16 - 06 - 2017
خبر
تولید نفت ایران افزایش یافت
گزارش ماهانه اوپک نشان داد تولید نفتخام ایران در ماه می به ۷۹۵/۳ میلیون بشکه در روز رسید که چهار هزار بشکه در روز نسبت به ۷۹۱/۳ میلیون بشکه در روز در آوریل افزایش نشان داد.
به گزارش ایسنا، آمار سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نشان داد تولید نفت ایران در سه ماهه اول سال میلادی جاری به ۷۹۶/۳ میلیون بشکه در روز رسید که در مقایسه با ۷۴۱/۳ هزار بشکه در روز در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۶ به میزان ۵۵ هزار بشکه در روز افزایش داشته است.
طبق آمار منابع ثانویه، تولید نفتخام اوپک در ماه می به میزان ۳۳۶ هزار بشکه در روز نسبت به ماه آوریل رشد کرد و به ۱۴/۳۲ میلیون بشکه در روز بالغ شد. در میان اعضای اوپک، کشورهای لیبی، نیجریه و عراق در ماه می بیشترین افزایش تولید و آنگولا و امارات متحده عربی بیشترین کاهش تولید را داشتند. همچنین قیمت نفت سنگین ایران در ماه می به ۴۹ دلار در هر بشکه رسید که در مقایسه با ۱۲/۵۱ دلار در آوریل، ۱۲/۲ دلار یا ۱/۴ درصد کاهش داشت.
شناور اوشنیک وارد فیلد لولهگذاری شد
عملیات کشش خط لوله از دریا به خشکی فاز A13 در حالی آغاز شد که شناور اوشنیک برای نخستینبار به عنوان شناور لولهگذار، انجام عملیات لولهگذاری فاز یادشده را آغاز کرده است. گفتنی است شناور اوشنیک تا پیش از این تنها به منظور نصب سازههای سنگین دریایی تا وزن پنج هزار تن مورد بهرهبرداری قرار میگرفت این در حالی است که براساس برنامهریزیهای صورتگرفته این شناور که از قابلیت لولهگذاری با ظرفیت ۵/۳ کیلومتر لوله در روز برخوردار است، بهعنوان نخستین پروژه لولهگذاری خود، عملیات کشش خط لوله فاز A13 و همچنین اجرای سایر پروژههای لولهگذاری پارسجنوبی در تعهد شرکت تاسیسات دریایی را برعهده دارد. شرکت تاسیسات دریایی هماکنون انجام عملیات شورپولینگ خط لوله فاز ۱۳A را با موفقیت آغاز کرده است و پس از انجام این عملیات به طول سه کیلومتر، کشش خط لوله از دریا به خشکی خط لوله ۱۳B را آغاز خواهد کرد. گفتنی است پس از انجام شورپلینگ این فاز ، عملیات لولهگذاری فاز ۱۳B به طول ۹۶ کیلومتر (تا سکو) ادامه خواهد یافت.
لازم به ذکر است عملیات عملیات کشش خط لوله از دریا به خشکی فاز A13 از تاریخ پنجشنبه ۱۹ خردادماه آغاز شده است و در تاریخ ۲۱ خردادماه با روند اجرای قابل قبولی به انجام رسیده است.
براساس برنامهریزیهای انجام شده، عملیات لولهگذاری خط لوله فاز B 13 به مدت ۷۵ روز ادامه خواهد داشت. گفتنی است، شرکت صدرا به عنوان کارفرمای لولهگذاری فاز B13 انجام عملیات شورپولینگ فاز ۱۳A و لولهگذاری صادراتی و درون میدانی فاز B13 را به شرکت تاسیسات دریایی واگذار کرده است. در حال حاضر مذاکرات به منظور واگذاری خط لوله صادراتی و همچنین درونمیدانی فاز A13 به شرکت تاسیسات دریایی نیز در دست انجام است.
افزایش برداشت ۴۲ درصدی از پارسجنوبی
متناسب با پیشبینی دیسپچینگ مجتمع گاز پارسجنوبی، میزان برداشت از مخزن گازی پارسجنوبی تا پایان سالجاری نسبت به سال ۹۴ نزدیک به ۴۲ درصد رشد خواهد داشت. به گزارش ایلنا، سرپرست امور هماهنگی و نظارت بر تولید مجتمع گاز پارسجنوبی با اعلام این خبر گفت: میزان برداشت از منابع در سال ۹۴ معادل ۱۲۳ میلیارد و ۵۵۲ میلیون مترمکعب بوده است.
علی احمدی در ادامه به افزایش این برداشت با توجه به راهاندازی و توسعههای فازهای جدید در پارسجنوبی اشاره کرد و افزود: سال گذشته میزان برداشت از مخزن پارسجنوبی به ۱۴۶ میلیارد و ۷۴۰ میلیون متر مکعب رسیده است. وی در ادامه تاکید کرد: میزان برداشت در سال اخیر نیز با توجه به تکمیل فازهای جدید افزایش خواهد داشت و پیشبینی میشود، این عدد به ۱۷۵ میلیارد و ۲۵۰ میلیون متر مکعب برسد.
به گفته احمدی، در صورت تحقق این امر در سال جاری میزان برداشت از مخزن مشترک گازی پارسجنوبی که یکی از اولویتهای اصلی وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران است، نسبت به سال ۹۴ نزدیک به ۴۲ درصد رشد خواهد داشت. گفتنی است، مخزن گاز پارسجنوبی با سه هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع مساحت، هشت درصد از ذخایر گاز جهان و نزدیک به ۵۰ درصد از ذخایر گازی ایران را به خود اختصاص داده است. همچنین با توجه به مشترک بودن این منبع عظیم بین کشور ایران و قطر افزایش برداشت از آن دارای اهمیت خاصی است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد