فرهنگ مصرف میوههای لوکس در این مناطق نهادینه نشده بود، مشاهده میشود.
این در حالی است که به گفته رییس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار، اگرچه فصل تابستان سه میوه قاچاق وارداتی آواکادوی ترکیه، سیب فرانسه و گلابی چینی در بازار وجود دارد اما حجم و تقاضای آن اندک است و میوههایهای خارجی دیگری نیز که ممکن است به صورت معدود در فروشگاهها مشاهده شود، از گذشته باقی مانده است.
حسین مهاجران در این خصوص اظهار کرد: قیمت هر کیلوگرم میوه قاچاق در میادین مرکزی میوه و ترهبار ۱۶ هزار تا ۱۷ هزار تومان به فروش میرسد که با در نظر گرفتن سود خردهفروشی قیمت آنها بیشتر نیز میشود.
وی تصریح کرد: سیب گلاب داخلی نوبر در حجم فراوانی به بازار آمده و بهزودی گلابی داخلی نیز به بازار میآید که تقاضا برای کالاهای مشابه خارجی و قاچاق را به حداقل میرساند.
مهاجران گفت: در حال حاضر سه محصول آواکادوی ترکیه، سیب فرانسه و گلابی چینی در بازار ایران وجود دارد اما باید توجه داشت حجم آنها در بازار کم است.
دولت به بازار و صادرات کشاورزی توجه کند
ایرنا- در حال حاضر اگر چه برخی کارشناسان نمره قبولی به وزارت کشاورزی میدهند اما واقعیت این است که باید به موضوعاتی مانند تعادل بخشی به بازار داخلی و صادرات، ساماندهی صندوق بیمه محصولات کشاورزی، اجرای طرح جامع الگوی کشت و نظارت بر توزیع نهادههای اولیه توجه ویژهای شود. در همین رابطه یک کارشناس و فعال بخش کشاورزی گفت: از دولت دوازدهم انتظار میرود در زمینه ساماندهی تولید محصولات کشاورزی و گلخانهای، به تعادل بازار داخلی و همچنین صادرات محصولات توجه ویژهای داشته باشد.
گودرز رضایی افزود: مشکل کنونی کشاورزان و باغداران فقدان بازار فروش محصولات و فعالیت برخی دلالان در این زمینه است. همچنین کشاورزان از بازارهای صادراتی و فرصتهای موجود در این عرصه آگاهی چندانی ندارند و باز هم سود صدور محصولات آنان به جیب
واسطهها میرود.
به گفته وی، بیبرنامگی کشت، انتخاب محصول نامناسب و فاقد کشش، وجود بازارهای غیرقابل پیشبینی و هزینههای بالای تولید سبب میشود کشاورزان در مواردی محصولات را در زمین رها کنند و حتی از پرداخت دستمزد کارگران ناتوان باشند.
این کارشناس بخش کشاورزی، یکی دیگر از الزامهای این بخش را ساماندهی ناظران، ارزیابان و کارگزاران بخش صندوق بیمه محصولات کشاورزی عنوان کرد.
رضایی عدم حمایت پایدار و منسجم از تولیدکنندگان بخش کشاورزی را از دیگر مسایل این بخش دانست و گفت: هنگامی که بذر گندم چندساله بدون قوه نامیه بین کشاورزان توزیع میشود، باید یک مرجع قانونی عالیتری به این موارد رسیدگی کند.
این ارائهکننده خدمات فنی مهندسی کشاورزی تاکید کرد: دولت دوازدهم با تقویت نظارت بر توزیع نهادههای اولیه تولید مانند بذر کیفی، نهال مناسب، کود، سم و... میتواند در خودکفایی کشور در این بخش و تحقق برنامههای اقتصاد مقاومتی گام بلندی بردارد.
تسهیلات جدید گمرک برای صادرات
ایرنا- در بخشنامه اخیر سازمان گمرک که به گمرکات سراسر کشور ابلاغ شده و از ۱۷ تیر اجرایی خواهد شد، تسهیلاتی ارائه میشود که تا پیش از این بیسابقه بوده است.
به گفته سازمان گمرک، پس از اجرایی شدن بخشنامه فوق در گمرکات، محمولههای اظهارنامههای صادراتی کنترل سطح یک (سبز) و دو (زرد) یا اظهارنامههای صادراتی متقاضی ارزیابی در محل که در سطح سه قرار گرفتهاند نیازی به ورود به گمرک مبدا ندارند؛ موضوعی که زمان و هزینه زیادی را برای صادرکنندگان ایجاد کرده بود و حالا با تسهیلات جدید محمولهها مستقیم به مرزهای خروجی هدایت میشوند.
در تسهیلات جدید فرآیند توزین که پیش از این در گمرک مبدا انجام میشد و معطلی فراوانی برای کامیونها ایجاد کرده بود، نیز حذف شده است. آنها میتوانند پس از بارگیری از انبار بدون معطلی، مستقیما به مرزهای خروجی حرکت کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد