22 - 06 - 2017
خبر
موافقت اکثریت اعضای کمیسیون عمران
با تفکیک وزارت راهوشهرسازی
ایلنا- دبیر کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکثریت اعضای کمیسیون عمران موافق تفکیک وزارت راهوشهرسازی هستند، گفت: مصوبه مجازات استفادهکنندگان غیرمجاز از آب، برق، گاز و… شامل حال ساختوسازهای آینده نمیشود. شادمهر کاظمزاده درباره تفکیک وزارت راهوشهرسازی به دو وزارتخانه راهوترابری و مسکن و شهرسازی اظهار داشت: اکثریت اعضای کمیسیون عمران موافق تفکیک این وزارتخانه هستند.وی گفت: واقعیت این است که با ادغام این دو وزارتخانه، بخش مسکن به حاشیه رفته و حوزه راههای روستایی هم تحتالشعاع این ادغام قرار گرفته است. دبیر کمیسیون عمران ادامه داد: در حال حاضر در وزارت راهوشهرسازی، بخش مهم راه روستایی متولی ندارد و این یکی از آسیبهای ادغام و عریض و طویل شدن این وزارتخانه است. کاظمزاده تاکید کرد: هرچند تفکیک، هزینههایی را در بر خواهد داشت اما به طور قطع میتواند باعث مطلوب شدن وضعیت دو حوزه راهوترابری و مسکن و شهرسازی شود.وی گفت: همین وضعیت را میتوان در وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و ورزش و جوانان دید. شاهد هستیم که در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت بخش بازرگانی به حاشیه رفته است و در وزارتخانه ورزش و جوانان رسالتهای بخش جوانان به اجرا نمیرسد. کاظمزاده با بیان اینکه کمیسیون عمران، کمیسیون تخصصی حوزه وزارت راهوشهرسازی است، گفت: رایزنیها و مطالعات روی تفکیک راه از شهرسازی را شروع کردهایم و اکثریت اعضا با تفکیک موافق هستند.
احداث ۶۵۰۰ کیلومتر راهآهن در کشور طی ۵ سال آینده
تسنیم- عضو هیاتمدیره راهآهن جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران طی پنج سال آینده ۶۵۰۰ کیلومتر راهآهن احداث خواهد کرد. حسین عاشوری افزود: ایران در طی پنج سال آینده ۶۵۰۰ کیلومتر راهآهن احداث خواهد کرد. این آمارها، پروژههایی که پیشرفت کمی داشته را نیز شامل میشود. در عین حال احداث ۳۵۰۰ کیلومتر راهآهن دیگر پس از سال ۲۰۲۲ هماکنون در حال مطالعه است.وی به سرمایهگذاری مورد نیاز برای این پروژهها اشارهای نکرد اما سعید محمدزاده، مدیرکل راهآهن جمهوری اسلامی ایران گفته بود، در چهار سال گذشته ایران سالانه یک میلیارد دلار در پروژههای ریلی سرمایهگذاری کرده است و برای پنج سال آینده، این رقم به سالانه ۵/۱ تا دو میلیارد دلار خواهد رسید.
مشاور وزیر راهوشهرسازی:
تقاضای سوداگرانه سپردهها باعث گرانی خانه میشود
مشاور وزیر راهوشهرسازی با بیان اینکه تاثیر خروج سپردههای بانکی و ورود نقدینگیها به بازارهای رقیب بستگی به شدت و ضعف میزان آزادسازی سپردههای بانکی دارد، گفت: ورود تقاضای سوداگرانه سپردهگذاران نگران در بازار مسکن و سرازیر شدن نقدینگی از بانکها به بازار رقیب، موجب گرانی خانه میشود. غلامرضا سلامی با بیان اینکه برای کسانی که محتاطانه عمل کرده و سپرده خود را از بانکها خارج میکنند، بهترین بازار برای سرمایهگذاری بازار مسکن است، تاکید کرد: اگر خروج سپردهها از بانکها شدت گیرد میتواند تهدیدی برای بازار مسکن تلقی شود چراکه این تقاضاهایی که وارد بازار میشود، تقاضای سوداگرانه است و نه برای برطرفسازی نیاز مصرفی.
سلامی ادامه داد: البته ورود این نقدینگی به بازار مسکن موجب تسریع در ورود به دوره رونق میشود و بازار مسکن را تکان میدهد اما ممکن است با افزایش تقاضای سوداگرانه در بازار با افزایش قیمتها مواجه شویم. وی گفت: البته در طول چهار سال میزان افزایش قیمت در بازار مسکن همواره زیر نرخ تورم عمومی بوده و هنوز هم نرخ رشد قیمت مسکن زیر نرخ تورم است و اساسا حرکت متناسب با نرخ تورم برای رشد قیمتها منطقی خواهد بود.
مشاور وزیر راهوشهرسازی اظهار داشت: اگر از ۶۰۰ هزار میلیارد تومان سپرده بانکها تنها یک درصد این رقم جذب بازار مسکن شود، به طور قطع این بازار سریعتر به رونق خواهد رسید. وی تاکید کرد: بسته به شدت و ضعف میزان خروج سپردهها از بانک این رفتار اقتصادی مردم تاثیرات مثبت و منفی در سایر بازارهای رقیب بازار مالی از جمله مسکن، طلا و ارز خواهد گذاشت. البته اگر میزان خروج سپردهها در مدت زمان کوتاه رقم قابل توجهی باشد خطرات جدی برای اقتصاد کشور به دنبال دارد و منجر به فلج شدن اقتصاد میشود. مشاور وزیر راهوشهرسازی گفت: اگر بخشی از این سپردهها وارد بازار مسکن شود منجر به تسریع در رونق میشود اما اگر نقدینگیها از بانکها به صورت تقاضای سوداگرانه به یکباره وارد بازار مسکن شود، میتواند برای این بازار خطر گرانی را به دنبال داشته باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد