24 - 05 - 2017
خبر
رییس سازمان نظام مهندسی معدن:
مقصر حادثه معدن آزادشهر
هنوز مشخص نشده است
ایسنا- رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با بیان اینکه در کمیته حقیقتیاب به دلیل ماندن دو لوکوموتیو زیر آوار هنوز نتوانستهایم مقصر بروز انفجار در معدن یورت آزادشهر را کشف کنیم، گفت: در صورت مشخص شدن مقصر بدون اغماض اعلام خواهیم کرد.
اسماعیلی در چهاردهمین همایش علمی مهندسی معدن دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه باید کارآفرینان و سرمایهگذاران را تشویق به سرمایهگذاری و فعالیت در نقاط دوردست کنیم، اظهار کرد: از طرفی سرمایهگذاری خارجی مهمترین مساله مورد نیاز معدن است، زیرا با اتکا به آن هم از تکنولوژی روز استفاده میکنیم، هم پاسخگوی نیازها خواهیم بود.
رییس نظام مهندسی معدن ایران با تاکید بر اینکه مشکلات عدیدهای در معدن داریم که باید حل شود به معدن زغالسنگ آزادشهر اشاره کرد و افزود: از همه معادن زغالسنگ بازرسی شده است و بهزودی کتابچهای شامل نقاط ضعف معادن تهیه و ارائه خواهد شد تا اگر معدنی ایمن نبود دیگر اجازه فعالیت نداشته باشد.
وی ادامه داد: در زمان بروز حادثه آزادشهر، معاون اول رییسجمهور تاکید داشت که نباید به معادنی که ایمن نیستند اجازه کار داده شود و به هیچوجه نباید در این مورد گذشت کرد.
اسماعیلی با اشاره به تشکیل کمیته حقیقتیاب برای علتیابی بروز حادثه معدن آزادشهر تصریح کرد: تاکنون در قالب این کمیته حدود چهار جلسه برگزار شده است اما به دلیل ماندن دو لوکوموتیو زیر آوار هنوز نتوانستهایم دلیل انفجار را مشخص کنیم.
وی تاکید کرد: در صورت کشف علت انفجار معدن زغالسنگ یورت بدون اغماض نتیجه و مقصر اعلام خواهد شد.
رییس نظام مهندسی معدن ایران اظهار کرد: علت انفجار معدن گاز بوده است اما اینکه برخی مباحثی در خصوص انتشار بوی گاز مطرح کردند صحیح نیست چراکه گاز متان در این معدن زیر یک درصد بوده است.
اسماعیلی با بیان اینکه کمیته در حال تحقیق است، اظهار کرد: در بخش ورودی معدن اکثرا بر اثر خفگی و عدهای بر اثر پرتاب موج فوت شدهاند و ۱۱ نفر دچار سوختگی شدند.
وی تاکید کرد: مصر هستیم که علت بروز انفجار را بدون معطلی و اغماض کشف و اعلام کنیم اما هنوز به هیچ نتیجهای درخصوص تعیین مقصر نرسیدهایم و در صورت مشخص شدن، مقصر قطعا اعلام خواهد شد.
ساماندهی قراردادهای موقت کار چه شد
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه تامین امنیت شغلی نیروی کار همواره یکی از اولویتهای معاونت روابط کار است از تداوم رایزنیها برای بازگشت لایحه اصلاح قانون کار خبرداد.
احمد مشیریان با بیان اینکه امنیت شغلی نیروی کار و کارگران همواره به عنوان یکی از برنامههای معاونت روابط کار وزارتخانه در دولت دوازدهم در دستور کار است، گفت: در این زمینه سال گذشته بخشنامه امنیت شغلی از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ شد که سازوکار اجرایی آن نیز ادامه دارد.
وی درباره آخرین وضعیت اجرای بخشنامه امنیت شغلی همراه با امنیت سرمایهگذاری و تولید گفت: اجرای این بخشنامه پیگیری میشود. البته در کنار پیگیری دستورالعملها و بخشنامهها اقدامات عملی نیز باید در دستور کار باشد که در این زمینه اهتمام ویژهای وجود دارد.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه موضوع ساماندهی قراردادهای کار نیازمند برنامه مدون و دائمی است، افزود: امنیت شغلی مختص یک دوره زمانی خاص نیست بلکه باید در قالب جلسات مشترک با رعایت اصل سهجانبهگرایی آسیبشناسی و اقدامات ریشهای انجام شود. ضمن اینکه بخش قابل توجهی از تحقق این هدف نیازمند اصلاح قانون کار است که در این زمینه مقدمات بازگشت و اصلاح لایحه فراهم شده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: «امنیت شغلی» فقط یکی از شرح وظایف تنظیم روابط کار است که باید با برگزاری جلسات مشترک نسبت به رفع موانع آن اقدام کرد.
مشیریان همچنین درباره آخرین وضعیت بازگشت لایحه اصلاح قانون کار نیز به مهر گفت: همانطور که در گذشته نیز اعلام شد و رییسجمهور در هفته کارگر به کارگران وعده داد، بازگشت این لایحه قطعی است و در حال حاضر اقدامات اداری و نامهنگاریها برای بازگشت لایحه ادامه دارد.
وی ضمن اطمینان به جامعه کارگری مبنی بر بازگشت هر چه سریعتر لایحه اصلاح قانون کار گفت: پس از بازپسگیری لایحه اصلاح قانون کار از مجلس سلسلهجلسات مشترک با حضور شرکای اجتماعی (دولت، نماینده کارگران و نماینده کارفرمایان) برای تنظیم و تدوین قانون کار به نحوی که نظر شرکای اجتماعی تامین شود برگزار خواهد شد.
در فروردین؛
واردات فولاد خام صفر شد
مهر- واردات فولاد خام در فروردینماه به صفر رسید و تنها ۲۹ هزار تن انواع محصولات فولادی وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۸۹ درصد کاهش نشان میدهد.
شرکتهای فولادساز کشور در فروردین امسال، یک میلیون و ۷۳۴ هزارتن فولاد خام تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال ۹۵، یک میلیون و ۵۰۷ هزار تن بود.
از این میزان یک میلیون و ۳۳۴ هزار تن توسط «بخشخصوصی شده» و ۴۰۰ هزار تن توسط «بخشخصوصی» تولید شده است.
علاوه بر این طی فروردینماه، یک میلیون و ۵۶۷ هزار تن انواع محصولات فولادی (تیرآهن، کلاف، ورق عریض، میلگرد، ورق گرم، ورق سرد، ورق پوششدار و…) در کشور تولید شد که در مقایسه با میزان تولید مدت مشابه سال ۹۵ (یک میلیون و ۳۳۴ هزار تن)، حاکی از رشد ۱۷ درصدی است.
از آمار یادشده ۹۸۹ هزار تن توسط «بخشخصوصی شده» و ۵۷۸ هزار تن توسط «بخشخصوصی» تولید شده است.
طی مدت یادشده ۴۳۹ هزار تن فولاد خام و ۱۰۲ هزار تن انواع محصولات فولادی صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ (۳۴۳ هزار تن شمش و ۱۷۲ هزار تن محصولات فولادی) به ترتیب ۲۸ درصد رشد و ۴۱ درصد کاهش داشته است. همچنین طی فروردینماه، واردات فولاد خام نداشتهایم و تنها ۲۹ هزار تن انواع محصولات فولادی وارد کشور شد که در مقایسه با آمار مشابه سال گذشته (۲۶۳هزار تن انواع محصولات فولادی) ۸۹ درصد کاهش نشان میدهد.
منظور از «بخشخصوصی شده»، شرکتهایی هستند که طی سالهای گذشته تحت اصل «۴۴» قانون اساسی واگذار شدهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد