1 - 06 - 2017
خبر
هشدار «شغلی» عسکراولادی به دولت دوازدهم؛
سالهای سختی پیش رو داریم
ایلنا- در پی نقدهایی که نسبت به ناکارآمدی سیاستهای دولت برای بهبود فضای کسب و کار مطرح میشود، اسدالله عسکراولادی در نشست انجمن علمی اقتصاد شهری ایران گفت: اگر دولت نتواند نیاز شغلی پنج تا شش میلیون نفر از این افراد را مهیا کند با چالش بزرگتری مواجه خواهد شد و بیشک سال ۹۶ سال سختی برای دولتمردان خواهد بود. رییس اتاق بازرگانی اتاق و چین افزود: توجه به موضوع اقتصاد و اقتصاد مقاومتی نشان میدهد که این مساله از جمله دغدغههای مقام معظم رهبری است اما هنوز این مهم در بدنه دولت جانیفتاده است که اگر چنین شده بود در حال حاضر شرایط متفاوتتر بود.
عسکراولادی با اشاره به اقدامات دولت در این زمینه و همچنین انتخاب معاون اول رییسجمهور به عنوان رییس ستاد اقتصاد مقاومتی در کشور تصریح کرد: متاسفانه مساله اقتصاد مقاومتی آن طور که باید از سوی متولیان درک نشده است در حالی که مقصود از این مهم آن است که در فضای کسب وکار به سوی بینیازی از سایر کشورها و خودکفایی داخلی برسیم.
وی با بیان اینکه در کشور شش الگوی ثروت وجود دارد گفت: وجود پنج میلیارد تن ذخیره معدنی که تنها ۵۰۰ میلیون تن از آن بهرهبرداری میشود و همچنین ظرفیت بالای کشور در تولید ۱۴۰ میلیون تن محصولات کشاورزی و نیز ظرفیت ۱۰ میلیارد تنی در صادرات محصولات پتروشیمی همه و همه حکایت از موقعیت مطلوب کشور در عرصههای مختلف دارد اما متاسفانه هنوز نتوانستهایم روی پای خود بایستیم و همچنان گندم و برنج و روغن را وارد میکنیم.
وی در ارزیابی چرایی این مساله به آسیبهای مدیریت داخل کشور پرداخت و گفت: بزرگ شدن دولت و عدم به کارگیری دانشجویان و نخبگان منجر به آن شده که امروز در چنین شرایطی قرار بگیریم .
وی در تشریح راهکارهای موجود خاطرنشان کرد: با این وجود برای حل این مشکلات قبل از هر چیز دولت باید کوچک شود تا احساس قیمومت به حس خدمت تبدیل شود و زمینههای اداری بروز فسادهای بزرگ از بین برود.
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین تاکید کرد: اگر دولت نسبت به کوچک کردن بدنه خود اقدام نکند سالهای ۹۶ و ۹۷ سالهای سخت پیش رو خواهد بود چراکه با وجود این حجم امکانات، هنوز هم کالاهای اساسی و اولیه را وارد میکنیم و این مساله به آن بازمیگردد که هنوز در مدیریت اقتصادی کشور مشکل داریم .
ازسرگیری مجدد صادرات تخم مرغ
مهر- به نظر میرسد صادرات تخم مرغ از سر گرفته شده است به طوری که در ۱۰ روز گذشته مقدار کمی از این محصول به افغانستان صادر شده اما عراق هنوز گمرک خود را به روی محصول ایرانی باز نکرده است. در همین خصوص دبیرکل کانون سراسری مرغ تخمگذار ایران با بیان اینکه صادرات تخم مرغ از سر گرفته شده است، گفت: قیمت این محصول نسبت به روزهای گذشته مقداری بهبود یافته و مرغداران کمتر زیان میکنند.
فرزاد طلاکش اضافه کرد: تجار مرغ پیگیر این موضوع هستند که چرا گمرک عراق باز نشده ولی درباره تخممرغ ما پیگیری نکردیم چون توجیه قیمت هم برایمان ندارد.دبیرکل کانون سراسری مرغ تخمگذار ایران میانگین قیمت هرکیلوگرم تخم مرغ را نیز بین ۳۹۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان اعلام و اضافه کرد: نسبت به روزهای گذشته قیمت تخممرغ مقداری بهبود یافته البته در هفته اول ماه مبارک رمضان هیچچیز قابل پیشبینی و قضاوت نیست چون از هفته دوم مصرف پایین میآید و به تبع آن قیمتها نیز کاهش مییابد.
وی درباره شرایط صادرات تخم مرغ نیز اظهار داشت: برای شش ماه اول سال خوشبین نیستیم که صادرات خوبی داشته باشیم و باید تمرکزمان را روی شش ماه دوم قرار دهیم. بنابراین در شش ماه دوم اگر همه چیز خوب پیش رود، نهایتا بتوانیم ۵۰ هزارتن تخم مرغ صادر کنیم.
پایان مهلت دریافت مدارک برای پرداخت تسهیلات صادراتی
تسنیم- اگرچه استقبال واحدهای تولیدی- صادراتی و بازرگانی از فراخوانهای سازمان توسعه تجارت ایران درخصوص دریافت مدارک و مستندات مربوط به پرداخت کمک سود تسهیلات بانکی صادراتی سال ۱۳۹۵ قابل توجه بوده است اما مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی اعلام کرد: مهلت دریافت مدارک و مستندات مربوط به پرداخت کمک سود تسهیلات بانکی صادراتی سال ۱۳۹۵ به پایان رسید.
فرهاد نوری افزود: بیش از ۴۵۰ پرونده در قالب ۶۰۰ قرارداد از واحدهای تولیدی- صادراتی و بازرگانی از طریق سازمان توسعه تجارت ایران و حدود دوبرابر این تعداد از طریق بانک توسعه صادرات و همچنین با همکاری سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها اطلاعرسانی و تشکیل پرونده متقاضیان استفاده از تسهیلات انجام شده است و امیدواریم در سال ۱۳۹۶، اعتبارات بیشتری جهت کاهش هزینههای بنگاههای تولیدی- صادراتی و بازرگانی با هدف حضور پایدارتر در بازارهای هدف تخصیص یابد.وی با تاکید بر تلاش تمامی بخشهای دولتی در جهت حمایت از صادرکنندگان اعلام کرد: از صادرکنندگان انتظار داریم برنامه صادراتی مدون خود را به منظور برنامهریزی بهینه و استفاده از مشوقهای صادراتی ارائه کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد