18 - 06 - 2017
خبر
روسیه گاز ایران را به هند صادر میکند
معاون رییس کمیته مدیریت شرکت گازپروم روسیه گفت، این شرکت روسی در حال مذاکره برای تحویل گاز به هند است. وی همچنین احتمال عملیات سوآپ گاز با ایران را در این زمینه دور از انتظار ندانست.
به گزارش تسنیم، الکساندر مدودف، معاون رییس کمیته مدیریت شرکت گازپروم روسیه گفت: این شرکت روسی در حال مذاکره برای تحویل گاز به هند است. وی همچنین احتمال عملیات سوآپ با ایران و چین را دور از انتظار ندانست. مدودف گفت: «در حال حاضر روی یک پروژه بلندپروازانهتر بحث میکنیم که عبارت از عرضه گاز به هند است و استفاده احتمالی از معاملات تبادل (گاز) بین روسیه، چین و ایران را نیز شامل میشود.» رسانههای روسی پیشتر خبر داده بودند که شرکت گازپروم قصد دارد قراردادی با شرکت ملی نفت ایران برای ساخت یک کارخانه گاز مایع به امضا برساند. این کارخانه از گاز طبیعی تولیدی ایران در میدان پارسجنوبی استفاده خواهد کرد و محصول نهایی به کشورهای هند، کامبوج و لائوس صادر خواهد شد.
احتمال انجام سوآپ گازی بین ایران و شرکت گازپروم روسیه برای ارسال به هند در حالی مطرح میشود که در هفتههای گذشته شرکت نفتی لوک اویل از آغاز اجرای قرارداد سوآپ نفتی با ایران برای تامین نفت مورد نیاز پالایشگاههای این کشور در اروپا خبر داده بود.
بارش در ۴ حوضه اصلی آبریز کشور منفی شد
بررسی میزان بارشهای ثبت شده از ابتدای سال آبیجاری تا روز جمعه و مقایسه این رقم با مدت مشابه سال آبی گذشته نشان میدهد که میزان بارشها در چهار حوضه اصلی آبریز کشور منفی شده است و روند کاهشی دارد. به گزارش تسنیم، کل ریزشهای جوی ایران از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر ۹۵) تا پایان روز گذشته (بیست و پنجم خرداد) بالغ بر ۲۲۲ میلیمتر است. ثبت ۲۲۲ میلیمتر بارش در سالجاری در حالی است که مقدار بارشها در مدت مشابه سال گذشته ۲۲۹ میلیمتر ثبتشده که مقایسه این دو رقم، نشاندهنده کاهش سه درصدی بارشها در سالجاری است. همچنین میزان بارشهای ایران در مدت مشابه طی ۴۸ سال گذشته (درازمدت) بهطور متوسط ۲۲۷ میلیمتر بوده که در مقایسه با میزان بارشهای سالجاری، از کاهش دو درصدی در سال آبی ۹۶- ۹۵ حکایت دارد. حجم بارشها از ابتدای مهرماه ۹۴ تا پایان روز بیست و پنجم خردادماه سال گذشته ۳۷۷ میلیارد و ۳۹۸ میلیون مترمکعب بود اما در مدت مشابه سالجاری حجم بارشها با کاهش ۱۱ میلیارد و ۵۳۶ میلیون مترمکعبی به ۳۶۵ میلیارد و ۸۶۲ میلیون مترمکعب رسید.
در ایران شش حوضه اصلی آبریز داریم که شامل حوضههای آبریز دریای خزر، خلیجفارس و دریای عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق و قرهقوم است.
سهم ۳۰ درصدی وسایل سرمایشی از انرژی مصرفی کشور
مجری طرحهای بهینهسازی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی ایران گفت: آمارها نشان میدهد حدود ۳۰ درصد از انرژی مصرف شده در ساختمانها، برای سرمایش و تهویه مطبوع بهکار میرود.
به گزارش وزارت نیرو، احمدرضا توکلی با اشاره به روند مصرف برق در بخشهای مختلف، گفت: آمارها نشان میدهد فروش انرژی برق در سال ۱۳۹۵ با رشدی معادل شش درصد نسبت به سال قبل، به حدود ۲۴۱ میلیارد کیلووات ساعت بالغ شده است که این رقم نشان میدهد، بیش از ۵۰ درصد این مقدار در بخشهای خانگی، عمومی و تجاری استفاده میشود. وی اضافه کرد: با افزایش سه درصدی مشترکین بخش ساختمان در سال ۹۵، رشد مصرف برق در این بخش نسبت به سال پیش از آن به پنج درصد رسید. توکلی گفت: اهمیت این میزان مصرف انرژی وقتی دوچندان میشود که در سالهای اخیر، شاهد هستیم در فصل تابستان، زمان پیک نیاز برق تغییر یافته و به ساعاتی که نیاز سرمایشی در آن بالاست، جابهجا شده است. این مقام مسوول در وزارت نیرو تاکید کرد: حداکثر نیاز مصرف اصلاح شده همزمان کشور در تاریخ ۳۰ تیرماه ۹۴ به میزان ۵۳ هزار و ۴۱ مگاوات رسید که نسبت به رقم مشابه سال قبل معادل شش درصد رشد نشان داده است. توکلی خاطرنشان کرد: با ادامه افزایش این روند در مصرف برق سیستمهای سرمایشی در کشور نیازمند احداث نیروگاههای جدیدی هستیم که تنها مصارف این تجهیزات در اوج بار را پوشش دهند که امری بسیار هزینهبر (۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار برای تولید هر کیلووات) خواهد بود. وی ادامه داد: این در حالی است که تنها با برخی اصلاحات که عمدتا هزینه آنها به مراتب پایینتر از احداث نیروگاه است، میتوان این مصرف را پایین آورد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد