6 - 12 - 2019
خبر
گیلاس کیلویی ۵۰ هزار تومان
قیمت هر کیلوگرم گیلاس در میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران بین ۱۵ تا ۲۸ هزار تومان و نرخ در خردهفروشی ۲۰ تا ۵۵ هزار تومان است.
در حال حاضر نوبرانههایی مانند توت، توتفرنگی، هلو، گیلاس، زردآلو و گلابیجنگلی وارد بازار شدهاند و نرخ این محصولات از هفته جاری ثبت شده است. نرخهای حاضر قیمت عمدهفروشی در میدان مرکزی میوه و ترهبار است؛ قیمت هر کیلوگرم توت سفید بین چهار تا هفت هزار تومان، توتفرنگی سنندج هفت تا ۱۲ هزار تومان، توتفرنگی کرج ۱۰ تا ۱۸ هزار تومان و توتفرنگی گرگان پنج تا ۱۰ هزار تومان است. همچنین نرخ هر کیلوگرم زردآلو بین شش تا ۱۳ هزار تومان، گلابیجنگلی بین ۶ تا ۱۴ هزار تومان، گیلاس بین ۱۵ تا ۲۸ هزار تومان و هرکیلوگرم هلو نیز بین ۵ تا ۱۲ هزار تومان است.
حذف گواهی مبدا در روند ترخیص کالا
اخیرا تجار طی نامهای به جهانگیری، معاون اول رییسجمهور حذف گواهی مبدا از مجموعه اسناد مورد تقاضای گمرک برای واردات کالا را خواستار شده بودند که در نهایت مورد موافقت وی قرار گرفت و در ادامه نیز با نامه وزیر اقتصاد، گمرک نیز طبق شرایطی با حذف گواهی مبدا موافقت کرد.
گواهی مبدا از جمله اسنادی است که گمرک ایران به استناد ماده (۵۸) آییننامه اجرایی قانون امور گمرکی برای واردات کالا به کشور مطالبه میکند، اما تجار معتقد بودند که در شرایط فعلی به دلیل محدودیتهای ناشی از تحریمهای اقتصادی، اسناد تجاری از جمله گواهی مبدا ممکن است چندین بار دستخوش تغییر شده و حتی در مواردی ارائه آن امکانپذیر نیست. بر این اساس با توجه به اختیارات قانونی که گمرک برای مطالبه نکردن گواهی مبدا دارد، اتاق بازرگانی ایران نیز خواستار لغو دریافت این گواهی شده بود. به دنبال این نامه جهانگیری ضمن موافقت با اصل پیشنهاد از وزیر اقتصاد و دارایی خواسته بود که اگر برای اجرای این پیشنهاد به مصوبه ستاد مقابله با تحریم نیز نیاز است، پیشنهادات لازم را مطرح کند. آنچه که به تازگی گمرک اعلام کرده است از این حکایت دارد که طبق قانون اصل گواهی مبدا باید به اظهارنامه ضمیمه و به گمرک ارائه شود، اما با این وجود در مواردی که کشور سازنده کالا احراز شده و محصول کشورهای ممنوعالمعامله نبوده و مشمول تعرفههای ترجیحی و محدودیتهای مقداری نشوند، با تشخیص گمرک ایران ارائه گواهی مبدا ضروری نیست و با توجه به شرایط حاکم از جمله تحریمهای اقتصادی، گمرکات نیز میتوانند در این مورد اقدام کنند.
لبنیات را گران نخرید
برخی از کارخانههای لبنیات در هفته گذشته قیمت برخی از محصولات خود را بدون مجوز افزایش دادند و رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد این اقدام غیرقانونی بوده و با گرانفروشان برخورد خواهد شد.
براساس مصوبه ۱۳ آذرماه سال گذشته ستاد تنظیم بازار حداکثر قیمت برای شیر استریلیزه یک لیتری پاکتی با ۳ درصد چربی پنج هزار و ۷۰۰ تومان، حداکثر قیمت ماست دبهای ۵/۲ کیلوگرمی پرچرب ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان و حداکثر قیمت پنیر ۵۲۰ گرمی تتراپک ۱۰ هزار و ۱۰۰ تومان تعیین شده است و بقیه محصولات لبنی زیرگروه آنها نیز پایینتر از این قیمتها، نرخگذاری شدهاند.
این در حالی است که نتایج بررسیهای میدانی خبرنگاران ایسنا که طی گزارشی منتشر شد نشان میدهد که در چند روز اخیر برخی از صنایع لبنی مطرح اقدام به افزایش قیمت انواع ماست و پنیر کردهاند چرا که هماکنون پنیر ۴۰۰ گرمی به قیمت ۷۵۰۰ تومان عرضه میشود در حالی که قیمت رسمی تعیین شده از سوی ستاد تنظیم بازار برای این محصول، ۶۹۰۰ تومان است.
از سوی دیگر برخی از صنایع لبنی نیز هماکنون ماست دبهای ۵/۲ کیلوگرمی پرچرب را به قیمت ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان روانه بازار میکنند در حالی که آخرین قیمت مصوب برای این محصول، ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان است.
ملاک قیمتگذاری در صنایع لبنی باید مصوبه آذرماه سال گذشته ستاد تنظیم بازار باشد و به گفته رییس سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان هر یک از برندهای لبنی که اقدام به گرانفروشی یا افزایش قیمت کرده باشند، با آنها برخورد میشود. البته هماکنون پیشنهاد صنایع لبنی برای افزایش قیمت محصولاتشان در حال بررسی است اما هیچ قیمتی تاکنون تایید و تصویب نشده است. مردم همگی باید به هنگام خرید محصولاتی که دارای نرخ مصوب است، هوشمندانه در بازار برخورد کنند و گرانفروشیها را به سرعت به سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام کنند تا به سرعت با متخلفان برخورد شود.
ایران به اوراسیا میپیوندد
بر اساس پیگیری وزارت امور خارجه مصوبه پیوستن جمهوری اسلامی ایران به اتحادیه اوراسیا حداقل در چند ماه آینده در مجلس شورای اسلامی تصویب و با ابلاغ به دولت اجرایی میشود. با اجرایی شدن قانون پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا در مرحله اول تعرفه ۸۰۰ قلم کالاهای صادراتی ایران به کشورهای عضو این اتحادیه کاهش خواهد یافت و این موفقیت خوبی برای صادرات کالاهای غیرنفتی ایران به اتحادیه است.
در اواخر ماه جاری نیز کمیسیون مشترک ایران و روسیه با شرکت حدود ۳۰۰ شرکت دولتی و خصوصی روسی در ایران برگزار میشود و این نشست میتواند کارگشای خوبی برای توسعه تجارت دوجانبه باشد. استانها میتوانند در این نشست ظرفیتهای دوجانبه خود را برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی ارائه کنند. بنادر آستاراخان، آفتاب، باکو و ترکمنباشی به عنوان مهمترین زیرساختهای ایجاد شده برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی بین کشورهای حاشیه دریای خزر هستند که زمینه بهرهگیری از این زیرساختها برای گسترش روابط تجاری و بازرگانی را دارند. بخش خصوصی اسپانیا نیز آمادگی خود را برای افزایش همکاریهای تجاری با ایران اعلام کرده است.
مرغ ۱۳ هزار تومان؟
بر اساس آنالیز تصویب شده در جلسه کارگروه برنامهریزی تولید وزارت جهاد کشاورزی با حضور نمایندگان تشکلها، قیمت تمامشده هر کیلو مرغ زنده ۹۰۶۰ تومان تعیین شد. مرغداران معتقدند این قیمت با لحاظ تامین کلیه نهادها و هزینههای تولید با ارز ۴۲۰۰ تومانی صورت گرفته در حالی که حدود ۳۰ درصد نهادهها و هزینهها از جمله ریزمغذیها، واکسنها، دارو و… با نرخ آزاد تامین میشود. این تفاوتها قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده را به ۹۵۰۰ تا ۹۶۰۰ تومان و قیمت مرغ گرم را بالاتر از ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان میرساند. کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی نسبت به قیمت اعلامی وزارت جهاد کشاورزی اعتراض دارند و میگویند تصویب آن موجب زیان مرغداران است اما دستهایی در کار است تا تصویب همین قیمت حداقلی که منافع تولیدکنندگان را هم تامین نمیکند به هر دلیل به تاخیر بیفتد. در شش ماهه دوم سال ۹۷ حدود ۷/۳ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین نهادهها اختصاص داده شد که هیچگاه نهاده با این ارز به دست تولیدکننده نرسید. متوسط قیمت هر کیلو دان آماده از مبدأ کارخانجات خوراک دام و طیور کشور برای واحدهایی که دان آماده استفاده میکنند حدود۳۲۵۰ تومان و قیمت تمام شده هر کیلو مرغ برای این مرغداران بالای ده هزار تومان است. لازم به ذکر است مرغداران حداقل ۳۰ درصد تولید کشور را در اختیار دارند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد