12 - 06 - 2017
خبر
بىثباتى منطقه خاورمیانه آفت تجارت ایران
میزان- اگرچه تنشهای سیاسی در بازار قطر فرصت مناسب صادراتی را پیشروی ایران قرار داده و باید فرصتهاى این کشور شناسایى شود اما در این میان باید توجه داشت که هرگونه بىثباتى در منطقه به نفع تجارت ایران نخواهد بود و شاید این موضوع بتواند فرصتى براى تجار ایران ایجاد کند در حالی که ادامه این وضعیت به نفع اقتصاد کشور نخواهد بود. در همین رابطه عضو اتاق بازرگانى تهران با بیان اینکه هرگونه بىثباتى در منطقه به نفع تجارت ایران نخواهد بود گفت: بازار قطر نسبت به بازارهایى مانند روسیه و ترکیه بسیار کوچک بوده و باید هرچه زودتر فرصتهاى این کشور شناسایى شود، اما نکتهاى که در حال حاضر اهمیت دارد ایجاد زیرساختهاى لازم براى استفاده از این فرصتهاست.
عباس آرگون با بیان اینکه تولید محصولات باید کیفیت بالایى داشته باشد تا بتوان از این فرصتها استفاده کرد، خاطرنشان کرد: کیفیت یکى از مهمترین معیارهایى است که براى استفاده از این فرصتها باید در نظر داشت و این موضوع نه تنها براى فرصتهاى مقطعى بوده بلکه نیاز توسعه بازارهاى صادراتى کشور است.
آرگون ادامه داد: در این بین ایران برخى از بازارهاى داخلى خود را به واردات تخصیص داده و باید این موضوع با اصلاح نگرش اقتصادى تغییر کند و این امر مستلزم توجه بیشتر به بخش خصوصى و مردمى کردن اقتصاد کشور است.
عضو اتاق بازرگانى تهران در ارتباط با تفاوت سرعت صادرات ایران با کشورهایى مانند ترکیه، گفت: علت تفاوت در کندى سرعت صادرات ایران در مقایسه با اکثر کشورها نبود زیرساختهایى براى صادرات بوده و باید نگرش دولتها از وارداتمحورى به صادراتمحورى تغییر کند.
بازار گوشت تا پایان ماه رمضان به ثبات نمیرسد
مهر- در حالی که بازار گوشت این روزها وضعیت نامناسبی دارد، رییس شورای تامینکنندگان دام زنده با بیان اینکه در زمینه ساماندهی بازار گوشت اقدامات خوبی انجام شده است، اظهار داشت: هنوز تاثیر این اقدامات بر بازار مشخص نشده است و مدتی طول میکشد تا اثرات کارهای اجرا شده قابل رویت باشد. منصور پوریان با بیان اینکه صادرات دام همچنان ممنوع است، گفت: ما از کشورهایی مانند گرجستان و ارمنستان دام و گوشت خریداری و آنها را به قطر و امارات صادر میکنیم.
رییس شورای تامینکنندگان دام زنده با اشاره به اینکه هماکنون از چند کشور گوشت بسیار باکیفیت را با قیمتهای مناسب وارد میکنیم، اضافه کرد: مازاد این کالای وارداتی را با قیمتهای مناسب به کشورهایی مانند قطر صادر میکنیم؛ به عبارتی دام گرجستانی، دام ارمنستانی و… را به امارات، قطر و… صادر میکنیم چراکه دام این کشورها ارزان اما دام ایرانی گران است و به درد اقدامات بازرگانی نمیخورد و صرفه اقتصادی ندارد.
وی همچنین تصریح کرد: در حال حاضر روی پرواربندی بره کار میکنیم و بعد از ماه رمضان این کار به طور جدی پیگیری خواهد شد. این در حالی است که سیستم تولید دام سبک ما بیشتر روستایی و عشایری است و پرواری نیست و برنامهریزی در این سیستم کار سختی است. پوریان با بیان اینکه سیستم داخلی لاشه را با قیمت بالا عرضه میکند، افزود: برای تعادل لاشه ۲۹ هزار تومانی وارد میکنیم تا بازار متعادل شود و فکر میکنم تا پایان ماه رمضان این تعادل در بازار ایجاد شود؛ چراکه هر چه دام روی دست دامداران و دلالان بماند هزینه زیادی برای آنان دارد و به نفعشان نیست که این روند ادامه یابد.
تشدید مبارزه با تب کریمه کنگو در ۵ استان
تسنیم- تاکنون حدود چهار میلیارد تومان سم برای مقابله با کنه ناقل بیماری تب کریمه کنگو مصرف شده است. همچنین بر اساس اعلام وزارت بهداشت درباره مشاهده موارد بیماری در انسانها، مبارزه با عوامل بیماریزا در بخش دام در روستاها و شهرستانهای استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمانشاه، اصفهان و مازندران تشدید شده است. بر همین اساس رییس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه تاکنون سازمان تمام سموم خریداریشده را در استانها توزیع کرده است، گفت: برای خرید سموم مورد نیاز اقدام کردیم و تلاش میکنیم تا جایی که امکان دارد برای رعایت ضوابط زیستمحیطی با اجرای روشهای مدیریت پیشگیری، از سموم کمتری استفاده شود.
مهدی خلج اظهار کرد: جلوگیری از کشتار دام در کشتارگاههای غیرمجاز و کشتار در مکانهایی غیر از کشتارگاههای صنعتی، مبارزه با انگلها و کنهها، الزام رعایت اصول نگهداری گوشت در سردخانه و یخچال بهمدت ۲۴ ساعت از جمله اقدامات سازمان دامپزشکی کشور برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو بهویژه در پنج استان مورد گزارش وزارت بهداشت بوده است.
گفتنی است ویروس بیماری تب کریمه کنگو در طبیعت پایدار است و براساس شواهد علمی قابل حذف نیست بنابراین صاحبنظران جهانی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری بر آموزش عمومی تاکید دارند.
ورود میوههای نوبرانه جدید به بازار
ایسنا- چند وقتی میشود که بازار میوه و ترهبار با عرضه میوههای نوبرانه و بهاری از جمله گیلاس،آلبالو و آلو قرمز همراه شده است؛ میوهایی که برخی از آنها در روزهای اخیر مانند گوجه سبز با کاهش قیمت همراه شدهاند و برخی هنوز روند صعودی خود را دارند. وضعیت تقاضا به گفته برخی از عرضهکنندگان چندان مطلوب نیست هر چند به طور معمول با رسیدن اقلام جدید تقاضا برای آنها بیشتر میشود. در میان اقلام تازه و میوههای بهاری هر کیلوگرم زردآلو ۸۰۰۰ تومان، گیلاس ۱۳ هزار تومان و آلبالو کیلویی ۱۲ هزار تومان به طور متوسط در بازار عرضه میشود. همچنین گوجه سبز کیلویی ۸۰۰۰ تومان و توت فرنگی کیلویی ۱۲ هزار تومان قیمت دارد.
در میان دیگر اقلام میوه، سیب قرمز کیلویی ۶۰۰۰ تومان، سیب زرد کیلویی ۵۵۰۰ تومان، انگور ۵۰۰۰ تومان، موز ۵۵۰۰ تومان، نارگیل ۶۰۰۰ تومان، آناناس ۱۵ هزار تومان، گریپ فروت کیلویی ۳۵۰۰ تومان، آلو قرمز کیلویی ۸۰۰۰ تومان، خیار درختی کیلویی ۳۰۰۰ تومان، و خیار بوتهای کیلویی ۳۵۰۰ تومان، عرضه میشود.
همچنین در میان اقلام مختلف ترهبار سیبزمینی کیلویی ۲۰۰۰ تومان، پیاز کیلویی ۱۵۰۰ تومان، گوجهفرنگی کیلویی ۳۵۰۰ تومان، لیمو ترش کیلویی ۱۰ هزار تومان، فلفل دلمهای ۳۰۰۰ تومان و بادمجان کیلویی ۱۸۰۰ تومان قیمت دارند. در میان سایر اقلام میوه چغندر کیلویی ۲۰۰۰ تومان، هندوانه ۱۰۰۰ تومان، کاهو کیلویی ۲۰۰۰ تومان و هویج کیلویی ۲۰۰۰ تومان فروخته میشوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد