31 - 05 - 2017
خبر
چگونگی بروز بحران در اقتصاد به روایت مرکز پژوهشها
مرکز پژوهشهای مجلس گزارشی با عنوان «سازوکار اصابت شوک خارجی و بروز بحران در اقتصاد» منتشر کرد.
به گزارش «جهانصنعت»، دفتر مطالعات اقتصاد بخش عمومی این مرکز در این گزارش با بیان این مطلب که نوسان شدید در محیط داخل به دلیل تغییر در بخش خارجی اقتصاد را شوک خارجی میگویند، اعلام کرد: آسیبپذیری در مقابل شوک خارجی، به شرایط خاص سیاسی یا اقتصادی اختصاص ندارد و برای بیشتر اقتصادها (پیشرفته، در حال ظهور، در حال ادغام و اقتصادهای درگیر در مناقشات سیاسی بینالمللی) اتفاق میافتد. این گزارش میافزاید میزان آسیبپذیری و نوسان در برابر شوک خارجی تابع دو جز است. شکنندگی (آسیبپذیری) بخشی و بینبخشی و سفتی (عدم امکان یا عدم انعطاف) سیاستی. منظور از شکنندگی یعنی آسیبپذیری بخش داخلی در مقابل شوک خارجی و منظور از سفتی یعنی عدم امکان پاسخدهی سیاستی مناسب در مقابل شوک. شکنندگی در بخشهای بودجهای، پول و بانک و ارزی و نیز شکنندگی بین این سه بخش و سرایت بحران میان بخشهای یادشده، در کنار انفعال یا عدم امکان سیاستگذاری در مقابل شوک خارجی به بروز بحرانهای سهگانه «تعهدات دولت»، «بانکی» و «ارزی» میانجامد. بر اساس ارزیابی صورتگرفته، در بخش بودجه، نبود ضربهگیر مالی مطمئن (ناشی از نبود قاعده مالی مناسب، نبود رابطه پویا میان درآمدهای نفتی و بودجه دولت، نبود دید میانمدت به برنامهریزی) و حساسیت شدید بودجه به رابطه مبادله (ناشی از وابستگی به نوسان قیمت نفت) عمده نقاط آسیبپذیر به شمار میرود. در بخش بانکی وضعیت نامناسب شاخصهای کفایت سرمایه و حساسیت داراییهای بانکی به وضعیت اقتصادی عمده مشکل است که اصلاح آن نیازمند استقرار نظامهای نظارتی و مقرراتگذاری معتبر و منظم است. همچنین در بخش ارزی نیز اساسا به دلیل نوع نظام ارزی میخکوب نرم بیقاعده آسیبپذیری قابل ملاحظهای وجود دارد. به نظر میرسد، مهمترین مشکل در این نظام، نه وضعیت متغیرهای موثر بر آن، که خود نظام ارزی است و باید برای کاهش آسیبپذیری در آن، ابتدا قواعد این نظام مشخص و سپس به طور قاعدهمند مدیریت شود.
پیشگامی بانک صنعت و معدن در تحقق اقتصاد مقاومتی
بانک صنعتومعدن در ایجاد توسعه پایدار صنعتی و تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور پیشگام است.
به گزارش «جهانصنعت» به نقل از روابط عمومی بانک صنعت و معدن، حسین عسکری، عضو هیاتمدیره بانک صنعتومعدن از هفت طرح صنعتی این بانک در استان کرمانشاه بازدید کرد و از نزدیک در جریان نحوه اجرا و میزان پیشرفت آنها قرار گرفت.
وی در این بازدیدها با تکیه بر تعامل مثبت بانک صنعت و معدن در تکمیل و راهاندازی به موقع طرحهای صنعتی گفت: این بانک بهعنوان بانک توسعهای بخش صنعتومعدن کشور همواره در تامین مالی طرحهای صنعتی، ایجاد توسعه پایدار صنعتی و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در کشور پیشگام است.
در این سفر عسکری از طرحهای تولید قوطی زمزم (۶٠ میلیون یورو تسهیلات)، فرش رجال کرمانشاه (١۴ میلیارد و ۴٠٠ میلیون تومان تسهیلات)، صنعتگستر سدید تولیدکننده شاسی خودرو (٧٠٠ میلیون تومان سرمایه ثابت و پنج میلیارد تومان سرمایه در گردش و تسهیلات)، فنآوران توسعه صنعت غرب تولیدکننده عصاره شیرینبیان (١١ میلیارد و ۴٠٠ میلیون تومان تسهیلات)، ذوبآهن بیستون (۵٢ میلیون یورو تسهیلات)، ایرانخودرو کرمانشاه (۴۵ میلیارد تومان تسهیلات) و ایلیاذرت کرمانشاه (٩ میلیون و ۴٠٠ هزار یورو تسهیلات ارزی و هفت میلیارد و ۶٠٠ میلیون تومان تسهیلات ریالی) بازدید کرد.
اتصال بانک آینده به سامانه صیاد
بانک آینده از تاریخ سوم خردادماه ۹۶ بهعنوان بانک پیشتاز به سامانه صیاد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران متصل شد.
به گزارش «جهانصنعت» به نقل از روابط عمومی، بانک آینده از تاریخ سوم خردادماه ۹۶ به عنوان بانک پیشتاز به سامانه صیاد (صدور یکپارچه الکترونیکی دستهچک) بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران متصل شد. به این ترتیب بانک آینده به عنوان نخستین بانک کشور، امکان خدمات صدور دستهچک را از طریق این سامانه برای مشتریان خود فراهم کرده است.
سامانه صیاد با هدف متمرکزسازی درخواستهای دستهچک، امکان اعتبارسنجی صاحبان حساب و امضا، جلوگیری از اختصاص دستهچک به افراد فاقد صلاحیت و بدسابقه و همچنین اختصاص شناسه منحصربهفرد به هر برگ چک، توسط بانک مرکزی راهاندازی شده است.
تشکیل کارگروه «اقتصاد مقاومتی» در بانک قرضالحسنه مهر ایران
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران گفت: در راستای نامگذاری سال جدید به عنوان «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال»، این بانک به منظور اهتمام ویژه در تحقق محورهای تبیین شده به تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد مقاومتی اقدام کرد.به گزارش «جهانصنعت» به نقل از اداره روابط عمومی و بازاریابی بانک قرضالحسنه مهر ایران، مرتضی اکبری با تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر مقاومسازی اقتصاد کشور بیان داشت: با ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی، موجی از تلاشها در راستای تبیین و ترسیم نقشه راه برای تحقق محورهای آن صورت گرفته است.اکبری با اشاره به محورهای پولی و بانکی در تحقق اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: در راستای تحقق محورهای اقتصاد مقاومتی و به منظور بهرهمندی بیشتر فعالان اقتصادی از منابع و خدمات نظام بانکی، کارگروه ویژه اقتصاد مقاومتی در بانک تشکیل شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد